zaterdag 9 januari 2016

3108



*
3108 - BURGERWACHTEN EN LEIDERS MET BALLEN AAN HUN LIJF

*
.

*

INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS
*
PEGIDA, maar ook de gewone Burger in heel Europa is het moe. Dat verkrachters er uit moeten, is het topje van de ijsberg met de kraan open, willen wegdweilen.
Als de heenreis hier naartoe in onafzienlijke slierten gelukzoekers kan bestaan, dan de gedwongen terugreis ook. Geef ze als afscheidscadeau een paar ferme botten en de wind van achter. Of liever, meer realistisch, in ‘t gat, om rapper te kunnen lopen.
Tegen dan zullen misschien in nog andere landen leiders zijn opgestaan als in Polen of Hongarije, twee landen die hun buik blijkbaar vol hebben van Nazievelingen.
*
Noord Korea en dus Iran schijnen de waterstofbom te hebben. Het zijn landen die ze ook gaan gebruiken, want ze zijn alle twee ‘M’-landen. De ene met de letter ‘M’ van Mohammed, de andere met de letter ‘M’ van Marx. Er mag dus niet veel langer meer getalmd worden. Met de verouderde middelen die wij (samen met Amerika en Poetin) maar hebben, moeten Mekka, Medina, Teheran en  Pyongyan  maar het lot van Hiroshima en Nagasaki te ondergaan.  Hen gewoon vòòr zijn, nu het nog kan. That’s the question!
Zou trouwens een soort ere-plicht zijn voor de Cowboys die de Jappen dat hebben aangedaan, maar die nadien zelfs niet genoeg ballen aan  hun lijf hangen om het schiereiland Korea als één geheel te bewaren, die dus nu even welvarend had kunnen zijn dan Zuid Korea alleen, een natie van wereldformaat op economisch vlak.
En nog even door geredeneerd: het overlijden vandaag van zijn tweelingzus (96) van de Sjah van Perzië deed mij er aan denken. Het Perzië uit de tijd van de Sjah met de mooie Farah Diba, dat later Iran is geworden onder de Ayatollahs, ook dat hadden zij kunnen voorkomen, hadden ze gewild.
Ik weet het, het is ’n Christenmens onwaardig, de ondergang van zijn vijanden te wensen, maar iedere dag kom ik meer en meer tot de overtuiging, dat alleen een dode Muzelgriezel een goede Muzelgriezel kan zijn. Een vaststelling niet gebaseerd op gevoelens, maar op feiten.
*
*
MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD
*
*
VIKTOR ORBÁN WIJST EU-SANCTIES TEGEN POLEN AF
*
De Hongaarse minister-president Viktor Orbán heeft aangekondigd niet in te stemmen met sancties tegen Polen. “Hongarije zal welke vorm van sancties tegen Polen dan ook nooit ondersteunen”, zei hij tegen een Hongaarse radiozender. Hij riep Brussel ertoe op geen maatregelen te overwegen. “De Europese Unie zou er niet over na moeten denken om sancties aan Polen op te leggen.”
Daarvoor had de EU meerdere wetten van de nieuwe nationaal-conservatieve regering in Warschau heftig bekritiseerd. Daarbij gaat het om een hervorming van het constitutioneel gerechtshof evenals een nauwere binding van de staatstelevisie aan de regering. Eurocommissaris Günther Oettinger (CDU) had daarom geëist een procedure tegen Polen te starten en het land onder “toezicht” te plaatsen.
Informele ontmoeting tussen Orbán en Kaczyński

Daarop had de Poolse minister van Buitenlandse Zaken, Witold Waszczykowski, kritiek op de nieuwe mediawet afgewezen. Onder de vorige liberale regering zou de publiekrechtelijke televisie een linkse koers zijn ingeslagen en een bepaalde politieke ideologie hebben vertegenwoordigd.

“Alsof de wereld zich naar marxistisch voorbeeld automatisch maar in één richting zou moeten bewegen – naar een nieuwe mix van culturen en rassen, een wereld van fietsers en vegetariërs, die alleen nog inzetten op hernieuwbare energiebronnen en tegen iedere vorm van religie strijden. Dat heeft met traditionele Poolse waarden niets meer te maken”, zei de politicus van de nationaal-conservatieve partij PiS. “Wij willen alleen maar onze staat van enkele ziektes genezen, zodat hij weer gezond kan worden.”
Orbán heeft woensdag een informele ontmoeting gehad met de chef van de Poolse regeringspartij PiS, Jarosław Kaczyński. Over de inhoud van het gesprek werd niets bekendgemaakt. Waarnemers vermoeden echter dat beide landen beter willen samenwerken op het gebied van de asielcrisis. Polen Hongarije wijzen de verdeling van meer dan 150.000 “asielzoekers” binnen de EU af.
*
UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL
*
Dus een soort ‘Heilige Alliantie’, dat is wat Europa de dag van vandaag nodig heeft.
Vandaag was ik met Moeder de Vrouw samen op boodschappen in het nabije Etruskenstadje ORVIETO, de Bisschopsstad, gelegen op een ongenaakbaar rotsplateau van bijna 200 meter hoog boven het landschap. Enig ter wereld. Met stadsmuren vroeger om vijanden af te schrikken, maar nu dienstig als afstapje voor burn-outs om daar naar beneden ‘uit het leven te stappen’.
Onze vaste parkeerplaats in de binnenstad is in de dichte omgeving van de Dom, in een rustig hoekje achter de muren van de Franciscaner kerk, waar in 1096 voor een enthousiaste menigte Gelovigen. de toenmalige Paus Urbanus II, de Eerste Kruistocht predikte. Die zou; 3 jaar later, in 1099, reeds met goed gevolg afgelopen zijn. Dat stond toch zo in ons leerboek ‘Vaderlandsche Geschiedenis’, met een mooie foto van hem, als Sinterklaas, op een vurig en dus steigerend wit paard waar hij nauwelijks in het zadel en in de stijfbeugels kon blijven. Mij deed dat toendertijd zwelgen van trots, waarbij Paus Eugenio Pacelli (Puis XII) van tegen de muur boven het bord, welwillend op ons neerkeek. Hetzelfde verhaal staat trouwens op een marmeren gedenkplaat tegen de zijgevel van deze kerk, altijd precies boven de neus van onze auto.
Tiens, denk ik dan telkens, dat tussen de theorie van het leerboek, en de werkelijkheid van deze kerkmuur, zoveel nutteloze jaren zijn moeten verlopen. Het is een kerkje uit de tijd van Franciscus van Assisi, meer boerenschuur dan kerk, maar of we de nieuwe Franciscus hier ooit op een nieuw wit paard zullen zien zitten?
Misschien wel, als die niet uit Argentinië komt, maar uit Hongarije of Polen. Wij duimen dus voor de nieuwe Deken. Al was de vroegere ook gene slechte….
*


Geen opmerkingen: