zondag 3 januari 2016

3091



*
3091 - DE RIJZENDE STER VAN  A.H., DE GRONDLEGGER VAN DE VERENIGDE EUROPESE  NAZIES

*
In alle eerlijkheid:

.

Dit was het beeld van A.H. dat Erdogan voor ogen stond

*
INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS
*
Heeft die man nu in zijn eigen voet geschoten, en springt de Leugenpers hem daarvoor ter hulp? Heeft hij misschien zijn neus geschonden, en dus meteen zijn hele gezicht?
Halt, mensen, niet te rap oordelen.

Want er is het grote (verzwegen en toe gedekte) precedent van de jonge J.F. Kennedy, die toen hij kort na de oorlog in Berlijn was, liet optekenen dat  ‘eenmaal de haat geluwd was, de wereld zou erkennen dat A.H. het grootste genie aller tijden zal geweest zijn’. En aan het inzicht van de jonge begaafde Kennedy, die later de (vermoorde) President van Amerika zou worden, mogen we toch niet twijfelen. Spijtig van de ‘bitch’ Marylin Monroe, die later uit het bed klapte, met als gevolg dat ze zich verplicht voelde ‘uit het leven te stappen’. ’n Klein voorraadje drugs en een warm badje, meer moet dat niet zijn!
Neen, beste mensen, tussen de lijntjes lezen we daar (bij DM) dat Erdogan zich opmaakt om zijn gerechte plaats in te nemen tussen de Groten der Aarde. Misschien wel als redder van de mensheid, eenmaal hij is binnengebroken in de Europese Vesting.
Weet U trouwens, dat het begrip ‘Festung Europa’ een vinding is van dat Duitse Genie? Dat was zijn manier om aan te duiden, dat zijn feldgrauen nooit dat eiland-land net voor de Kust hadden kunnen veroveren. Door zichzelf als Behoeder van deze Versterkte Burcht te noemen, kon hij meteen ook neerkijken op dat klootjesvolk aan de overkant van et Kanaal. Wat de Britten dan weer op het idee bracht, van te spreken van hun ‘Splendid Isolation’….
*
Zou men in Turkije niet weten dat de Geschiedenis zich aldoor herhaalt?
*
*
MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD
*
*
Turkse president neemt voorbeeld aan Hitler voor staatshervorming
*
De Turkse president Erdogan heeft het Duitsland uit de tijd van dictator Adolf Hitler genoemd als voorbeeld van een effectief presidentieel systeem. Dat melden Turkse media. De diensten van Erdogan reageren dat diens woorden werden verdraaid door de media.
Erdogan wil de Turkse grondwet veranderen, zodat de president niet alleen een ceremoniële rol heeft maar de regeringsleider is, zoals in de Verenigde Staten, Frankrijk of Rusland.
Voorbeelden
De president kreeg gisteren de vraag voorgelegd of het mogelijk is een dergelijk systeem in te voeren zonder de gecentraliseerde rol van de staat aan te tasten. "Er zijn voorbeelden van in de wereld. Je ziet het als je kijkt naar Hitlers Duitsland", antwoordde Erdogan.
De Turkse grondwet stamt uit 1980 en is opgesteld na een coup door het leger. De oppositie steunt Erdogan in zijn wens de grondwet te actualiseren. Ze voelt echter niets voor een zwaardere rol voor de president, omdat een autoritaire leider daardoor te veel macht in handen zou krijgen.

Kritiek
Nadat er in binnen- en buitenland forse kritiek kwam op de uitspraken, stelden de diensten van de president dat diens woorden verdraaid zijn door de pers. Ze noemen het "onaanvaardbaar" dat de uitspraken geportretteerd worden als een positieve referentie naar het Duitsland van Hitler en herinneren aan eerdere veroordelingen van de Holocaust en antisemitisme door Erdogan.
*
UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL
*
Nog even (op z’n Brusselmans) U aandacht voor een andere voetnota in de Geschiedenis. Als Socialist eenmaal goed gelukt in zijn 12-jarige Bliz-carrière (1932-1945) woonde Herr Hitler liever in de frisse berglucht van een comfortabele ‘Berghof’ in de Beierese Alpen, dan op zijn muffe appartementen in de Beierse grootstad München. Die Berghof, op de flanken van de Obersalzberg met zicht op Oostenrijk, zijn geboorteland, werd hem vrijwillig afgestaan door de vroegere bewoner, en de NSDAP toverde die boerenstal om tot een prachtig geheel, geheel in staat om de Allergrootsten der Aarde daar privé te ontvangen. De Elite van de persoonlijke SS betrok er 24/24 de parade erewacht, zodat de Führer aller Germanen daar naar hartenlust kon komen genieten. Samen met de jonge Eva De Bruyne, zijn verdoken enige Geliefde.
Maar raad eens wat daarvoor eerst moest opgeruimd worden? Veel buitenverblijven van rijke partij-genoten, die het veld moesten ruimen voor de Echte Groten die rond hun Führer ook wilden komen genieten. Moest ook plaats ruimen: het eethuisje ‘Zum Türken’, de dichtste buurman van de Berghof. Dat bewijst, dat in Nazi-Duitsland het Turkse volk ook reeds vaste voet in huis zal gehad hebben. En Erdogan weet dat. Meer en beter zelfs dan ondergetekende.
En omdat de Nazi’s, net als de Muzelmannen, ook vlotte bedotters waren, lieten ze heel de oorlog dat bouwsel onverlet. Enfin, uitwendig toch. Maar  in die bierkelder daar startte de onderaardse vluchtweg ‘voor geval dat’. En zo komt het dat die ‘Stollen’ daar tot op de dag van vandaag een gewone toeristische attractie zijn geworden. Ja Ja, die on-in-inneembaar en gevreesde ‘Alpen Festung’, inclusief het berucht thee-huisje hoog in de wolken, eenmaal door de SS gewoon verlaten, werd de hele Obersalzberg aan de wereld voorgesteld, als de grootste overwinning ooit van de Amerikaanse Mariniers….
Want dat liefdesnestje werd door hen leeg geroofd en gestript tot zelfs het behangpapier van de muren.
*

*

Geen opmerkingen: