maandag 4 januari 2016

3093



*
3093 - ZODRA ZE MET GENOEG ZIJN, BEGINT DIE SOORT HUN EISEN TE SELLEN



*
.

*
INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS
*
Op TV bij VTM was men er deze keer niet bang voor, om de juiste toedracht te vermelden. Die Moslimmers kregen hun gedacht niet, dus bleven ze thuis. De stilgevallen productie? Niet de zorg van Allah. Nog wat later volg dan gewoonlijk geweld, want zij achten zich superieur aan de plaatselijke bevolking. Dat zijn immers in hun ogen maar hoeren en vuile varkens van Ongelovigen.
Deze 190 arbeiders werden niet ontslagen omdat zij tijdens de werkuren wilden ‘bidden’, maar omdat ze vrijwillig drie dagen onwettig afwezig bleven, zelfs nadat ze per aangetekend schrijven gewaarschuwd werden dat ontslag daarvan het gevolg zou zijn.
Maar neen, Naast wat vrije tijd (binst de werkuren) om te roken, wilden die – als uitdaging? – nog méér vrij tijd om te ‘bidden’ dan al was toegestaan. Of dit nu 5 x per dag was, of meer of minder, werd nergens bekend gegeven.
Muzelmannen (zeker niet de Muzelvrouwen!) willen zich bemind voelen, zodat ze zichzelf belangrijk kunnen vinden. Dus willen ze ‘bidden’ met alles er op en er aan. Christenen doen dat in stilte. Of ze beperken zich, zoals de Mechelse Catechismus het ooit stelde tot het maken van het Kruisteken voor en na elke belangrijke handeling. ’n Kruiske slaan in ’t geniep, gebeurt zelfs op het voetbalveld, na het maken van een (dure) goal.
En kijk! Als op een teken van zijn hand, begint de Zwarte Ongelukskater bij de Cowboys met het verbieden van vuurwapens. De twee gebeurtenissen hebben met elkaar niets te zien, maar het toevallig samenvallen is wat àl te toevallig, vindt U niet? Te meer daar dit probleem zijn eerste en bijzonderste programmapunt was bij zijn aantreden, zeven jaar geleden. Beter laat dan nooit zou ik zeggen.
*
*
MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD
*

*
Strijd om gebedspauze escaleert: Cargill ontslaat 190 moslimarbeiders
*
In een Amerikaanse fabriek van het agro-industrieel concern Cargill is een bittere strijd losgebarsten om een gebedspauze. 190 moslimarbeiders zijn in staking gegaan omdat ze vonden dat ze niet genoeg konden bidden tijdens hun shift. Het bedrijf heeft hen de laan uitgestuurd.
Wie rookt, kent het probleem: rechtmatig kan men eigenlijk geen aanspraak maken op een rookpauze. Werknemers zijn op de goodwill van de onderneming aangewezen. Maar hoe zit het dan wanneer die korte pauze wordt aangewend om te bidden?

Conflict
In een fabriek in de Amerikaanse staat Colorado is het tot een escalatie gekomen. 190 moslimarbeiders legden het werk neer omdat ze niet zo vaak als gewenst konden bidden. Volgens de lokale krant Denver Post broeide het conflict al langer. In het bedrijf in Fort Morgan waar rundvlees wordt verwerkt, zijn 2.000 mensen aan de slag waaronder 600 Somaliërs die moslim zijn.

Richtlijnen
Sinds 2009 beschikt de onderneming over een gebedsruimte maar er was geen consensus over hoe vaak, met hoeveel arbeiders tegelijk en hoelang men zich daarin kon terugtrekken om te bidden.
Arbeiders beschuldigen Cargill ervan de richtlijnen te hebben aangepast maar de onderneming ontkent dat. Tijdens de middagpauze van dertig minuten en tijdens een bijkomende pauze van vijftien minuten
HLN
mogen werknemers, die dat willen, bidden, zo klinkt het bij Cargill.
Onderhandelingen tussen de bedrijfsleiding, vakbonden en arbeiders draaiden op niets uit. Kort voor kerstmis bleven 190 moslimmedewerkers weg van het werk. Cargill waarschuwde hen: wie drie dragen ongewettigd afwezig is, wordt ontslagen. Op 23 december was het zover.

Onthutst
De raad voor Amerikaansislamitische relaties, een islamitische burgerrechtenorganisatie, reageert onthutst en spreekt over discriminatie. Woordvoerder Jaylani Hussein sprak met de Denver Post over hoe belangrijk het gebed voor de arbeiders is. "Voor hen is het moeilijker om het gebed over te slaan dan hun job te verliezen", zei hij. "Het is alsof ze dan de zegen van God verliezen."

Productie in gevaar
Een woordvoerder van Cargill verdedigde de beslissing als volgt: "Wij houden zo veel mogelijk rekening met de religieuze wensen van onze werknemers. De regels zijn voor iedereen gelijk. Ze hadden de eis om in grotere groepen te gaan bidden. Maar dat is gewoon onmogelijk voor ons aangezien dan de volledige productie in gevaar komt."
*
UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL
*
Als Moslims beginnen eisen stellen, boer let dan op Uw ganzen. Want de volgende stap is dan geweld gebruiken. Niet zozeer om hun doel te bereiken, maar wel met het doel chaos te veroorzaken, zodat ze na verloop van tijd het Land kunnen overnemen. De Taqyilla, de Heilige Bedot-plicht in zijn zuiverste vorm.
En dan, net als in Coburgia Cruella La Mitrailleta van de PS geslaagd is om de Burger bij Wet 100% te ontwapenen, wil Obama dat de doorsnee Amerikaan daar geen antwoord op heeft.
En zeggen, dat in Germania heden-en-dage net het omgekeerde gebeurt. Daar kopen de Burgers de wapenrekken juist helemaal leeg. En Frau Merkel laat begaan.
Ik en verstaan dat allemaal niet meer zo goed, zulle!
Daarom nogmaals, beste mensen, bezint U voor het te laat is. Stem niet langer voor muilentrekkers en volksbedriegers, maar voor de Partij van Het Eigen Vlaams Belang. Baas in eigen buik: ook dàt is een duidelijke boodschap van ‘wij’ naar ‘zij’.
*
.
*

*

Geen opmerkingen: