dinsdag 5 januari 2016

3097



*
3097 - POLEN VOOR DE 2de MAAL DOOR DUURTSE LAARZEN ONDER DE VOET GELOPEN?

*
.

*

INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS
*
Toen Das Dritte Reich van A.H. in 1939 zijn buurland Polen onder de voet liep, was het allereerste optreden van de toenmalige Nazi’s, het uitroeien van de Poolse Intelligentsia. Tienduizenden ineens. Massa-executies in de bossen, verborgen voor het oog van de wereld. Mocht alleen maar overblijven: een volk van koelies en minderwaardige werkslaven. Net als de Eurocraten, duldde de Führer geen tegenspraak! Al wie met vrucht het Lager Onderwijs gevolgd had, kwam voor het vuurpeloton. Vooral artiesten, rechters en leerkrachten moesten het ontgelden. =saleb let de Vrije Beroepen, de ondernemers en de zelfstandigen. Alleen dode Polen waren goede Polen…
Nog ’n geluk dat het blog-schrijven toen nog moest uitgevonden worden, anders waren wij er ook net meer geweest.
Hetzelfde lezen we nu in De Schandaard.  Andere tijden, andere,  Meesters, maar net als nu, steeds dezelfde Duitse suprematie. Deze keer met een Europees strikje er omheen. Want het oog wil ook wat. Hemels blauwe met sterren bezaaide toekomst die de Swastika moeten verbergen.
Zou mij niet verwonderen, als die oerlewapper van een Oettinger, een Partei Genosse van das Mädchen, zijn uitspraak deed na ruggespraak met onze bloedeigen Gentse Konijnentand, de opkomende nieuwe A.H.
*
De Polen moeten dus vooral hun kompas goed in de gaten blijven houden. Ze staan deze keer, net als in 1939,  niet alleen, maar veel meer dan een morele steun kunnen wij hen niet geven. Want onder de rook van Bruxellabad gelegen, knelt bij ons het schoentje nog veel meer.  In 1939 schoten Engeland en Frankrijk hen ter hulp, nog gedeeltelijk in de overwinningsroes zijnde van WO I, maar die zullen deze keer geen Nieuwe W.O. III riskeren juist omdat ze zelf aan de verkeerde kante staan. Neen, deze keer is het Allen tegen Één.
Maar er is altijd leven na de dood….
Eindelijk gaat ‘men’ er iets aan doen. Op Oudejaarsavond was het deze keer in Utrecht, dat er 67 auto’s in de fik gezet werden door ‘hangjongeren’. Niks, geen terroristiche bedoelingen. Gewoon ’n beetje kattenkwad. Maar de Politie stond toch lekker op het verkeerde been. Want alle ogen gericht op A’dam, van ouds de Kop van Jut van dat allochtone grut.
In Köln molesteerde diezelfde soort ‘hangjongeren’ in groep hele groepen jonge vrouwen. Louter voor de seks en de fun, niet als terreur-aanslagen bedoeld. Al voelde dat wel zo aan.
En nog valt van onze Overheden hunne €-cent niet! Daar waar vòòr de invoering van de Euro diezelfde Frank al lang zou gevallen zijn.
*
*
MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD
*
*
DUITS EUROCOMMISSARIS WIL POLEN ONDER EUROPEES TOEZICHT PLAATSEN
*
De Duitse eurocommissaris Günther Oettinger heeft er zondag mee gedreigd om Polen onder Europees toezicht te plaatsen wegens het schenden van de fundamentele waarden van de Europese Unie. De kwestie staat op de agenda van de Europese Commissie, op 13 januari, zegt hij zondag in de Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).
De nieuwe Poolse regering heeft sinds haar aantreden al een reeks omstreden beslissingen genomen, zoals de invoering van een mediawet die de openbare omroep aan banden legt en de hervorming van het Grondwettelijk Hof. Die beslissingen stuitten op veel kritiek; Europees vicevoorzitter Frans Timmermans vroeg Polen per brief om toelichting.
De Poolse wetswijzigingen zullen ook binnen de Europese Commissie worden besproken. ‘Veel zaken pleiten ervoor dat we het ‘rechtsstaat mechanisme’ zouden activeren en Warschau onder toezicht stellen’, aldus Oettinger in de Duitse krant.
Het instrument bestaat sinds 2014 en viseert lidstaten die volgens de Commissie ‘een systemisch gevaar vormen voor de rechtsstaat’. Als de EU-lidstaat niet reageert op de voorstellen van de Commissie, kan men worden gesanctioneerd. Het is in het verleden nog niet gebeurd, maar sancties zoals het verlies van stemrecht binnen de Europese Raad behoren tot de mogelijkheden, schrijft de FAZ.
*
UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL
*
Ergens moeten we toch toegeven, dat die A.H. maar een stomme cloot is geweest. Al is het een feit dat hij handelde onder een zekere tijdsdruk. Zijn verhoopte zegetocht over de hoofden van de nabije volkeren, zou, zo weten we achteraf, op 30 April 1945 abrupt eindigen met een kleffe zelfmoord. Het Genie was net een paar dagen daarvoor 56 jaar geworden…. Dus was er haast bij wilde hij niet op z’n eigen schaduw trappen. Of voordien op pensioen moeten gaan….
Deze keer hebben zijn opvolgers in Bruxellabad niet alleen betere kaarten, ze hebben elkaar en dus de tijd zat. Denken ze.
Maar dat is dan gerekend zonder de emanente logica eigen aan elk misbruik. Net zoals Aids  de emanente logica is van verwilderd tegennatuurlijk gedrag.
*
Mgr Leonard is dan wel ondertussen in de coulissen verdwenen, maar zijn  uitspraak blijft als een ‘Mane, Teckel,, Phares tegen de muur geplakt. ‘Geteld, Gewogen en Te Licht bevonden…
*
Het zou goed zijn voor hun gezondheid, moesten de Grote Verlichte Verstanden eens op Wikipedia willen neuzen naar de betekenis van Nova Huta, hoe een welbepaalde Aartsbisschop van Krakau quasi met eigen handen een nieuwe basiliek bouwde die regelrecht indruiste tegen het Communistisch Gezag dat toen daar de plak zwaaide. Nova Huta had de ideale stad moeten worden, die voldeed aan alle communistische idealen. Maar die sloegen niet aan, in tegenstelling met de Basiliek van …. Woytila.
Zo gezien, staat de uitslag van deze confrontatie bij voorbaat vast.. Maar wat baten kaars en bril als den beul niet zien en wil…..
*


Geen opmerkingen: