zondag 3 januari 2016

3090


*
3090 – ONKRUID & ONDIER- VERDELGING / BESTRIJDING IN FRANKRIJK

*

.

*

INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS
*
Het is een modern, mooi maar speciaal Kerstverhaal. In Valence in Zuid Frankrijk (aan de voet van de Alpen) staan op Oudejaarsavond Vrijdag 31/12/2015 vier gewapende militairen voor een braaf  Islamitisch ‘Gebedshuis’ van brave, voorlopig nog niet /geradicaliseerde kontheffers. Is niet duidelijk of het is om die binnen, of om misnoegde Fransen buiten te houden. Het is een komen en gaan van biddende Moslims. ‘All is quiet’, er is geen vuiltje aan de lucht. Er zijn zelfs geen Engeltjes die herdertjes bijeen roepen voor de voorbije Geboorte. Er komt nergens alcohol bij te pas.
Dan komt ‘een man’ daar met zijn auto aan gevlamd, en rijdt tot tweemaal toe in op het groepje zwaar bewapende militairen. Die vrezen een aanslag en schieten de auto overhoop. Wat geen kunst is, op zo’n korte afstand met een snelvuur-oorlogswapen.
Einde verhaal. De aanvaller, die ‘man’ dus die later een Bruine Tunesiër blijkt te zijn, wordt afgevoerd, die ene militair met verstuikte voet ook, en de toegesnelde politie laat gewoon de rest van het ‘Vrijdaggebed’ doorgaan. Maar de para’s moeten het boeltje blijven bewaken, waarschijnlijk uit voorzorg tegen de moegetergde Fransen.
We hebben er het raden naar, wie nu wie belaagd heeft. Maar dank zij het Leger is de rust hersteld. Voorlopig toch. Want de Moslims, die uit hun eigen al korte lontjes hebben, zinnen op wraak. Ajaccio op het aanpalende Corsica ligt hen zwaar op de maag. Zoals trouwens ook Christen Fransen daar naartoe kijken, maar dan met radicaal tegengestelde en dus hoopvolle gevoelens.
*
Wie er nu een fout gemaakt heeft?
Me dunkt de Franse Overheid door op zo korte termijn zoveel ‘blijvelingen’ naar hier te hebben gelokt. Met valse beloften, uiteraard. Want geen land ter wereld kan die toevloed aan. En alleen dààrom gaat de kruik niet langer te water. De kruik is kapot, net zoals bij een vrouw die moet bevallen, het water ‘breekt’.
Trouwens, ieder natuurminnend mens die in de wei, tussen zijn schaapjes,æ wolven importeert om samen te grazen, dan is die boer niet goed wijs. Schaapjes eten het gras, maar de wolven eten de schaapjes! Als een simpele laag geschoolde boer dat al weet, waarom weten al die hoog geleerde Overheden dat dan niet? Of steekt daar wat anders achter?
*
*
MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

*
.
*
DRIE GEWONDEN NADAT MAN OP MILITAIR INRIJDT AAN MOSKEE
*
Een militair die in Valence, in het zuidoosten van Frankrijk, voor de grote moskee van de stad op wacht stond, heeft vrijdag het vuur geopend op een man die met zijn wagen op hem af reed. Dat werd bij de lokale autoriteiten vernomen.

De bestuurder van het voertuig werd in de arm en het been getroffen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Een verdwaalde kogel verwondde een voorbijganger in de kuit, preciseerde de prefectuur van het departement Drôme.
De soldaat werd geraakt door de auto en is gewond, maar buiten levensgevaar. De automobilist stevende om een nog onbekende reden opzettelijk op de militair af. Volgens de prefectuur handelde hij alleen. Als gevolg van de terreuraanslagen van januari in Parijs zette Frankrijk militairen ter versterking van de politie in om de veiligheid te verzekeren aan gevoelige sites. Na de aanslagen van november werd het aantal manschappen van deze operatie Sentinelle tot 10.000 verhoogd. Vier van hen stonden vrijdag op wacht rond de moskee van Valence, een rustig gebedshuis “waar de cultus kalm verloopt”, aldus de prefectuur.
*
UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL
*
Ja, Walter, ik zeg het maar meteen. Want ik wist van bij het eerste begin, dat dit zaakje niet pluis zat. Dat het misdadig is, en een zonde tegen het gezond verstand. Christenen vinden dat ‘een zonde tegen de H. Geest’. Er zit dus meer achter, zoals altijd, bij de Slinkxsen.
Men moet geen criminoloog zijn, om uit te vissen wie er voordeel haalt bij dit misdrijf. Deze vraag te durven stellen is echter niet politiek-correct. De lezer zal dus het antwoord voor zichzelf, zelf moeten formuleren.
Of dacht U dat ik niet weet dat de regel van ‘De Klop op de Deur’, vroeger alleen maar mogelijk vóòr 22 uur en nà 05 uur in de morgen, in het belang van het onderzoek, nu bij Wet afgeschaft is? Niet zozeer bedoeld om  jonge allochtonen op hun nest te doppen, maar om de burger onder de knoet te houden.
Het zaakje in Valence stinkt, en daarom zal dat scheeltje van dat potteke nooit gelicht worden.
Eerlijke berichtgeving zou over de hele lijn concreet moeten zijn. Al geeft men van de dader, ‘die man’ alleen maar de voornaam. Het onderzoek is daardoor niet afgesloten, en al zekerlijk niet geschaad, maar wèten is altijd beter dan gissen en verkeerd gissen…..
*

*

Geen opmerkingen: