zondag 3 januari 2016

3089

*
Zondag 3 januari 2016
Zon 8u45-16u49
H. Genoveva van Parijs
Wie op Sint-Genoveva snoeit, zijn boomgaard overmachtig bloeit
*
Die Genoveva van de Dagklapper is, moet U weten, helemaal niet dezelfde als onze Genoveva van Brabant, uit ons Middeleeuws Minneverhaal. Het gaat om een veel vroegere Edtie van vlees en bloed  uit de Wufte Lichtstad die in de tijd van toen toch ook maar een achterlijk boerengat moet geweest zijn. Het is die laatste wiens hulp we vandaag inroepen….
Heilige Genoveva van Parijs (411-502), Patroonheilige van de Dag, Uw geur van Heiligheid waaide heel lang voor de later wereld beroemde woestijnrover nog moest geboren worden, ja zelfs vòòr diens vader en moeder nog moesten geboren worden, wil thans SVP de Parijzenaars wakken schudden. Op 07/01/2014 en op 13/11/2015 weerklonken wel twee zeer luide en duidelijke donderslagen: ‘Charlie Hebdo & Bataclan’ maar die kwamen niet eens uit boven het doordeweekse tumult van elke dag. Mogen wij U zeer nederig vragen om een nieuw teken van leven, liefst met een konijnenslag recht in de nek van die kabouterachtige François Hollande. Die is inderdaad alles behalve een nuchtere Hollander, maar een drievoudige  scheve schaatser die er ’s nachts anoniem op een brommer vandoor trekt om bij zijn maîtresse te gaan slapen. Eenmaal geveld en gevild, moogt U hem gerust bij zijn voeten meeslepen naar de Eeuwigheid. Als U daarbij zijn duivel horens maar niet beschadigt….
Nu we U dan toch aan de lijn hebben, wakker dan SVP de strijdlust bij ons Marinneke nog een heel klein beetje meer aan, zodat zij met vaste hand haar pen hanteert om de Draak met Zeven Koppen te verslaan? Voor het hoe en het waarom kunt U gerust eens langs lopen bij Jeanne D’Arc van dezelfde Firma als de Uwe.
Amen.
+

3089 - JAMMER DAT DE PAUS NIET VOLUIT  ARABISCH HEEFT GEPRAAT

*

.

*

INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS
*
Duitsland, dat altijd haantje-de-voorste is geweest om de juiste allianties te vinden richting de overheersing van Europa – denk aan de 2 voorlopig laatste wereldoorlogen – ondertitelt vanaf dit jaar de speeches van zijn Regeringshoofden Herr Schaubl en Frau Merkel in het Arabisch, maar de Geestelijke Leider van geheel onze Beschaving, hoe goed Hij het ook meent, bereikt zelfs nog geen Arabische kat.
Zijne Heiligheid denkt waarschijnlijk – in ’t Italiaans –‘qu’à bon entendeur, demi mot suffit’.
Dus hebben die goede verstaanders goede redenen om gewoon verder te doen lijk ze bezig waren. Sie haben das nähmlich nicht verstanden…. De voorraad ‘Ongelovigen’ die klaar staan om te worden gedood, is immers zo goed als onuitputtelijk.
Zodanig onwezenlijk is dat allemaal, dat Heert Goste, onze Nationale Kampioen Komiek, het in zijn Nieuwjaars-Conference in het verweer trad. Niet de gewone doen, voor een plaatselijk wereldbekend stand-up comedian. Het lachen is hem vergaan. Want ook hij kan die vluchtelingen-industrie niet in de juiste context ‘plaatsen’. Schrik om zijn vingers te verbranden?
*
Ja, ik weet wel: stille diplomatie kan soms wonderen doen. Denk daarbij aan Paus Woytilla, nota bene een Pool, en de Val van het Communisme. Of, recenter, de normalisering van de betrekkingen tussen Cuba en de USA. De man staat ook op goede voet met de Poet, de Orthodox-Christelijke 2de grootste wereldleider na de USA. Die was/is zelfs de ‘numero uno’ in de ruimte, dichter bij de Eeuwigheid.
*
En dan is daar nog de nobele Groep der Bilderbergers van onze Gekroonde Hoofden en andere Hovaardigheidsbekleders, die jaarlijks in geheim Conclaaf hun geheime instructies URBI ET ORBI voorbereiden. Zij denken van zichzelf dat ze een Goddelijke Missie hebben, om het Werk van de Gekruisigde Verlosser tot een goed einde te brengen. Denk aan die madam van Hoedeghem d’’Acooz en haar Houten Klaas Filip.
*
Dat ondertussen Parijs zich als Réveillon kon verwarmen aan de meer dan 200 brandende auto’s in het straatbeeld? Erg! Zeer erg! Maar niet getreurd. Niet hartverwarmend, maar hard verstikkend. De politie volgt een spoor’… zelfs meerdere.
*
*
MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

*

PAUS ROEPT OP TOT DUIDELIJKE AFKEER VAN TERREUR EN OORLOG
*
Katholieken zouden veel meer hun afkeer van terreur en oorlog moeten laten blijken, zegt paus Franciscus in zijn nieuwjaarsboodschap. Want net die onverschilligheid vormt een groot probleem. Het hoofd van de rooms-katholieke Kerk zei dat het overwinnen van de 'onverschilligheid die de solidariteit dwarsboomt' essentieel is om vrede te vinden. Alleen zo zal het mogelijk zijn om 'een eerlijkere en meer broederlijke wereld' te creëren waarin 'elke man en elk levend wezen in vrede kan leven', sprak de paus de gelovigen in de Sint-Pietersbasiliek in Rome toe.
Meer solidariteit begint voor Franciscus om de hoek. 'Dit jaar zullen we onze harten openen en aandacht geven aan onze buur.' Nieuwjaarsdag wordt door de katholieke Kerk traditiegetrouw gevierd als Wereldvrededag.

Donderdag al sprak de paus over de pijn en de problemen die hij in 2015 gezien had en die mensen op de vlucht deden slaan. Maar de kerkleider zag ook 'veel tekenen van generositeit, liefde en solidariteit' in 2015. Hij gelooft dan ook dat het goede het kwade in de wereld kan overwinnen. *
UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL
*
Een oprecht goeie van Geert Hoste, en om zo te zeggen bijna de enige grap van de hele avond, was dat De Antwerpse Burgemeester het goed gespeeld had met Het Leger in de straten, die het werk van zijn Flikken heeft overgenomen. Flikken namelijk staan op de loonlist van ’t Stad, en paracommando’s staan op de loonlijst van de Federale Staat. Zo helpen de Walen meebetalen voor de veiligheid van de Vlaamse Antwerpenaren.  Waarmee ik maar gezegd wil hebben, dat waar een wil is, er altijd een weg is.
*
Kijk, eerlijk gezegd, zou het geen goed idee zijn om Sjarel Michel als Premier te vervangen door Geert Hoste? Niemand zal via de haartooi het verschil kunnen ontdekken. Zet de Geert een zware bril op, laat hem wat oefenen met de uitspraak van de letter ‘w’ en met de verkeerde klemtoon leggen op de verkeerde lettergreep, en iedereen zal de Premier loven voor zijn goede kennis van het Nederlands. Das één.
Twee is, dat de Regering dan tenminste eindelijk rationeel zou draaien. Met Geert Burger als Vlaamse President, en zijn schoonbroer als Premier van Coburgia. L’Union fait la farce, tu-sais. Dat zou werken op z’n Vlaams en dus zonder te stotteren.  Zelfs zonder Arabische spaghetti-slierten als dragende fundamenten voor de toekomst (**).
Wij West Vlamingen lossen dat op zoals die van de Gemeente Werken in pitje West Vlaanderen. We lossen wider dat zelv’up, doeme? of doemett nie misschiens? (*)
*
(*) Vertaling: in de Gemeente Werken, in het Vlaamse hartland lossen wij dat zelf op. Zonder Overheidshulp dus. Doen we het, of doen we het misschien niet?
(**) De ondertiteling onder de boezem van Mutti (zie afbeelding) is een mooi voorbeeld voor hoe Arabieren bestaan: ze beginnen onderaan rechts, lezen van R naar L, en eindigen met het laatste woord helemaal bovenaan de zin. Als motief om te ‘integreren’ kan dat tellen!

*

Geen opmerkingen: