woensdag 6 januari 2016

3098



*
3098 - OVER EEN WARM GEVOEL OM ZICH BIJ VRIENDEN THUIS TE MOGEN VOELEN

*
De Führerbunker onder de Berlijnse Kanselarij waar Eva Braun op de tafel danste even voor het water hen aan de lippen kwam


Nu op te knappen voor Merkel?

*
INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS
*
Het doet deugd een wapenbroeder, waarvan ik het bestaan niet vermoedde, te ontmoeten op een dag als vandaag, als Coburgia in al zijn voegen kraakt. De Waalse pakbonden leggen voor de elfendertigste keer ‘het land plat’. Vlaanderen doet deze keer niet meer mee. De Vlaamse pakbonden zijn van oordeel dat Laag Coburgia, allang laag gelegen en dus plat genoeg zijn. Buiten de Vlaamse Ardennen dan, de streek van Adriaan Brouwer, de getormenteerde Middeleeuwse schilder...
*
*

De Waalse Ardennen blijkbaar hebben nog hoogte genoeg om comfortabel te kunnen leven, een beetje afplatten kan geen kwaad. ‘T Zijn toch de Vlamingen, ‘les Boches du Nord’, die het gelag betalen….
Zouden die ‘cheminots’ nu ook de bouten van de wielen van de tjoek-tjoeke treintjes losgevezen hebben? Nigel Farage blijkt dat te hebben voorgehad, AUB, met de bouten van zijn 4 wielen. Hij bracht het er gelukkig levend van af. Wat bijlange nog niet zo zeker is voor de cheminots. De daders zullen wel even onvindbaar zijn als de saboteurs van onze al maar door stilvallende atoomcentrales. Als er gezocht wordt naar degene die profijt haalt uit deze misdaad, komen we dan misschien uit bij de Arabieren? Die zijn tot alles in staat om geen klanten te verliezen….
Weet ik allemaal niet. Maar wat ik wèl weet, is dat het deze keer niet de schuld is van het Eigen Vlaams Belang. De daders zitten in het andere halfrond…..
Maar laten we eerst genieten van onderstaand proza. Ikzelf kan er maar niet genoeg van krijgen!
*
*
MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD
*

*
Vechten of vluchten
politiek correct zelfbedrog helpt mensen hun ondergang te verwerken

Mensen zijn in staat zich tot de laatste seconden van hun ondergang voor de gek te houden dat alles heus wel goed komt. Terwijl de bommen op Berlijn vielen, dansten Eva Braun en haar vriendinnen tot in de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog op de tafels van de Hitlerbunker. Ze zongen, zopen champagne, en toastten op de overwinning. Verlamd door een onoverwinnelijke tegenslag vluchtten ze in zelfbedrog.

Ook fatsoenlijke burgers doen dat. De psychologie heeft er een term voor: coping-gedrag. We vluchten in zelfvernietigend gedrag, zodat we ondanks nadelige gebeurtenissen in een valse waarheid kunnen blijven geloven. Door te doen alsof we verliefd zijn geworden op de nieuwkomers, bespoedigt ons collectieve Stockholmsyndroom een gehoopt pijnloos einde. We delen onze vrijheid en onze welvaart met de wereld in de hoop genoeg tijd te rekken voor een laatste feestje, maar diep van binnen weten velen dat het feest al lang is afgelopen.

Het Westerse zelfbedrog uit zich vooral in politieke correctheid. We maken onszelf wijs dat de onophoudelijke migrantenstromen vanuit Arabische en Afrikaanse landen een verrijking voor onze toekomst zijn. De maatschappelijke liefde voor het multiculturele project verdoezelt dat geen enkel gecombineerd Europees leger nog in staat is de grenzen van haar beschaving te bewaken.
Het toppunt van naïviteit zijn de welkomstcomités die de Islamitische kruisvaarders feestelijk omarmen. De meerderheid van de vluchtelingen is alleenstaande man van militaire leeftijd. We verwelkomen in de regel geen hongerige vrouwen en kinderen, maar divisies van een georganiseerd beroepsleger. De vrijheid die we van onze voorouders erfden, wisselen we spoedig in voor sharia.
Maar vrijheidlievende Europeanen hoeven zich niet mee te laten sleuren in het zelfbedrog van hun overheden, nagepapegaaid door nationale media. Juist in het licht van onoverwinnelijke tegenslag staan we vrij onze houding te kiezen.
We kunnen ons laten inspireren door de geschiedenis. In het jaar 9 na Christus verpletterden de Noord-Europeanen tijdens de slag bij het Teutoburgerwoud het zich onverslaanbaar wanende Romeinse leger. Die nederlaag luidde het begin van het einde van Rome in. Als een ‘stelletje barbaren’ de Romeinen kon verslaan, kunnen we anno nu op zijn minst de EU-bureaucraten naar huis sturen
*
UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL
*
Die Oudenaardse Adriaan Brouwer, die spijt genoeg zo een beetje van tussen de bladzijden van ons Kunst Patrimonium is gevallen, was geen lang leven beschoren. Dat overkomt ook vaak nog andere mensen, o.a. ook Dirk K. een goede jongere vriend van mij, wiens overlijdensbericht  in de krant mij deze morgen vroeg werd toegezonden. Een opgewekte grapjas, succesvol Ondernemer, goede echtgenoot en vader, pas 45 jaar oud.
Om er stil van te worden.
Doet mij er aan denken, als ik de Dagklapper zie, dat dit vandaag in Italia voor alle Families, een Hoogdag is voor jong en oud. Het wordt veel intenser herdacht dan Sint Maarten of Sinterklaas bij ons in Vlaanderen, want op deze dag staat de wereld stil. Vooral als te morgen ‘al met één slag de wereld lag witbesneewd’.
La Befania is het vandaag, en dus geschenkendag voor al wat leeft. Iedereen zit thuis, of haast zich om samen met de allerkleinsten, te genieten van de sneeuwpret. Want tegen 10 uur zal de zon alles doen smelten en dan kan het familiefeest pas echt beginnen. Neen, niet onder het goedkeurend oog van De Drie Koningen, zoals U zou denken, maar onder de vleugels van dat op een bezemsteel door de lucht vliegend lief oud vrouwtje.
Memento homo, denk ik dan, o Mens, gedenk dat gij van stof en as zijt, en tot stof en as zult wederkeren. Als Uw tijd gekomen is. Dan vliegen kinderdromen door de lucht, net zoals…
*

*



Geen opmerkingen: