maandag 4 januari 2016

3092



*
Maandag 4 januari
Zon 8u44-16u50
H Veerle
*
3092 - BIJ DE ‘DE MORGEN’ DURVEN ZE NOGAL. VOORAL IN HET VERDRAAIEN VAN FEITEN
*
.
*
INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS
*
‘Die Joekreen’ is, voor zover bekend, nog altijd geen officieel Lid van de Europese Unie, maar reeds gedraagt ze zich zo. Ze halen, als échte Progressievelingen, het geld waar het zit. Ze lenen, in hun geval, bij de Rijke Russische Beer, hun Beschermer, en vergeten het daarna terug te betalen. Eenzelfde fenomeen dus zoals we kennen bij de Walen die in coburgia teren op het geduld van de Vlamingen, en vooral zoals we kennen met de Grieken die dagdagelijks op dezelfde manier het IMF te kakken zet.
Is dat fout? Neen hoor, zegt de DM, het is alleen de versnellingspook voor het EU-Lidmaatschap een tandje hoger zetten. Pure loepzuivere diplomatie, diplomatie van de bovenste plank. Waarbij de ondergrondse rebellie in dat land kan opgetut worden.
Dat Kiëv, de hoofdstedelijke waardigheid van Moedertje Rusland wat thans Oekraïne is geworden, vóór de pijp daarna aan het Sint Petersburg van Peter de Grote, Tsaar aller Russen, later dankzij de Bolsjewisten aan Moskou diende te worden doorgegeven, doet even niets ter zake. In Oekraïne leven, wonen en werken veel Russen (hieronder ‘Pro Moskou Gezinden’ genoemd), vooral aan de Oostkant, dicht tegen Rusland, die strijden voor een Onafhankelijke Staat. Noch aansluiting bij Rusland, noch bij Kiev. Bevriend met Rusland, ja dat wel. Maar meer niet. Dat hun motieven in hoofdzaak op economische grond berusten, is bijzaak voor DM, want zo ontsnappen die uit het vangnet van De Nieuwe Planetaire Wereld Orde, die Slinkxs is, terwijl Rusland eerder conservatie en vooral Orthodox Christelijk is. Met een Moslim Minderheid die ze daar liever kwijt dan rijk zijn.
En dan is er de Krim, strategisch zo belangrijk voor de Landen van het Warchau Pakt, de tegenpool van onze Navo…. Daar heeft de bevolking met een overweldigende meerderheid gekozen voor Onafhankelijkheid en voor vriendschap (en bescherming) voor en door de Poet. Wat een lelijke streep schijnt te zijn voor die van Bruxellabad.
Ach kom: laten wij er maar vrij en vrank voor uitkomen: de wereld wordt geregeerd door de 3 G’s. God – Geld – Gat. Maar, als dat hen niet uitkomt, zijn de Slinkxsen daar glad tegen….
*
*
MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD
*

*
RUSLAND ZET JURIDISCHE STAPPEN TEGEN OEKRAÏNE
*
Rusland zet juridische stappen richting Oekraïne omdat dat land weigert een uitstaande schuld van 3 miljard dollar te betalen. Dat heeft de Russische minister van Financiën vandaag gezegd, zo schrijft de Britse zakenkrant Financial Times.
Oekraïne maakte eerder bekend zijn betalingen op Russische leningen op te schorten. Volgens de regering in Kiev toont Moskou geen enkele bereidheid om mee te werken aan de verlichting van de Oekraïense schuldenlast, waar andere schuldeisers wel aan meedoen. Oekraïne en Rusland ruziën al lange tijd over de lening, die Moskou twee jaar geleden verstrekte om toenmalig president Viktor Janoekovitsj uit de brand te helpen. Die bondgenoot van president Vladimir Poetin trad kort daarop echter af, waarna Rusland de Krim binnenviel en er hevige gevechten ontstonden in het oosten van Oekraïne tussen het Oekraïense leger en Russische separatisten.
*
UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL
*
Herr Hitler, de verre voorganger van de Turkse Groot Moefti Erdogan, had met Oekraïne ook al een dubbelzinnige verhouding. Zijn SS-horden liepen dat land van Slaven gewoon onderste boven bij Operatie Barbarossa in September 1941. Zijn legers hotsten even vlot naar Moskou als ze dat een jaar voordien deden in Het Westen. Bij ons dus. Maar de burgers van Kiëv waren dermate blij en verrast, dat de Nazi’s hen kwamen bevrijden van het Communistisch bloedzuiger-regime, dat ze, nog voor de stad was ingenomen, de Duitse ‘Pantzers’ met bloemen en veel warme omhelzingen tegemoet liepen. Enfin, toch voor korte tijd, want de ‘Einsetz Gruppe’ die in hun wielspoor volgden, bleken nog wreedaardiger te zijn dan de Sovjets.
Een nare ervaring , zult U zeggen. Maar alles ziet er naar uit, dat die van Kiëv dat lesje al lang vergeten zijn….
PS
Neen, ondergetekende is geen historicus met academische vorming. Hij zal het dus nooit, gezien ook zijn leeftijd, tot Burgemeester van om het even welke Koekestad brengen. Dat van die Nazi-tanks in Kiëv werd op deze blog dan ook reeds tot vervelens toe vermeld. Ik weet het, het begint op de duur wat afgezaagd te klinken. Maar de huidige situatie in dat land dwingt me om steeds op dezelfde nagel te kloppen. Zo dat de mensen weten wat de wereld te wachten staat. Want net als Das Dritte Reich geen lang leven was beschoten, zo zijn de Verenigde Europese Nazies dapper bezig zich te pletter te rijden. Alleen bluf houdt ze nog recht.
En wij arme Vlamingen, zitten gewoon gevangen in het ruim van die Pantzerkreuzer die op ramkoers naar zijn eigen vernietiging opstoomt.
Denk dus aan Kiëv, en al dat vele mooie geld dat de EU daar wilt over de balk gooien, de volgende keer dat U in het stemhokje komt…
*

*

Geen opmerkingen: