donderdag 7 januari 2016

3102



*

Het volgnummer van dit stukje met de magische cijfers 1, 3, 0, 2 deed voor mij, neen geen belletje, maar de 600 Gulden sporen rinkelen van de Slag bij Groeninghe. Die werden na de slag verzameld, en uit dankbaarheid aan de zoldering van de O.L.- Vrouwkerk gehangen. Hierboven op de afbeelding ziet U de Gravenkapel, waar ooit Guido Gezelle  heeft zitten mediteren.
Veel van dergelijke overwinningen hoeven wij niet te herdenken, want wij zijn een volk van Lamme Goedzakken. Wat wordt bewezen door Romp-Vlaanderen waarvan de meeste vitale delen zijn weggeroofd.
Zo zie ik ten vroegste in jet Jaar 3102 onze eigen welvaart door zelfstandigheid, terugkeren.
Tenzij wij eindelijk ons lot in eigenhanden nemen….
*
3102 –DAKHAZEN !!!!!! WAAROM PUBLICEERT CHARLIE HEBDO GEEN DANKHAZEN?

*

.

*

INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS
*
O, U wist het ook al. Zeker ook gelezen in de dikke Krantenkoppen bij De Schandaard, de vroegere AVV-VVK-, thans Vlaanderens schande-krant? Dan hebt U ook gelezen dat Francken The, van de Partij die volgens hun eigen zeggen, ijvert voor het einde van Coburgia, aan de horden binnenstromende ‘blijvelingen’ lessen wil geven over de bloemetjes en de bijtjes?
Het hieronder overgenomen artikel, waaruit ik niet citeer om niet van contextvervalsing te worden beschuldigd, maar het in extenso overneem, wierp mij - door de titel alleen al – 72 jaar terug in de tijd. Naar de bittere oorlogsjaren. Waar niet de schoppen of de klaveren troef waren, maar  de miserie. Onze Pa was toen juist gestorven en bij ons zagen we toen veel zwarte sneeuw vliegen. Is het dan te verwonderen, dat het mondgemeen was, dat voor mensen zonder konijnen ‘van eigen kweek’, er wreed gelachten werd over de ‘dakhazen’ die de Zondag op tafel kwamen…
*
Voor wie het soms nog niet moest weten: iedereen, van klein tot groot, niet zozeer zij die het kunnen, maar zij die zelf niets teveel hebben, moeten met tot op de grond lekkend bloedend hart, die honderdduizenden sukkelaars helpen.  B.B.B. met liefst iets meer voor tussen de lakens…..
De terreur heeft namelijk verschillende graduaties. Ergst in de boem-boem terreur. Dan de pang-pang terreur, gevolgd door de tast terreur. Dit laatste met het oog op de her-bevolking? Logisch toch!? We horen het donderen in Keulen, en de vrouwen, zo onverdraagzaam dat die kunnen zijn,  doen het daarbij bliksemen.
*
Een show ver-van-mijn-bed? Dat denkt U maar. Want onze bloedeigen ’Begroting’ lijdt er onder. Niet door de ‘vergrijzing’, maar door de ‘verbruining’. ’t Zit zo. Vele jaren geleden, toen de 2 wegsmijters van geld door ramen en deuren aan de macht waren, werden de lonen der Ambtenaren en de pensioenen ineens niet meer bij ’t begin van de maand uitbetaald, maar op het einde ervan. Was een enorme opsteker voor de begroting, want meteen werd iedereen voor die ene keer van een maandloon bestolen. Alles went, dus werd daar al lang niet meer over gesproken. Die twee ‘Staatsdragende Partijen’ werden ook nooit vervolgd, laat staan bestraft. En wat nu?
Ook al vastgesteld dat Uw pensioentje maar de 5de van de nieuwe maand is betaald? Of komt dat door het verder doorbreken van de ‘Lekenmaatschappij’, met alle gevolgen.  Zodat ‘het achterhouden van het loon der werklieden’, vroeger een wraakroepende zonde tegen de H. Geest, uit ons collectief geheugen moet gewist worden?
Dat komt er dus van. Net zoals de Krant van Vlaanderens Schande, die het AVV-VVK verloochende, en juist daardoor steeds verder afglijdt naar de totale schande van een faillissement.
Zelfs op de TV wordt het faillissement van heel het land coburgia openlijk gedebatteerd. Nooit geen rook zonder vuur. Is het niet?
*
U steunt toch ook tot Uw laatste ‘sou’ alle noodlijdenden ter wereld. En dus ook Uw eigen regering….

*
*
MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD
.
 
.
MIJN VROUW EN KINDEREN ETEN GRAS, WANT DE KATTEN ZIJN OP’
Foto’s van uitgemergelde kinderen en volwassenen met holle ogen uit het Syrische stadje Madaya worden als een lopend vuurtje verspreid op het internet. De belegering van het regime-Assad voert er 40.000 burgers richting hongerdood.
De noodkreten uit Madaya, een stadje in de bergen nabij de grens met Libanon, klinken steeds luider. ‘Zondag was er een vrouw, twee maanden zwanger, die met haar zoon door de omsingeling probeerde te vluchten. Ze werd doodgeschoten, haar zoon keerde terug naar Madaya’, zegt Amer Burhan, een burger die aan het hoofd staat van het ‘medisch comité’ in het naburige ­Zabadani, via de telefoon aan ­De Standaard.
‘Die vrouw wist natuurlijk hoe gevaarlijk haar vluchtpoging was, maar het alternatief was te verhongeren. De dood ligt hier altijd op de loer. Er zijn al 31 mensen omgekomen van de honger of bij een ontsnappingspoging.’
Beschuiten
De laatste keer dat de Verenigde Naties enig voedsel het stadje konden binnenloodsen, dateert alweer van drie maanden geleden – een lading beschuiten, aldus de inwoners. Een omsingeling door het Syrische leger en de Libanese Hezbollah maakt elke levering van humanitaire hulp onmogelijk – of dodelijk. Foto’s die uit Madaya komen, tonen uitgemergelde lichamen, holle ogen, mensen die letterlijk flauwvallen van de honger.
Amer Burhans moeder, vrouw en kinderen wonen nog steeds in het belegerde Madaya, terwijl hij vanuit Zabadani niets kan doen: ‘Er ligt maar een weg van één kilometer tussen ons, maar die wordt door het leger geblokkeerd. We kunnen praten aan de telefoon, maar ik kan hen niet helpen. Ze eten nu gras of kruidensoep. De honden en katten zijn al lang gedood. Zelfs kruiden zijn er nog nauwelijks te vinden, omdat er nu twintig centimeter sneeuw ligt.’
*
UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL
*
De moraal van dit verhaal? Zeg dat ‘k niet zou weten.
Want bij De Schandaard lijden ze aan dezelfde ziekte als onze Europese Verenigde Nazies: iedereen is Het Noorden kwijt, loopt verloren in de zandwoestijn van de Pietrol-Pompers en blijft maar scharrelen in de valstrik van de verwarring tussen oorzaak en gevolg.
De zwarte miserie in die landen (het gevolg van iets) willen verhelpen, is het paard achter de wagen spannen. De miserie voorkomen, door de systemen die gebaseerd zijn op de Islammerij bij de wortel en dus aan de kop, te bevechten is de oplossing.
Al 1400 jaar bevechten als in een perpetuum mobile de erfgenamen van de Woestijnrover elkaar diens nalatenschap. De Wijze Koning Salomon had voor dergelijk probleem een geniale oplossing in petto. De twee moeders claimden voor zijn Hof het moederschap van hetzelfde kind. Om dat op te lossen, beval Salomon het kind in twee te kappen, en aan elke moeder elk een helft te geven. Waarbij de echte moeder door de knieën ging en de Koning smeekte het kind dan maar aan die andere vrouw te geven.
Monotheïsten, die alle twee dezelfde God aanbidden, weten dus wat hen te doen staat.
Maar waarom de dingen gemakkelijk maken, als het ook anders kan?
*

Ps
U vindt al een paar dagen bij de buitgemaakte KAPSTOK een grapje over de Coburger Leugenpers, mijn jongste vinding om diabolische volksverlakking te illustreren. Het modieuze vrouwenhoofd daarbij is dat van Sefa Bubbels, de Heks van Beselare. Alle gelijkenissen met bepaalde politca’s van de ‘Staatsdragende Partijen’ zijn louter toevallig, zo niet zelfs goed bedoeld.


Geen opmerkingen: