zaterdag 4 januari 2014

1684 - KOMT HET LICHT OOK DEZE KEER VAN DE OVERKANT DER OCEAAN HELEMAALUIT AMERIKA?



*
Zaterdag 4 januari
Zon 8u44-16u51
H Veerle
Vriest het op Sint-Veerlenacht, zes weken vorst wordt verwacht

*


 

*
WAAROVER HET GAAT
Sedert de Socialisten het meer en meer voor het zeggen hebben gekregen in Amerika, is deze fiere Natie tot een ware Augius stal verworden, een soort neger-landschap met zelfs een Zwarte Ongelukskater als Presidentr. Dat van die ‘Zwate Kat’ op Uw weg vinden zal wel bijgeloof zijn, maar het zeemansbloed in mij kruipt waar het niet lopen kan. Dit trieste verhaal is mede te wijten aan hun valse naamdracht (Democraten) en dat gebeurt zonder al te veel op te vallen bij ons. Zodanig zelfs, dat de Socialistische Marxisten in Europa beetje bij beetje zichzelf ook eerst ‘sociaal-demcratisch’ zijn gaan noemen, om binnenkort nog alleen maar als ‘Democraten’ in de strijd en in de vetbetaalde postjes te stappen.
Dat wil meteen zeggen, dat alle andere traditionele kleurpartijen dan meteen ‘on-democratisch’ zullen zijn, voor zover ze tenminste tegen dan nog niet onder de mat van de kiesdrempel zijn geveegd. Met als buitenbeentje de nationalistische partijen, die, net als in het verhaal van de vechtende honden om een been, als derde hond er mee heen lopen. Omdat zij niet uit zijn op vette postjes, maar integendeel begaan zijn met goed bestuur op lange termijn, zonder verstrikt te raken in een spinnenweb van compromissen.
En zo zijn we langs deze omweg, tot het onderwerp van dit opstelletje gekomen: de vernieuwende protest-partijen, die The Economist onder één noemer vangt als ‘De Thee Partij’, het goede in de Amerikaanse kiesstrijd, omdat ze als conservatief het algemeen belang dienen.
Natuurlijk strooit The Economist met scheldwoorden en niet met pluimpjes, want ‘poco-demo’ en dus onderduims voor De Nieuwe Orde waarmee de Duitse Nationaal Socialisten in de jaren ’40 de wereld hebben willen  verblijden. Zouden zij misschien niet weten, dat een goed gekozen scheldwoord, zoals ‘Geus’ ook omgekeerd als eretitel kan gebruikt worden? Da’s ook weer typisch voor dat soort mensen: buiten hun eigen zieke wereldje is het hele Universum één wit onbeschreven blad.
*
Maar, naast The Tea Party’, had ik niet gezegd dat het licht ook deze keer uit Amerika zou komen? Lees dan maar vlug het artikel van Xander hieronder, zodat wij in de EU ook eindelijk af geraken van die ‘spaarlampen’ die 4x zo duur zijn als gewone gloeilampen, omdat ze zogezegd 4x langer meegaan en daarenboven 4x minder stroom verbruiken, iets dat 4x keer een grote leugen is gebleken te zijn.
Neen, als U het zò stelt, dan is voor Amerika nog niet alle hoop verloren!.
BASIS v/d INSPIRATIE
Fabrikanten VS omzeilen gloeilampverbod - straks ook in de EU?
Verbeterde gloeilamp voldoet aan nieuwste energieregels. Komt de verbeterde klassieke gloeilamp straks weer terug uit Amerika naar Europa?
Net als eerder in Europa is de verkoop van gewone gloeilampen in de Verenigde Staten vanaf 2014 verboden. Amerikaanse fabrikanten hebben daar echter iets op gevonden: ze bieden de gloeilampen eenvoudigweg in andere wattages aan, en hebben enkele wijzigingen en verbeteringen doorgevoerd. Waarom Europese bedrijven niet zo innovatief konden zijn? Omdat zij verstikt worden door de regelfreaks in Brussel, niet meer op de wensen van de consument zijn gericht, en omdat het Europese publiek nu eenmaal slaafs vrijwel alles accepteert wat de politiek hen onder het mom van het milieu voorhoudt - hoe misleidend, vals en idioot dit ook is.
De nog uitsluitend regeringspropaganda verspreidende Amerikaanse media berichtten afgelopen week uitgebreid over de zwanenzang van de gloeilamp. CNN zond zelfs een 'in memoriam' uit - naar het zich laat aanzien echter voorbarig, want Amerikaanse fabrikanten hebben iets gevonden op het verbod op gloeilampen van 40 en 60 Watt en hoger. Ze bieden nu lampen met een ander wattage aan: 43 Watt, 72 Watt of 150 Watt. Ook werd er een gloeilamp met drie gloeidraden op de markt gebracht.
Verbeterde gloeilamp voldoet aan energieregels
Anders dan in de EU, waar de fabrikanten zich niets aantrokken van de protesten van de consumenten tegen het verdwijnen van de goedkope -en in tegenstelling tot wat werd beweerd wel degelijk energiezuinige- gloeilamp (87% van de Nederlanders was tegen (2)), wisten de Amerikaanse producenten handig de bevelen van de bureaucraten in Washington te omzeilen. Dat deden ze ook door het grootste ingebrachte argument om de klassieke gloeilamp te verbieden, namelijk dat deze niet zuinig zou zijn, ongedaan te maken door de lamp veel efficiënter te maken, zodat deze nu wel aan de nieuwe energieregels voldoet.
Net als de meeste Europeanen zag de Amerikaanse bevolking niets in het verplichte overstappen op de spaarlamp, omdat deze extreem duur is, niet gedimd kon worden, veel sneller kapot gaat dan de fabrikanten beweren, schadelijke -mogelijk zelfs kankerverwekkende- stoffen uitzendt, en bovendien ook nog eens een gevaar voor de gezondheid vormt als de lamp kapot springt of valt (2). In de VS ontstaat er nu een ware concurrentiestrijd tussen de verplichte spaarlamp en de verbeterde gloeilamp. Een overwinning van de eerste is beslist niet vanzelfsprekend.
Geen innovatie; regeldruk, winstbejag
 De situatie in Amerika laat zien hoe weinig innovatief de Europese industrie is geworden. Dit is voor een groot deel te wijten aan de krankzinnige hoeveelheid regeltjes die er in Brussel worden verzonnen, mede dankzij de machtige milieulobby. Toch is het bizar dat niet één fabrikant in Europa kon bedenken dat de gloeilamp ook in afwijkende wattages kan worden geproduceerd, en schijnbaar dus nog makkelijk verbeterd kon worden.
Mogelijk is er nog een andere reden voor: de Europese fabrikanten vonden het eigenlijk wel best dat de burger verplicht moest overschakelen op de veel duurdere spaarlamp, omdat ze hiermee hogere winsten konden behalen. Dit laat zien hoe weinig Europese producenten nog op het belang van de consument zijn gericht.
Wellicht dat de verbeterde Amerikaanse gloeilamp dankzij het nieuwe TTIP vrijhandelsverdrag naar de EU kan worden geëxporteerd. Dan heeft dit voor de burger uiterst gevaarlijke akkoord (zie link onder) tenminste nog één gunstig bijeffect. (1)
Xander
*
PERSOONLIJKE BENADERING
Kijk, iedereen kan hierover het zijne denken, en van iets waar ik niets van af weet, enfin toch niet eer dan de gewone gebruiker, zwijg ik liever. 40 of 43 Watt, de EU-specialisten zullen er wel iets op vinden. Maar wat ik weet is, dat de Overheid zijn poten moet afhouden van de ondernemerswereld. En al zekerlijk niet mag goochelen met vervalst milieu-regeltjes die alleen maar gebaseerd zijn op de eigen wensen.
De op politiek vlak gebuisde succes-zoeker, Al Goor en Slijk, had 10 jaar geleden voorspel dat de Noordelijke ijskap helemaal ijsvrij zou  en bevaarbaar zelfs dor roeibootjes. De zeespiegel zou wereldwijd met ettelijke meters gestegen zijn, allemaal door ‘de opwarming van de aarde’ . Zijn wetenschappelijk gefundeerde voorspeling is in zoverre uitgekomen, dat de ijskap in jaren niet meer zo dik en zo groot is gebleken. Ook is de gemidelde jaartemperatuur zelfs gedaald…
*
Maar stel dat de Grote Geesten die ons besturen, gevolgd door de hen verknochte media, het klimaat-srooke laten vallen, dan blijft er nog alleen de voetbal of de cyclocross over om over te leuteren. Tenzij zij eindelijk de taboe-ondererpen die iedereen bezig houden, de wilde immigratie, de Islam-dreiging en het internationaal terrorisme zouden aansnijden. Wie weet, na enig aandringen, misschien zelfs de criminaliteit en de drugwereld….
Als we in heel de EU misschien dat Nieuwe gloeilamp-licht uit Amerika zouden leren kennen, samen met het heldere licht van de Europese The Partijen voor de samenleving, gezuiverd van Linxe smetten, dan kunnen we misschien de wereld verder laten draaien.
Eenmaal de tirannen van de Islamvaststellen, dat un haring niet meer braadt, zullen ze voor de zoveelste keer, noodgedwongen, hun pogingen moeten staken. Net zoals ze de laatste keer voor de poorten van Wenen in 1683 met de staart tussen de benen zijn moeten afdruipen. Of zoals ze bij de ‘Reconquista’ Spanje zijn moeten ontruimen, na eeuwen overheersing. Of zoals de restanten bij ons door Philips III, kleinzoon van Keizer Karel V, met alle beschikbare schepen, in massa terug zijn afgevoerd naar Noord Afrika.
Als men daartoe voordien maar alle TV-studio’s zou kunnen uitmesten vab alle mogelijk ongedierte! Want dat is toch altijd wat de Linxen eerst doen, als die ergens de macht kunnen grijpen….
Ja, we moeten ze niet, die Linxen, maar we kunnen wel wat van ze leren inzake onderduimsheid…
Geschreven door AABEE via Digitalia
*
*

Geen opmerkingen: