donderdag 2 januari 2014

* 1678 - BIJ DE MALOTEN VAN MAYOTTE



*

Onderweg van Suez naar Kaap de Goede Hoop
 
Tussen Madagascar en de Oostkust van Donker Afrika
*
WAAROVER HET GAAT
Bij http://www.golfbrekers.be/ stond van deze morgen vroeg onderstaand artikel in de schijnwerpers. Toch bij mij, omdat Madagaskar zo een beetje tot de verbeelding spreekt. Dat is zo, omdat uit Hitlers ‘Tischgespäche’ d.i. de monologen die Hitler aan tafel voor zijn intimi  hield, blijkt dat de Führer achter de rug van iedereen, in onderhandeling was met Rooselvelt om de Joden van Europa op Madagaskar te her lokaliseren. Omdat de onderhandelingen bleven aanslepen, en hij in korteresse van tijd kwam, werd dan maar gekozen voor de tweede beste oplossing, de lijfelijke eliminatie.
Zozo, dacht ik, Madagaskar, maar verdorie dat was toen toch ook al Frans grondgebied, dus moet de Regering van Vichy onder de oorlog daar aan mee gewekt hebben.
Maar soit, er is dus niets gebeurd, en daar zitten nu nog altijd pikzwarte Zwarte Pieten die allemaal Moslim zijn. Om erbij te griezelen!
*
Maar vanaf gisteren mogen we niet meer griezelen, want al die wilden zijn nu Europese Staatsburgers geworden. Fasten seatbells en lees wat de Dames van Goldbrekers hierover uit hun gilet schudden. Ja, ik weet het. In Vlaanderen is het winter en koud en dus loopt een mens al wat meer gekleed rond. Hebben wij hier geen last van, want hoe dichter bij Rome, hoe dichter bij de zon.
Laat U niet langer afleiden en maak kennis met het genie van onze Europese Grote Geesten. Bij De  Schepping had de Schepper 7 dagen nodig voor hij in Het Aards Paradijs twee (2) mensen kon neerzetten. De EU-bonobo’s kunnen er op een enkele dag 190.000 bij maken. In het Aards Paradijs ging het dan nog om 2 Joden , bij de Euro-Goden zijn dat meteen Moslimmers van het zuiverste gehalte.
.
BASIS v/d INSPIRATIE
U: Zou men honger lijden om een mondje meer?
Niet op uw pc.  Wel in de EU.  U heeft het zich allicht niet gerealiseerd dat de onvolprezen EU sinds gisteren ca. 190.000 moslims rijker geworden is.  Fransen van overzee, van Mayotte.

Mocht uw geografische kennis ontoereikend zijn, Mayotte is een eilandengroep tussen Afrika en Madagascar met ca. 200.000 inwoners.  95 – 97% daarvan zijn soennitische mosims.  Mayotte behoort sinds 1841 tot Frankrijk.  In 1974 stemden de inwoners – Mahoren – tégen onafhankelijkheid.  Slim bekeken.  Met een referendum in 2009 werden ze als overzees gebied in de Franse staat geïntegreerd en dus nu, vanaf gisteren, worden ze als volwaardige EU-burgers beschouwd.  Tot eergisteren konden de inwoners tussen de Franse of de islamitische wetgeving (sharia) kiezen.  Waarvoor de 97% moslims een voorkeur hebben is niet moeilijk te raden.
Mayotte
Op economisch vlak presteert het 374m2 grote vulkaaneiland zo ongeveer 1/5 van het Europees gemiddelde.  Vanwege hun status – ze zijn het 101ste Departement van Frankrijk – moet de Franse regering voor hen ook sociale hulp uittrekken.  Met in het achterhoofd dat ze dan misschien hun wens om naar Frankrijk te verhuizen niet uitvoeren.
Voilà, nu kunnen we de diversiteit uitbreiden met de Mahoren.  Die mogen als EU-burgers overal in de EU reizen, zich vestigen en sociale uitkeringen verlangen.  En bovendien geniet het eiland van EU-aanmoedigingsfondsen.
Geografisch hoort Mayotte tot de Comoren, wiens regering, ondersteund door de Afrikaanse Unie, het eiland opeist.  Als Frans Departement oefent het een magnetische aantrekkingskracht uit op Afrikaanse gelukzoekers.  Illegale immigratie is daar even gewoon als op Lampedusa.  Veel zwangere vrouwen proberen op het eiland te geraken om daar te bevallen want elk op Mayotte geboren baby krijgt automatisch de Franse nationaliteit.
Waar het in het verleden al een behoorlijk groot probleem vormde het Franse recht op het eiland te doen toepassen, zo zal de toevoeging van de EU-wetgeving ook geen aarde aan de dijk brengen.  Want echte sympathie voor ‘moederland’ Frankrijk hebben ze slechts als hun leefomstandigheden er beter van worden.  Slechts de helft van de bevolking begrijpt de Franse taal en het is hoogst twijfelachtig dat de 97% soennieten vrijwillig de sharia zullen opgeven.
Wat maakt het uit?  De EU staat te trappelen om de verrijking uit te breiden.  Ze kunnen nu  overal in de EU aankloppen voor sociale woningen, leefloon, kindergeld en andere aantrekkelijke bonussen. En met de moslim integratie loopt toch alles op rolletjes?
*
PERSOONLIJKE BENADERING
Wablief? Wat zegt U? Jullie hebben daar helemaal niets over gelezen of van gehoord bij de officiële media? Val nu om! Naar wat kijken jullie dan wel? Ha zo, naar de cyclocross! Of, erger, naar de Rode Duivels onderweg naar Brazilië.
In Brussel is men nochtans niet altijd zo bescheiden om de eigen successen, echte of vermeende, in het zonnetje te zetten. Zelfs de grootste nederlagen worden, van uit de Tsjeven-filosofie naar aloude ACW-gewoonte – enerzijds, anderzijds – als overwinningen  uitgelegd. De goegemeente gelooft toch alles, net zoals ze vroeger alles geloofde wat de Pastoor vanaf de preekstoel verkondigde. Dat ze juist hierdoor heel de samenleving èn het Geloof verkloot hebben, begrijpen ze niet eens.
Net als bij de PS, is het buzeniss as joezoewel : voor iedereen inbegrepen, stommer slagzin kan niet. Hij is dan ook Made in BourgLéopold, ten huize van Kawouter Marcskse Beke.
*
Moest schimpen helpen, ik schimpte tot, zoals de Bazuinen van Jericho, mijn schimpen de muren deed omver vallen.
Maar als schimpen niet helpt, dan misschien wel de Verkiezingen?
Geschreven door AABEE via Digitalia
*
 
*

Geen opmerkingen: