woensdag 1 januari 2014

1674 - IN SCHARRELROI GAAT HET SCHARRELEN ONVERPOOSD VERDER, ZELFS IN ONDERAANNEMING VOOR EXPORT



*
Woensdag 1 januari 2014
Vorstmaand
Zon 8u45-16u48
Nieuwjaarsdag
H Maria, de Moeder Gods
Is Nieuwjaarsdag helder en klaar, dat voorspelt een vruchtbaar jaar

*


*
 
*
WAAROVER HET GAAT
In Charleroi is criminaliteit de norm geworden. Die wordt zelfs onderwezen op school. Zodat schoolverlaters niet onvoorbereid in het milieu moeten stappen. Zelfs de Italiaanse gazetten schrijven over Scharrelroi, sinds jaar en dag het Palermo aan de Maas. Wat onze eigen Franstalige media met de mantel der liefde bedekken, wordt hier in lange hoofdartikels breed Uitgesmeerd. Door correspondenten van ter paatse. Want inderdaad, menig SiciliaanS gezin (of families in de Abruzen, het armtierig bergmassief van waar onze Premier afkomstig is) heeft daar familieleden die er ooit in de mijnen gewerkt hebben. Men kan in die reportages een deel leedvermaak niet wegsteken dat: het niet gaat om Siciliaanse maffiosi, om de Cosa Nostra of de camorra, maar om Noord Afrikanen die de Leer van Mohammed gewoon in het dagelijks leven toepassen. Ze stelen als de raven en hebben hun mannetjes (of zijn het hun vrouwtjes?) bij Justitie.
In de Bar Central vroeg Luigi mij deze middag of het waar was dat ook in Fiandra de gevangenissen pleinvol steken met dergelijk gespuis, en zo ja, waarom dat  niet het geval was in ‘Ollanda’. Toen ik, ietwat voorzichtig, de schuld meende te moeten leggen bij de PS van zijn (gewezen) landgenoot Elio di Jeanetto, roffelde de man met beide vuisten op tafel en brulde luidkeels enkele gespierde volzinnen die ik hier welvoegelijkerwijze niet zal vertalen. Maar het kwam er op neer, dat hij zich namens het Italiaanse volk verexcusseerde voor wat de Fiaminghi werd aangedaan door dat stuk onbenul. Un désastro was het, un vero désastro!
*
Nee, meisjes en jongens, onze landgenoten staan hier zo al niet in groot aanzien. Dat moet geleden zijn van de tijd van Eddy Merckx. Ik heb onze vrienden en  kennissen hier zo wat overtuigd, dat wij, de Fiaminghi, in feite bij ‘Ollanda’ horen en liever niet ‘da Belgio’ stammen. Slim gezien, want in het seizoen stikt het hier bij manier van spreken, van de rijke Hollanders. Die zijn  dus graag gezien en van pedofilia hebben ze ook geen last.
Palermo in Sicilië, zeggen de Italianen, is een rustig stadje, in vergelijking met zijn naamgenoot in Belgio, en al wie daaraan twijfelt zou wel eens een mes tussen zijn  ribben krijgen….
.
BASIS v/d INSPIRATIE
500 overvallen, maar gerecht doet niks
dinsdag 31 december 2013, 03u00
Auteur: yves barbieux Via E.J. Bron uit Het  Nieuwsbad als een lastige horzel, helemaal in Italië blijven dwarrelen boven mijn klavier.
*
 Een bende gangsters die opereert vanuit Charleroi en naar schatting 500 inbraken, homejackings en gewelddadige diefstallen in heel het land pleegde, wordt door het gerecht ongemoeid gelaten. Nochtans zijn de kernleden van de bende al maanden gekend en weten de speurders ook perfect waar ze te vinden. Om onduidelijke redenen talmt het parket van ­Charleroi echter om de bende in te rekenen.
‘Niets of niemand is veilig voor die kerels’, klinkt het in onderzoekskringen. ‘Winkels, huizen, opslagplaatsen ... Overal waar ze vermoeden dat er een buit ligt, valt deze bende binnen. Al zeker sinds begin dit jaar en in heel het land. Een van de hoofdverdachten wordt, in het gerechtelijk arrondissement van Neufchâteau alleen al, verantwoordelijk geacht voor 250 feiten. De waslijst van misdrijven die de bende pleegde, is daar een veelvoud van.’
De bendeleden zijn geïdentificeerd. Het gaat om mannen met Algerijnse en Marokkaanse roots. Hun verblijfplaatsen in de streek van Charleroi zijn eveneens gekend. En toch blijft het parket daar bij de pakken zitten. ‘Sinds het begin van het onderzoek loopt het parket van Charleroi allesbehalve warm om het dossier toegespeeld te krijgen’, zegt een hooggeplaatste bron bij het gerecht. ‘Zelfs de procureurs-generaal hebben er zich mee moeten moeien. Ze hebben over de zaak beraadslaagd en hebben het parket van Charleroi uiteindelijk verplicht om het dossier te nemen. Een uitzonderlijke dwangmaatregel, die de jongste tien jaar niet meer werd genomen.’
Waarom Charleroi zo weigerachtig was om dit grootschalige onderzoek naar honderden inbraken te voeren, is voor iedereen een raadsel. Het leek nochtans een logische keuze om de daders op het einde van het onderzoek met een zo zwaar mogelijk dossier te kunnen confronteren. Nu dreigde het gevaar dat verscheidene parketten afzonderlijke, kleinere dossiers zouden opstarten. Dat gebeurde al in Namen en Brussel tegen verscheidene bendeleden, tot bleek dat de daders telkens opnieuw Charleroi als thuisbasis gebruikten. Een stad waar de bende zich opvallend koest houdt en zo uit de klauwen van het plaatselijke gerecht kon blijven.
Geen commentaar
De procureurs-generaal en het federale parket hebben er nu anders over beslist. ‘We hebben inderdaad een coördinerende vergadering georganiseerd tussen de parketten van Namen, Brussel en Charleroi om het dossier aan een van hen toe te vertrouwen’, bevestigt Eric Vandersypt, woordvoerder van het federale parket. ‘Uiteindelijk is Charleroi belast met het dossier.’
Maar intussen is van een actie tegen de inbrekersbende nog niets in huis gekomen. Op onze vraag waarop het parket van Charleroi nog wachtte, wou men gisteren geen antwoord geven.
*
PERSOONLIJKE BENADERING
Of dat ooit weer goed komt?
Ach mens, waarom zich druk maken? Die Rechters passen alleen een kleine gezonde Marxistische stelregel in de praktijk toe, namelijk de herverdeling van de rijkdommen der aarde. Inlanders hebben teveel, en de arme werkschuwe immigranten hebben te weinig. Wat meer is, de Moslimbroederschap in de thuislanden zit voortdurend met enorme budgettaire tekorten die dringend moeten aangevuld worden….
Om het met de woorden van een Vlaams Belanger te zeggen : die criminelen doen gewoon aan onderaanneming in de herverdeling der Vlaamse transfers. Want het is uiteindelijk in hoofdzaak Vlaams geld dat daar de carrousel draait…
Ik wens iedereen nogmaals een Gelukkig Nieuw Jaar, in de hoop dat de Scharreliaanse roversbenden niet uitzwermen. Op deze eerste dag van het jaar straalt hier in Italië een schitterede zon in een staalblauwe hemel. Zou het dan toch waar zijn, dat het ergste van deze recessie voorbij is?
Geschreven door AABEE via Digitalia
*
 
*

Geen opmerkingen: