vrijdag 4 april 2014

1885 - EUSSR: ES GEHT ALLES VORÜBER, ES GEHT ALLES VORBEI. NACH JEDEM DEZEMBER KOMMT WIEDER EIN MAI



**
Vrijdag 4 april
Zon 7u12-20u20
H Isidoor van Sevilla
Is Isidoor voorbij, dan zijn we de winter kwijt

*
 

*
Aan alles komt ’n end. Zelfs aan  de kat haar staart,
En die is zo lang.
*
In het Zadel
Laten wij er dus niet om treuren, integendeel. Haiku Herman wordt straks weer wat hij altijd al had moeten blijven: een illustere onbekende uit de stal van de centenpikkers van het ACW. Was hij maar in zijn Roestige Vastheid gebleven, dan zou de wereld nooit te weten zijn gekomen dat hij de uitstraling had van een natte opneemvod.
En wat ik vooral spijtig vind, is dat hij niet eens een Staatsbegrafenis meer zal krijgen, want totaal verguisd en daarenboven totaal onbelangrijk.
Requiem voor een bekakte droom en als ’t een beetje kan, deze bladzijde uitscheuren uit het Levensboek der Geschiedenis. Om U dood te schamen, dat hij zich ooit Vlaming mocht noemen.

*
Onder voorname dankzegging overgenomen door Digitalia bij http://xandernieuws.punt.nl/
*
Scandinaviërs willen uit EU en eigen confederatie oprichten
*
Verkiezingen Hongarije: Anti-EU partijen koersen op meerderheid af – Engeland: Nigel Farage wint met 68% tegen 27% TV-debat van pro-Brusselse leider Liberaal-Democraten
Na de Britten willen nu ook de inwoners in Scandinavië uit de Europese Unie treden. De Finnen, Zweden en Denen zijn voorstanders van een nieuwe Nordische confederatie, die enkel nog handelsverdragen met de EU zal afsluiten. Ook in Groot Brittannië en Hongarije neemt het verzet tegen de Brusselse heerszucht verder toe.
Uit een peiling van de EU Democrats alliantie blijkt dat 50% van de Finnen de voorkeur geeft aan een nauwere Scandinavische samenwerking, en slechts 31% voor verblijf in de EU zou stemmen. In Zweden (49% tegen 28%) en Denemarken (47% tegen 28%) liggen de verhoudingen ongeveer hetzelfde.
Het EU-lidmaatschap wordt in deze landen dus door nog niet eens een derde van de bevolking gesteund. De Nordische confederatie die ervoor in de plaats zou moeten komen, zou tevens IJsland en Noorwegen moeten bevatten. Deze landen kunnen dan nauwer samenwerken op het gebied van bijvoorbeeld justitie, economie en milieu, maar zullen –in tegenstelling tot het EU-lidmaatschap- wel hun autonomie en zelfbeschikkingsrecht behouden. (1)
Anti-EU partijen Hongarije richting meerderheid
Ook in Hongarije wordt het anti-Brusselse sentiment steeds krachtiger. Aanstaande zondag zijn er parlementsverkiezingen in het land. Volgens peilingen kan de regeringspartij Fidesz van premier Orban met 36% van de stemmen op een ruime overwinning rekenen. Ook de extremistische Jobbik partij zou er een procent bijkrijgen en op 15% uitkomen.

Jobbik steunt de anti-EU koers van de regering Orban. Twee Kamerleden gooiden in februari EU-vlaggen uit het raam van het parlementsgebouw. Volgens de premier heeft hij ervoor gezorgd dat Hongarije een ‘Griekse’ financiële crisis bespaard is gebleven.
Tegenstanders verwijten hem met zijn beleid de banken en buitenlandse bedrijven in het land te hebben beschadigd. Ook zou hij de persvrijheid proberen te beperken, en besloot hij dat buitenlanders uit EU-landen mogen worden onteigend. In de peilingen zakte de linkse oppositie onder leiding van de socialist Attila Mesterhazy echter van 23% naar 18%. (2)

Farage wint met overmacht TV-debat

In Engeland moest de leider van de Liberaaldemocraten (Britse D66), vicepremier Nick Clegg, het in een TV-debat ruimschoots afleggen tegen Nigel Farage, kopman van de Onafhankelijkheidspartij (UKIP). Slechts 27% van de kijkers kon zich vinden in Cleggs pro-Brusselse pleidooi; maar liefst 68% wees Farage, die uit de EU wil treden, als winnaar aan. Volgens de Guardian deed Farage het met 69% zelfs nog iets beter.
Clegg had geen verweer tegen de harde feiten die Farage op tafel legde, waaruit blijkt dat Groot Brittannië zwaar te lijden heeft onder het EU-lidmaatschap. Zo is het minimumloon in het land sinds 2007 met 14% gedaald en is de jeugdwerkloosheid sindsdien verdubbeld. Inmiddels ontkent niemand meer dat het vrije verkeer van personen in de EU daar een groot aandeel in heeft gehad.

‘We moeten weer ons eigen lot bepalen’

Het argument van de liberaal-democratische vicepremier dat Engeland ‘samen met anderen’ beter af is, vond nauwelijks weerklank. ‘Nee,’ zei Farage, ‘de overgereguleerde en –regelgevende EU is geen aanbeveling. We moeten ons lot zelf en alleen in de hand nemen. Dat is de aangewezen weg voor Groot Brittannië.’

Cleggs bewering dat Engeland dan geen handelsvoordelen meer zou hebben, veegde hij ogenblikkelijk van tafel. Zo wees hij erop dat nergens ter wereld het lidmaatschap van een unie nodig is om handel te kunnen drijven, een argument waar hij veel bijval voor kreeg.

Het publiek was het op nog een ander punt massaal met hem eens, namelijk met zijn forse kritiek op de Westerse bemoeienissen in onder andere Oekraïne en Syrië. ‘Jullie hebben drie jaar geleden Libië gebombardeerd, en kijk wat er van het land is geworden. Het Britse volk heeft genoeg van buitenlandse oorlogen,’ aldus Farage. ‘En in Oekraïne hebben we niets te zoeken. We hebben Rusland onnodig geprovoceerd.’
Xander
(1) Deutsche Wirtschafts Nachrichten
(2) Deutsche Wirtschafts Nachrichten
(3) Die Welt

*
De teugels strak aantrekken
Vaststelling: het gezond verstand zit weer eens elders. Nogal wiedes, als je ziet met wat tweederangsfiguren men ons heeft opgezadeld om de EU te leiden. Zwakke Leiders moet zich inderdaad altijd kunnen wegsteken achter strenge verbodstekens. Sterke leiders handhaven zichzelf uit zichzelf. Omdat zij een open en eerlijke politiek voeren, met Machiavelli alleen maar een klein beetje. En op de achtergrond.
Welke leraars hebben we uit onze kindertijd onthouden? Bij wie leerden we het meest? Niet bij de joviale levensgenieters, maar bij de strenge opvoeders, aan wie we, door het ouder worden, met nog meer sympatie aan terugdenken.
Na regen komt zoneschijn en na de 7 magere jaren, de 7 vette. De aftrap wordt gegeven op 25 Mei.
In Mei legt iedere vogel een ei en van het ei dat de Euro-kwibussen op deze verkiezingszondag in hun hoge hoed zullen vinden, zullen wij nog lang genot aan beleven .
Geschreven door AABEE via Digitalia

*
 
*

Geen opmerkingen: