donderdag 31 maart 2016

3279



        
*

3279 - ALS DE LENTE KOMT IN ’T LAND, GAAN DE PAARTJES DAN HAND IN HAND. ZO STAPPEN ZE UIT DE BRANDING NAAR HET STRAND.
*
De beek aan de molen, zegt U?
*
INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS
*
Een nieuwe lente en een nieuw geluid…..
Maar neen, deze keer is dit is geen nieuw geluid, maar een oude afgezaagde klaagzang van vóór Koning Winter in het Land was. Is bedoeld: de volksverhuizing, vooral inbegrepen de verstolen insijpeling van honderden Bom Lammers-frontvechters (Jihadisten). En de Zeevloot der Europese Marine rukt uit, niet om dat te bestrijden, maar om die massa’s veilig aan land te helpen.  Dat is de menselijke barmhartigheid misbruiken om de Slinkxe bevelschriften op te volgen. Stel U even voor, dat in 1940 de Royal Navy op deze manier de aanvallende Kriegsmarine zou ter hulp geschoten zijn…. Zouden er dan ook paartjes hand-in-hand de stranden zijn opgewandeld? Of had het er bovenarms op gezeten? Ja, natuurlijk, die Duitsers droegen openlijk hun uniform, en ze hadden hun geweren van direct onder de hand… Nu is het een beetje ingewikkeld, iom tussen al die vrouwen met kinderen, hier en daar een vermomde zelfmoord-terrorist uit te pikken.
En het blijft maar doorgaan.
En net als verslaafde gewoontedrinkers, blijven de Europese Burgers zich op aanraden van hun Overheden,  toespitsen op de voetbalcompetitie in honderd-en-een klassementen, en De Ronde van Vlaanderen. Uiteraard, als al die sportliefhebbers eerst hun broekzakken binnenste-buiten hebben willen keren.   De koers wordt betwist door renners uit alle ’s Heren Landen, waartussen toch nog, voor de 100ste verjaardag, dit jaar, ook af en toe ’n echte ‘Flandrien’ mag meerijden. Want ook hier lopen de buitenlanders weg met de mooiste prijzen. Een Brusselse ‘Ordonnantie’ zegt dat vreemd volk niet mag. Omdat die effenaf razend zijn op de Bom-Lims.
Ja, kijk, de Overheid leest niet graag dat ik het hier heb over Bom Lims, alhoewel iedereen perfect weet waarom ik dit zeg. Associatie van gedachten heet dat.  Net zoals ‘Poitiers 732’ mij doet denken aan Kruistochten. Daarom doen Moslims mij automatisch denken aan bommen. Ik vind dat niet uit. Ik zeg gewoon wat ik dagelijks zie. En hoor over de hele wereld.
A propos: is er al iemand wie weet wat pompoenen betekenen in die Bom-Lim-cultuur? De Imam op die afbeelding gisteren, die ‘radicaliserenden’ moet weerhouden, die zat toch op een bank in het park? Hij zat daar zelfs op hangjongeren-wijze, z’n voeten vegend aan het zitje waarop andere wandelaars plegen te gaan uitrusten. Het seizoen van de pompoenen is zeer kort, en in het najaar, nooit in de Lente.  Aldus herhaal ik mijn vraag: welke symboliek schuilt hier achter? Toch nooit die van koppensnellerij, zoals die Haatbaard die pronkt met 4 of 5 afgesneden hoofden voor hem op de foto?? Of gaat het om maskerkoppen met uitgehaalde gelaatstrekken in een uitgeholde pompoen? Symbool van de Taqyilla, de door de Koran voorgeschreven bedotplicht?
Neen. Overal zijn ze. Te land, in de metro. Te water, waar ze moeten gered worden. En in de lucht, waaruit ze ons als platgeslagen vliegen willen wippen. Zoals we ooit van in de papschool moesten uit het hoofd leren, waar God was en waar nu de Bol lammers zijn. In de hemel, op aarde en in alle plaatsen.
Waar men gaat langs Vlaamse wegen, oude hoeve, huis of tronk, komt men nu de Bom-Lims tegen…. Straalt hun beeltenis U te pronk.
In een Rode nis, met de beeltenis van de Wassende Maan op de voorgrond.
De Maagd van Vlaanderen? Die ‘werkt nu in de harem van de Sultan met de Tulband.
*
*
MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD
*


*
*
Vluchtelingenschip zinkt voor kust Libië

Tientallen opvarenden van een vluchtelingenschip dat woensdag voor de kust van Libië is gezonken worden vermoedelijk vermist. De Libische kustwacht heeft naar eigen zeggen 32 migranten kunnen redden, maar tast nog in het duister over het precieze aantal drenkelingen.

De kustwacht onderschepte even eerder in de buurt van Sabratha al een boot met 120 asielzoekers aan boord. De Italiaanse marine redde woensdag bijna 1400 migranten uit scheepjes en rubberbootjes. Nog eens 35 vluchtelingen, onder wie veel kinderen, zouden aan boord van een bootje voor de kust van Sicilië zijn gezien.

Nu de lente is aangebroken verwacht Italië een toename van het aantal migranten dat vanaf de Libische kust Italiaans grondgebied tracht te bereiken.
UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL
*
Ja, inderdaad, op deze blog leest U niets dat enerzijds en anderzijds kan geïnterpreteerd worden. Lang, heel lang geleden was er wel enigszins sprake daarvan (in de tijd dat een Ieperling maar liefst 800.000 voorkeurstemmen haalde), maar dat is wegens de alomtegenwoordige intolerantie, weggevallen.  Men beantwoordt geen oorlogsverklaringen met nog meer tolerantie.  En ook nog meestal, omdat er aan de Waarheid geen links of rechts aan te pas komt.
Eenmaal de vuurtoren van de Lichtende Waarheid uit het oog verloren, wankelt aan de horizon geheel onze wereld. We moeten ons daar niet bij neerleggen, maar onze ruggen rechten.
Zo lang we dat nog kunnen, en mogen.
En ja het spijt mij te moeten zeggen, dat Molenbeek nu de winter voorbij is, als mesthoop inderdaad dient uitgemest te worden. Dat weet iedere buitenmens, van keuterboer tot herenboer, van paardenknecht tot Baron.
‘Mest een is geen heiligheid, maar ’t is de ziel der landbouw’, zoals de H. Augustinus al bij 2.000 jaar geleden zei.
Denk daar maar eens over na.
*
*
*

Geen opmerkingen: