dinsdag 29 december 2015

3074

*
Dinsdag 29 december 2015
Zon 8u45-16u44
H Thomas Becket van Kantelberg (Canterbury), bisschop en martelaar
*
3074* NEEN, MGR DE KESEL IS GEEN EZEL
*
De samenleving verkleurt…..

.

Dank zij de deskundige leiding van de Slimsten onder ons….

*
INLEIDING / KENNISMAKING
*
Er zijn in het verleden al voor minder Bisschoppen vermoord. Vandaag trouwens herdenken wij Thomas Becket van Kantelberg, vermoord net als Romero in Zuid Amerika, in zijn eigen kathedraal. Dat was zelfs nog vòòr er ook maar één ‘geradicaliseerde’ Islammer in het land werd gesignaleerd. Waarmee ik maar bedoel, dat de reële kansen heden ten dage heel wat hoger liggen. Te meer daar de Overheid hen in die richting de hand boven het hoofd houdt, zoals U hieronder zult kunnen lezen.
Voilà, zoals dat leeghoofd  Zaan-Zaak De Gucht het heeft gezegd: na Léonard met zijn onvriendelijk homo-standpunt (Aids is de emanente consequentie van losbandig tegen-natuurlijk seksueel gedrag), ligt daar nu het 5de Gebod (Ge zult niet doden) in de vitrine. Deze twee Goddelijke Geboden, het 5de (verbod tot doden), en het 6de (verbod tot onzedelijk gedrag) passen niet meer in de Planetaire Nieuwe Wereld Orde en dienen die dus te worden afgevoerd. Liefst met al het andere menselijk ziekenhuis afval.
Het 1ste Gebod, dat over die Ene God, wordt ondertussen vurig bestreden. En vakkundig onder de mat geveegd. Het 2de Gebod, dat over brutaal gedrag zoals vloeken en spotten, wordt omgedraaid tot een bevel om tegen de Kerk te gebruiken en dat kan dus blijven. Het 3de Gebod, dat over de 7de Dag, de rustdag, die moet geëerd worden, werd noch min noch meer gekaapt, wegens het succes van de formule (de Zondagsmis). Het 4de Gebod, dat ging over de eerbied voor het ouderlijk gezag, werd onmogelijk gemaakt door de vele ‘nieuw samengestelde gezinnen’.
Het 5de en 6de  Gebod, in handen tegenwoordig van het Aartsbisschoppelijk Gezag, liggen klaar om afgevoerd te worden.
Het 7de Gebod, dat over het stelen en bedriegen, wordt ofwel goed gepraat (zie de vele ‘kansloze’ jongeren) die te lui zijn om te werken, ofwel van elders overgenomen (de bedotplicht) zijn met oorlogszuchtige bedoelingen.
Het 8ste Gebod, dat over het roddelen, werd geneutraliseerd, omgedraaid en vervolgens overgenomen door de Media. Het 9de Gebod, dat van de eerlijke meningen en de gezonde zedelijkheid, werd overgenomen door de Holebi-beweging, maar dan omgekeerd. Verbod werd Gebod, om zogezegd niet uit de band te springen. Het is niet langer ‘Kom van dat dak af’, maar ‘kom haast je uit de kast’….
Het 10de en laatste Gebod, dat van de jaloersheid op andermans bezit, kreeg gewoon een andere invulling, namelijk het geld halen waar het zit.
Op die manier gezien, staan onze Grote Verlichten Verstanden recht in hun schoenen. Eeuwenoude en universele tradities worden ‘geduid’ en ‘hertaald’  naargelang de behoeften van het moment. Die ouderwetse 10 Geboden dienen inderdaad vervangen te worden door dat ene alles omvattende begrip: egoïsme, dat als wereld-solidariteit wordt voorgeschoteld.
*
*
MIDDENSTUK / KAPSTOK
.
*
Uitspraak aartsbisschop De Kesel schokt politici
*
De mening van aartsbisschop De Kesel dat katholieke ziekenhuizen het recht hebben om te beslissen dat ze geen euthanasie of abortus toe­passen, is problematisch. Dat zeggen niet alleen de politieke partijen N-VA, Open VLD en SP.A, maar ook euthanasie-expert Wim Distelmans.
Amper twee weken na zijn aanstelling krijgt aartsbisschop Jozef De Kesel de politiek over zich heen. Aanleiding is een interview zaterdag in Het Belang van Limburg. Gevraagd naar zijn standpunt over euthanasie en abortus, zegt De Kesel dat katholieke instellingen ‘het recht hebben om te beslissen dat we dat niet doen’. Hij geeft ziekenhuizen als voorbeeld en voegt eraan toe: ‘Je bent niet vrij om te kiezen als er maar één keuzemogelijkheid is’.
De euthanasiespecialisten van N-VA, Open VLD en SP.A reageren geschokt. ‘De katholieke instellingen leven van subsidies en moeten de wet volgen’, zegt Vlaams parlementslid Jean-Jacques De Gucht (Open VLD). De politici hebben er geen probleem mee dat De Kesel persoonlijk een tegenstander is van euthanasie of abortus, ‘maar hij maakt een serieuze denkfout door het op het niveau van de instellingen te trekken’, zegt Kamerlid Valerie Van Peel (N-VA). ‘Een individuele arts kan niet verplicht worden om euthanasie uit te voeren, maar elke instelling moet aan patiënten die daarvoor in aanmerking komen wel de mogelijkheid bieden.’
Problematisch
Ook hoogleraar en voorzitter van de Federale Commissie Euthanasie Wim Distelmans vindt de uitspraak van De Kesel niet kunnen. ‘De meerderheid van de ziekenhuizen en woon-zorgcentra in Vlaanderen is vandaag nog altijd katholiek. Als daar het recht op euthanasie wordt afgewezen, dan is dat problematisch.’
Aartsbisschop De Kesel wenste gisteren niet te reageren. Een uitspraak van de aartsbisschop hoeft nog niet te betekenen dat alle katholieke instellingen zich daarnaar schikken.
*
UIT LIJDING
*
De oren van de ezel van een De Kesel passen inderdaad beter op het hoofd van Zaan-Zaak De Gucht, die daarmee als klassiek academisch geschoold rolmodel perfect erkend en vereerd wordt. Dat deze leeghoofderij aanstekelijk werkt, moeten we daarbij als Eindejaarsgeschenk durven aanvaarden.
*
Wat het geval De Kesel nog zwaarder maakt, is dat hij als West Vlaming niet stamt uit het nobele geslacht der échte Coburger-vereerders. Dit maakt hem niet alleen op Kerkelijk vlak verdacht, maar de man is bovendien geen Frans sprekende hofnar zoals zijn achtbare voorganger. Die benoeming is daarenboven vanwege Het Vaticaan, een vreemde Mogendheid,  een ongeoorloofde inmenging in onze binnenlandse aangelegenheden. Dergelijke inmengingen op hoog niveau zijn hoe-dan-ook het unieke alleenrecht van de vrienden uit Amerika en de EU Verenigde Nazies. Alleen Bruxellabad kan iemand rechtsgeldig verheffen tot ‘de eer der altaren’, de enig juiste plaats van Bisschoppen en Aartsbisschoppen na hun marteldood.
Deze ergerlijke ingrepen van Rome en de Grote Baas aldaar, Die met Zijn verwerpelijke 10 Geboden Gods, zijn niet voor herhaling vatbaar. Veel beter neme men dat sluikharig jonge vriendje van Bonaparte Verhofstadt, de Open Blauwe Führer aller Europeanen, tot Aartsbisschop van Coburgia, het pilootland uit het Bruxellabadse Universum.
*

*

Geen opmerkingen: