zaterdag 25 april 2015

2568



*
.

*
.
Het verhaal is even oud als de mensheid zelf….
*
INLEIDING

De slang die Eva in de Tuin van Eden verleidde om in de appel te bijten is een verhaal waaraan we niet graag herinnerd worden. Wie wordt er ook zo graag, lijk een jonge kat, met zijn neus in zijn eigen vuil gedraaid? Trouwens, zo zeggen de zeer slimme mensen, is dat verhaal wel waar? Het is maar van ‘horen zeggen’. En van horen zeggen, hoort men ook veel liegen.
JaJa, de boze stiefmoeder die haar dartel jong stiefdochtertje ook niet graag voor de spiegel zag staan pronken, heeft ook nooit echt bestaan, maar toch snapt het kleinste kind wat met het spookje over Sneeuwwitje bedoeld wordt. Trouwens, dat verhaal is niet eer van onze tijd, want zwaar racistisch. Zo lang er geen tegen-verhaal kom over een ‘Gitzwartje’ dat wakker gekust wordt door een Zwarte Piet-Prins op een gitzwart paard, moet dat verhaal uit de rekken. Net zoals Kuifje in Congo!
Enfin, de onderliggende boodschap met die Rode Apel van dat Rode Serpent, enig in haar functie, is dat alleen Rood zorgt voor Rood volk in overtollige Rode Burchten. Zelfs als al het geld op is, is er voor haar en voor hèn altijd  geld te vinden. Desnoods halen ze ‘t waar het zit, zelfs al is dat bij de duivel. Was danaa metaa!?
U moet dat toch verstaan: zij weet ook wel dat hun Rode Rijk zo goed als amen en uit is. Reden waarom Slinx zo verlekkerd is op de Rode Halve Maan…..
Maar Sssst! Daar wordt voorlopig niet over gecommuniceerd, want eerst moeten ze nog lange tijd hun eigen naam, de Nieuwe Orde-ideologie kunnen kleven op die van ‘Extreem Rechts’. Rollen omdraaien, dàt is de kunst van de Macht!
U kunt toch ook met eigen ogen vaststellen, dat elke slang als kruipdier sinds de Schepper veroordeeld is om op haar buik te kruipen?!Wie ze in haar blik vangt, blijft levenslang als een zombie wachten op de dodelijke beet…
Met alle Chinezen, maar iet met den dezen!
*

MIDDENSTUK
Onder voorname dankzegging
overgenomen door Digitalia bij
*
ACOD-topvrouw: "Het is voor u dat we staken"
In gesprek met Het Laatste Nieuws geeft Chris Reniers van ACOD, de machtigste vakbondsvrouw van ons land, haar drijfveren voor de staking van afgelopen woensdag bloot: "Deze regering is de overheid aan het slopen. Ik proef een afkeer van openbare diensten en ambtenaren. Het is voor u dat we staken."
"Mensen moeten voelen wat ze dreigen te missen als deze regering ongestoord het mes blijft zetten in alle openbare diensten", zegt Reniers. "De reiziger die woensdag stond te vloeken op de bus die niet kwam, moet beseffen dat die bus morgen misschien voorgoed wordt afgeschaft. Niet iedereen ergert zich trouwens op zo'n dag. Ik heb zelden meer steun en begrip gehoord dan woensdag."
Op de vraag of de staking überhaupt iets uithaalt, reageert de vakbondsvrouw resoluut: "Zonder acties had die regering het gaspedaal nog veel dieper ingedrukt. Geregeld hoor je nu een minister zeggen dat we misschien toch even moeten nadenken voor we alle openbare diensten met de grond gelijk maken. Dat de besparingen onredelijk zijn en onevenwichtig. Tot dat inzicht zijn ze pas gekomen door ons vakbondsprotest. Zonder dat protest hadden de regeringen elke schroom overboord gegooid. Nu voelen ze: er is verzet en het wordt breed gedragen."

*
UITLEIDING

Het ACOD is niet door één gat te vangen. Zelfs Wikipedia heeft er last van, en geeft vooral aandacht aan de Franstalige uitleg die schuilgaat achter die hiërogliefen ACOD. Het zal dus iets zijn in  de zin van ALGEMENE CENTRALE OPENBARAE DIENSTEN.
En ja, OPENBAAR, dat zijn ze! Zelfs in putje winter werken ze in hemdsmouwen en met de ramen wijd open. Van 9 tot 12, twee keer onderbroken in de voormiddag van 9.30 tot 10 voor de koffie, en van 11 tot 11.30 oor de warme soep. De burelen zijn leeg tussen 11.45 en 13.45, en natuurlijk ook van 15 tot 15.30 voor de koffiebreak. Iedereen is uit geklokt vanaf 15.45 want iedereen wil vanaf 17 uur. thuis zijn voor de TV,, of aan de slag met de zwarte bijverdienste. Ha ja, eerst nog ’n kusje met het lief ergens in een hoekje, of een pintje met de vrienden bij dat pronte weefke (Netje is de naam) op het hoekje, en dan terug de files induiken, of zitten kaarten op de overvolle trein!: lastig dat dat is!
Moest het niet zijn van die riante wedde, ze zouden al lang terug naar den privé zijn! Acht tot tien uur van huis weg zijn, en als ge thuis komt, dan nog moeten helpen bij de vrouw in de keuken, of in de winkel omm al die  Makakkeers of die Mapissers te bedienen! Nog een geluk dat er geen of weinig kinderen zijn, anders hadden ze niks geen minuut vrije tijd meer gehad binst de week!
*
Op een eeuwig zwijgen en door niemand verder te vertellen……
(‘Get) Digitalia

*
EINDE
*


Geen opmerkingen: