vrijdag 24 april 2015

2563



*
Vrijdag 24 april
Zon 6u31-20u52
H Vitalis
Fideel kleurt de bloemen geel

*
.
*
Hitler, nooit mijn vriend geweest
.
Maar nu excuseer ik mij bij hem om als verwijzing naar ‘da joenig’ te moeten dienen. De man verdient beter!
*
INLEIDING

Als een opgeknoopt worstje op Maidan (Kiev), tot over zijn oren weggedoken in zijn overjas: de, over het paard getild tot op het verhoog van beroeps-politicus. Ge moet maar durven! Elders de oproer gaan preken, terwijl hij in eigen land zo goed als afgedankt is!
Pas als de man alle exemplaren van zijn  ‘Burgermanifesten’ blad na blad zou opgesabbeld hebben, zou hij van mij terug in beeld mogen komen. Maar dan als harlekijn. Hij heeft zijn idealen, zijn volk en zijn partij verraden, en nu wil hij datzelfde verraad op groter schaal gaan toepassen. Meneer wil internationaal een reputatie worden, als Papa der Vernietigde Vaderlanden. De PVV…
In plaats van hem te vergelijken met Nonkel Dolf, zou men beter de vergelijking trekken naar Dr. Joseph Goebbels. Die hing ook aan elkaar met leugens, stoefdoenerij, bedrog en zwans/ Maar hij bleef tenminste zijn Meester trouw, zelfs tot in de dood.
Eigenlijk mist de Guy toch ook alle visie. Om een wereldleider te zijn, moet hij wereldomvattende zaken kunnen realiseren. Zoals bijvoorbeeld  het droogleggen van een bedding tussen de muren van water weerszij de doorgang op de bodem van de zee, tussen alle vertrekpunten in Afrika, naar alle aankomstlaatsen op de Europese stranden.
Wat Mozes kon voor de Joden die wegwilden uit Egypte, door met zijn staf op het water te kloppen, 5.000 jaar geleden, moet in deze moderne tijden toch kinderspel zijn voor iemand met de allures van Vhfsdt.
*

MIDDENSTUK
Onder voorname dankzegging
overgenomen door Digitalia bij
&
*
Verhofstadt: 'Iedere vluchteling toegang tot EU'
Of het nou het Europese Hosanna op Maidan in Kiev is, of duizenden dode dobbernegers in de Middellandse Zee: laat het maar aan Guy Verfopstadt over om het leed te politiseren om voor een ever closer Union te pleiten. Proefballonnetje du Jour van de Europese VVD66-leider is dat economische vluchtelingen legaal moeten kunnen immigreren naar Europa. Daarvoor moet 1 Europees asielsysteem komen, met een soort EU Green Card Loketjes in Syrië, Libië, Somalië en al die andere godverlaten -ië's in Afrikarabië. En daarna op de veerboot naar Fort Europa. Met Jesseklaveriaanse emotie (1) hamert Verhofstadt op een collectief schaamtegevoel, alsof dat telt als een rationeel argument. Guy neemt met dit betoog - gehouden in een zaaltje met 14 journalisten - een voorschot op de Europese Dobbertop van vandaag. Daarin lijkt de EU juist voor te sorteren op een actieve terug-sleepregeling van illegale bootvluchtelingen. Maar goed, dat roepen ze ook al jaren en er verdrinken dus nog steeds duizenden dobberdrommels in de Mediterrane omdat figuren als Guy Verhofstadt te druk zijn met inter-Europees navelstaren met een powerpoint-sheet in de hand waarop berekend is hoeveel gram emotionele chantage je per verzopen vluchteling nodig hebt om de Europese Unie dichter naar een federale eenheid te schandeprediken. De EU-top in Brussel is inmiddels van start. Tweets op #Dobbertop en daar een liveblog.

*
UITLEIDING

Op dat ander deel van Italië dat in volle zee ligt, het eiland Sardinië, een beetje uit het zicht van de wereld, heeft de Italiaanse Politie deze morgen vroeg zo’n 18 Islam-Lovers bij de lurven gepakt. Schijnt een goed gelukte coup te zijn, want ze waren top-klasse in hun specialiteit , namelijk het omgaan met springstoffen in volksdtoelopen.
Benieuwd hoe da joeng daarover denkt. Maar ja, Grote Staatslieden houden zich niet bezig met klein grut….Tenminste, zo lang hun bankrekening maar blijft aanzwellen….
*
Op een eeuwig zwijgen en door niemand verder te vertellen……
(‘Get) Digitalia

*
EINDE
*

Geen opmerkingen: