maandag 20 april 2015

2553



*
.

*
.
Het Kanaal van Sicilië.
*
INLEIDING

Sedert het krieken van de dag, staan de Italiaanse Staatszenders roodgloeiend van het tragische nieuws: voor de kust van Palermo zijn 700 Albanese vluchtelingen verdronken, in Het Kanaal van Sicilië.
Het toerisme draait dus op volle toeren en deze keer komt men uit… het Europese Vasteland zelf, via de zee. Waar in principe het Geloof dat men aanhangt geen verschil maakt voor … de vissen. Via het Noorden en over land is de weg inderdaad veel gevaarlijker, want doorheen teveel gebieden waar Het Beest aan de macht is….
Maar het weer is de nacht voordien omgeslagen. Van een stille lentenacht onder een heldere sterrenhemel, naar 8 à 9 Beafort, iets waarvoor deze gammele schuiten niet tegen bestand zijn.
Kunt U zich voorstellen, motor valt stil 200 Km ver uit de kust, pikdonker onder de dreigende wolkenjacht, doodsbang en druipend van de stortregen, met metershoge golven, rechtstaand bijna op elkaars tenen, zich wanhopig vastgrijpend aan… elkaar, in 3 lagen: benedendeks, op het dek en op het bovendek. De boot is geen Marie Louise, die op en neer gaat. Dus na de zoveelste sprong  over de volgende golftop, komt ze niet meer boven. Tenzij, voor de paar gelukzakken die nog leven, onderste boven, met de kiel omhoog. Christenen die biddend voor hun Heer willen verschijnen, worden gebruikt als drijvend opstapje naar een stuk wrakhout iets groter dan een lucifer, en dan scheiden hun wegen: de ne gaat naar Allah, de andere naar de God der Christenen.
Neen, meer zit er niet in, deze keer.
*

MIDDENSTUK
Onder voorname dankzegging
overgenomen door Digitalia bij
*
DE INVASIE WORDT GELEGALISEERD
De invasie wordt gelegaliseerd door de VN : “Men moet  naar  wettelijke alternatieve middelen zoeken die in de plaats komen van de gevaarlijke reizen over zee.” Het Hoge Commissariaat van Vluchtelingen van de VN heeft een plan ontworpen voor de Europese regeringen om de capaciteit van de hulpverlening op de Middellandse Zee met de hoogste urgentie te versterken en verbeteren. De organisatie is zich na de laatste verdrinkingen in de Middellandse Zee en in het bijzonder die ten zuiden van Lampedusa, waar men vermoedt dat honderden immigranten zijn verdronken, gaan bemoeien met de overtochten. Een vertegenwoordiger van de VN: “Ik was erg geschokt toen ik vernam dat een overvolle boot met vluchtelingen op zee kapseisde en er 400 mensen verdronken”. Dit verklaarde Hoge Commissaris Antonio Guterres in een  circulaire:”Dit laat ons zien dat het belangrijk is dat we een  heel goed systeem van redding op de Middellandse Zee moeten opzetten. Bovendien is het vroegere ´Mare Nostrum´ niet vervangen door gelijksoortige reddingsoperaties en tegelijkertijd ontbreken  de legale routes over land voor hen die bescherming nodig hebben.” Guterres, die op dit moment in Beiroet is, onderstreepte de noodzakelijkheid om toelatingen op humanitaire gronden  te verbeteren, een beleid met een meer flexibele visie te verwezenlijken, o.a. programma’s tot familiehereniging en een effectief systeem om mensen in de Middellandse Zee te redden.

De woordvoerder van de UNHCR, Federico Fossi,  die door de BBC werd geïnterviewd,  herhaalde de oproep om vaart te maken met een goed systeem voor het zoeken naar drenkelingen en  het redden van levens. Het Hoge Commissariaat heeft al voorstellen gedaan om deze uitdagingen aan te gaan tot het redden van de duizenden vluchtelingen en immigranten, die hun leven in de waagschaal stellen door te proberen Europa te bereiken. Onder andere:
1. Het in werking zetten van een solide Europees systeem tot redding en zoeken naar vluchtelingen.
2. Een Europees programma op te zetten dat scheepvaartmaatschappijen de schade compenseert die voortkomt uit de reddingen op zee.
3. Het uitbreiden van legale alternatieven, die in de plaats komen van de gevaarlijke overtochten over zee.
4. Een programma ter herhuisvesting van de Syrische vluchtelingen die in Italië en Griekenland aankomen.
Amnesty International  beschuldigt de VN ervan niet hun verantwoordelijkheid te nemen. Amesty heeft de VN er van beschuldigd dat zij schuldig zijn aan de afname van de reddingsoperaties in de Middellandse Zee o.a. door een einde aan de operatie “Mare Nostrum” van Italië.  De VN hebben hun verantwoordelijkheid niet genomen en bedreigen daardoor de levens van duizenden mensen. Jean-François Dubost, directeur van de afdeling “vluchtelingen” van Amnesty in Parijs, onderstreepte dat de laatste tragedie ( de dood van 400 migranten ) de “horror” belicht en dat er totaal geen oplossingen zijn gevonden voor de “Middellandse Zee
Bron:
http://euro-jihad.com
Bron oorspronkelijk artikel:
www.imolaoggi.it
Vertaald uit het Frans door:
“delamontagne”
(voor
www.ejbron.wordpress.com)
*
*
UITLEIDING

Ja, al die doden op zee: daar moet inderdaad iets aan gedaan worden. Na de Bla-Bla-, de Boem Boem! Toch stom dat al die tere zieltjes van Europese burgers nog altijd niet beseffen, dat waar er gehakt wordt, er spaanders vallen. In het Pentagon en in Bruxellabad verandert dat echter niets aan de plannen. Stemmen om er iets aan te doen, moeten het zwijgen opgelegd worden.
Hoe lang moet het dus nog duren, voor er Russische oorlogsbodemms patrouilleren, zo dat de Mare Nostrum weer de onze wordt, en niet langer de wastobbe blijft van de Zwarte Ongelukskater?
Het wordt voor Poetin stilaan een daad van wettige zelfverdediging. Als Afrika verder leegstroomt, dan staat al dat uitschot immrtd morgen of overmorgen voor de poorten van Moskou!
Tiens, en waarom zou Poetin in Noord Afrika niet mogen gaan herstellen wat Bush Jr en Tony Blair naar de knoppen hebben geholpen? Sadam Houssein terugbrengen zit er niet meer in, maar wel de orde en regelmaat.
Voor mij hoeft hij het niet effectief te doen: een beetje dreigen van zijn kant alleen zou al mirakels doen!!!!                                 
*
Op een eeuwig zwijgen en door niemand verder te vertellen……
(‘Get) Digitalia

*
EINDE
*

Geen opmerkingen: