zondag 25 oktober 2015

2971



*
2971* - DE TWEE ACHTERUIT-RIJ REGERINGEN VAN 2003: AMERIKA EN GROOT BRITTANIË
.
*
DE VIER RUITERS VAN DE APOCALYPS
ONDERWEG NAAR DE VIER HOEEKEN DER AARDE
.
.
UIT DE STAL VAN BUSH Sr EN TONY BLAIR
.
.
*
INLEIDING
.
De late bekentenis van Blasy Blair, een topcrimineel met vele miljoenen slachtoffers op zijn palmares….
Twaalf jaar na datum  geven ze het dan toch toe, in al hun pretentie, in 2003 de hele wereld Blaie-blaaskes te hebben wijsgemaakt. Op zichzelf is dat niets ongewoons van zowel de voorbijgestreefde  wereldomvattende Koloniale Macht Engeland en van de Opvolgers daarvan, de Amerikaanse Verenigde Nazies.  Het lag/ligt in hun aard zelf, om zich ten onrechte te gaan bemoeien met de soevereiniteit van andere landen. Dat ze daarbij ook (moedwillig?) het vuur aan de lont van de wereldomvattende Islam-bedreiging hebben aan gestoken, gaat zelfs vandaag nog hun petje te boven. Hebben ze dus niet zien aankomen.
Neen, natuurlijk niet. De jockey-taatsman die ruggelings te paard rijdt, ziet ook net wat op zijn weg ligt en moet dus achteraf wel de brokken lijmen! De Franse koningen, waarvan de laatste het bijltje legde op de guillotine, had het nochtans zo goed geformuleerd: ‘Gouverner, c’est prévoir’… Maar zie, na de Franse Revolutie is dat gezegde vervangen door  ‘Lierté, Fraternité, Égalité’. Zeg maar door bla-bla-bla ‘in debat te gaan’, maar zonder de Rede…..
*

MIDDENSTUK
Onder voorname dankzegging
overgenomen door Digitalia bij
*

Blair biedt excuses aan voor 'fouten' rond oorlog in Irak
*
Tony Blair heeft in een interview met CNN zijn spijt betuigd van 'fouten' die zijn gemaakt rond de invasie van Irak in 2003. De voormalige Britse premier zei echter geen spijt te hebben van het afzetten van Iraakse dictator Saddam Hussein.
 Blair gaf in het gesprek toe dat sommige inlichtingen waarop de invasie was gebaseerd niet klopten. Zo bleek Hussein achteraf niet te beschikken over massavernietigingswapens 'op de manier waarop we dachten.' Hij benadrukte wel dat Saddam eerder chemische wapens had gebruikt tegen zijn eigen volk.
De gewezen premier bood verder zijn excuses aan voor 'sommige fouten rond de planning. En zeker voor onze foute inschatting van wat zou gebeuren na het verwijderen van het regime.' Na de val van de dictator laaide het sektarische geweld in Irak op. Blair erkent dat er 'elementen van waarheid' zitten in de bewering dat de opkomst van de terroristische groepering Islamitische Staat mogelijk het gevolg is geweest van de door de VS en Groot-Brittannië gestarte oorlog in Irak.
'Natuurlijk kun je niet zeggen dat degenen die Saddam in 2003 verwijderd hebben geen verantwoordelijkheid dragen voor de situatie in 2015', aldus Blair. 'Maar het is ook belangrijk om te realiseren dat, ten eerste, de Arabische Lente, die in 2011 begon, ook invloed gehad zou hebben op het huidige Irak, en ten tweede, dat IS invloed verkreeg vanuit een basis in Syrië en niet in Irak. Blair onderstreepte dat nog steeds niet duidelijk is wat voor aanpak het Westen dan wel zou moeten hanteren in dergelijke situaties. 'We hebben troepen gestuurd naar Irak. We hebben een interventie zonder troepen geprobeerd in Libië en we hebben helemaal niet ingegrepen in Syrië, waar we alleen hebben geëist dat het regime zou vertrekken.'
*
UITLEIDING
*
Na de val van de dictator laaide het sektarische geweld in Irak op”
Kijk, soms ligt de waarheid verstopt in een klein hoekje. Want in dit korte zinnetje, verklaart Blair dat de Islammerij een sekte is, een draak met zeven koppen.
Een bekentenis die hem niet in dank zal worden afgenomen door La Märkelina, de nieuwe Führerin aller Germanen?
Laattijdig berouw, deze bekentenissen? Of leest den Tony misschien ook onze blogs? Zou Sabam ons daarin kunnen helpen voor auteursrechten, want die gast zit bij CNN, de geldmachine die luchtspiegelingen in Dollars verandert…
*
Dit was de allerindividueelste expressie van de aller individueelste emotie van……
 (Get) Digitalia

*
EINDE
*


Geen opmerkingen: