zaterdag 10 oktober 2015

2931



*
.
.
*
.

Een gevaarlijk wapen, die boemarang….
*
INLEIDING
Losse geruchten! Dergelijke sprookjesverhalen kennen we al van bij de Inval der Duitschers in augustus 1914, waar de toenmalige Leugenpers de geruchten verspreide, als dat de Duitschers  daar waar ze kwamen, van al de vrouwen jong en oud de borsten afsneden. Een zoveelste kwakkel, zoals nadien bleek. Maar de verbeelding werkte!
Natuurlijk zijn legers in elke strijd nooit geen doetjes. Maar of die roddels ertoe hebben bijgedragen om het Verzet aan te moedigen en dus de oorlog te verkorten? Ik heb alleen de getuigenis van mijn beide ouders, die de twee wereldoorlogen aan den lijve hebben ondervonden. Zij vonden al die fabeltjes gewoon belachelijk. Ze hadden die heus niet nodig om te zien van waar de wind kwam. Ergo, toen de berichten binnenliepen van getuigen, over de Duitse bloedbad aan de kerk van Vinkt bij Deinze, daags voor de Wapenstilstand van Mei ’40, trokken de meeste mensen eerst hun schouders op. Ook daar bleek dat het de een vergelding was omdat burgers (zogezegd) op Duitse soldaten zouden geschoten hadden.
*
Maar dat dit soort valse berichten nu nog zou geprobeerd worden, met al die moderne communicatiemiddelen van tegenwoordig, gaat niet alleen mijn petje te boven, maar het getuigt ook van een primitieve opstelling terzake
*.

MIDDENSTUK
Onder voorname dankzegging
overgenomen door Digitalia bij
*
Rusland: "Geen enkele raket op Iran gevallen"
*
Rusland beweert dat geen enkele raket per ongeluk op Iran is gevallen. Nochtans meldde de Amerikaanse zender CNN gisteren dat vier Russische raketten op Iran waren beland in plaats van op terreurgroep Islamitische Staat in Syrië. "Onzin", zegt Rusland nu.
De raketten werden afgevuurd vanop Russische marineschepen op de Kaspische Zee. Om de 750 kilometer naar Syrië te overbruggen moeten de raketten over Iran. De Russen gebruiken de relatief nieuwe kruisraket Kaliber voor het eerst in een oorlogssituatie. Volgens Amerikaanse bronnen van CNN waren de vier afgeweken raketten gericht op rebellen die het regime van president al-Assad bekampen.
Intussen duiken meer en meer amateurbeelden op van raketten die wel op Syrië zijn gedropt, en van de schade die ze daar aanrichten.
*
UITLEIDING
*
Het is goed dat wie het moet horen, hoort dat de Poet van aanpakken weet.
Al hopen we natuurlijk, dat wij in onze contreeien niet nog eens de slachtffers en de verwoestingen van nòg een wrere wereldoorlog moeten meemaken. Drie maal is wel weelscheepsrecht, maar trop is teveel, en teveel is trop.
De Poet helpt dus A.S.A.P. zijn  vriend Assad, met of zonder bijbedoelingen, en ‘en passant’ straft hij de IUITGEWAAIERDE slammerij-terreur af. Waardoor hij in Amerika als vijand wordt bestempeld, en bij de EU, His Masters Voice van de chewinggom fretters, aldus scheef bekeken moet worden. Een beetje al te doorzichtig! Maar goed, als dat voor gevolg heeft, dat aan de Islammerij de weg terug wordt gewezen. Dan zegt het gezond verstand meteen waar de juist en recte weg ligt;
Te meer dat nu ineens wereldkundig wordt gemaakt, dat 97% van de vele tieduizenden ‘blijvelingen’ in de bossen rond Calais, jonge gezonnde en sterke mannen zijn tussen de 20 en de 30 jaar, dan moeten wij ons gewoon elk voor zich afvragen wanneee en hoe de codewoorden voor de terreuraanval zulen komen. Voed gaabij de wetenschap, dart onze Overheden van geen ophouden weten om te laten voelen dat dit nog maar het begin is, dan weet U meteen welke kant kiezen in dit onheil.
Vroeger luidde zoiets ‘Rome of Moskou’, en nu is dat ‘Mekka of Moskou’.
*
Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……
 (Get) Digitalia

*
EINDE
*

Geen opmerkingen: