dinsdag 23 september 2014

2004



Dinsdag 23 september 2014
Fruitmaand
Zon 7u30-19u39
H Thecla, patrones der stervenden
*
*
2004 - HET AFF. WEL WEL!  WIE WE DAAR HEBBEN!
*
.
Hoge bomen vangen veel wind…..
*
INLEIDING
Ik had al gedacht dat de Mietjes en Pietjes van het Anti Fascistisch Front (AFF) al samen met de zinkende en naar haar laatste adem snakkende SP.A naar de dieperik waren, maar dat was een vergissing. Hun oorlog, gestart in Juni 1941 (!) is nog altijd niet voorbij. Waarom anders gebruiken zij nog altijd  de oorlogsterm ‘front’? Dat beladen woord ‘front’, samen met een soort anto-fascisme wijst op Benito Mussolini maar dat personage was toch op en top Italiaans? Het AFF leeft dus in de andere wereld van vorige eeuw. Moet zijn dat de subsidiekraan toch nog een beetje druppelt. En zo blijft er leven in de brouwerij. Tot er iemand voor altijd het licht uitdoet en hun broodheren onder de kiesdrempel zakken…
Jammer, we zullen hen missen in het rijtje der café-komieken…

Bij hen vond ik een heuse bloemlezing over welke slechterik die Tom Van Grieken wel is. Lees en geniet mee.
Stel U voor: die  stakkerd wil al hun vriendjes doen werken ipv luieren en subsidies opstrijken voor hun dagelijks brood. Wat erger is, hij wil besparen op de vele multicculti-clubs die hun kiezerspotentieel uitmaken. En wetewa? Hij is bij dat Zwan-misdrijf gewoon als de andere mensen door de open schoolpoort naar binnen gegaan. In welk land denkt die wel dat hij leeft! Een Sossen-feestje zo maar bederven! Dat is en blijft huisvredebreuk en de Rechter die hun klacht in de papiermand keilde, die zal wel een Anti-AFF Blokker-Onderkruiper zijn.
Verder staan 70 van de 93 werknemers bij het VB nu aan den dop om er het geld van de vele ‘kansloze jongeren’ voor hun neus weg te snoepen. Spijtig, toch?! Verder iets gehoord van ‘vakbondsacties’ bij hen? Nogal andere koek dan bij het Rode ACW /ABVV waar massaal de straat wordt opgegaan, ten koste van het straatmeubilair, gescheurde politie-uniformen en schade bij de aangrenzende middenstanders….
Echt waar. U zult, na lezing overtuigd zin dat alleen de Roden de Goeien  zijn!

MIDDENSTUK
Onder voorname dankzegging
overgenomen door Digitalia bij
*
DE HARDE TAAL VAN TOM VAN GRIEKEN
*
Tom Van Grieken heeft zijn eerste televisie-interview als kandidaat-voorzitter van het Vlaams Belang achter de rug. In Terzake mocht hij zich gisteren voorstellen), en meteen dreigen met juridische stappen tegen al wie het Zwan-incident in een verkeerd daglicht stelt.
Tom Van Grieken stapte in 2012 met twee kompanen zonder enige toelating een Schotense school binnen waar een halal barbecue plaats vond. Van Grieken bood de verbouwereerde lagere schoolkinderen aan ook het varkensvlees van Zwan-worsten te proeven. Volgens Van Grieken was het slechts een ludieke, onschuldige actie. De klacht wegens huisvredebreuk vanwege de school en de ouders van de schoolkinderen is door het parket geseponeerd, maar dat betekent nog niet dat de school en ouders daar vrede mee hebben. “Ze hoopten nog dat het Vlaams Belang een schadevergoeding zou betalen zodat de jongeren een nieuw klasetentje konden organiseren, maar dat is nooit gebeurd”, noteerde Gazet van Antwerpen.
“Geen bokshandschoen voor u?”, vroeg Terzake-anker Lieven Verstraete. “Pfff”, zuchtte Tom Van Grieken. “Ik kom zelf een klein beetje uit de reclamesector en een goed beeld werkt wel eens. Ik vind dat we af en toe wel eens moeten kunnen choqueren, maar dan op de inhoud en niet op de vorm.” “Dus niet vuil zijn om de kiezer terug te winnen?", repliceerde Lieven Verstraete… terwijl het beeld waarmee Tom Van Grieken nu nog zijn editorialen in het Vlaams Belang Jongeren-tijdschrift Rebel! ondertekent er een is van Tom Van Grieken met bokshandschoenen uit de vorige week verschenen Rebel! #04). Dat hadden ze bij Terzake blijkbaar niet opgemerkt.
In zijn editoriaal in die jongste Rebel! juicht Tom Van Grieken het referendum toe dat volgende week donderdag gehouden wordt over de onafhankelijkheid van Schotland. Van Grieken vreest evenwel een Neen-uitslag omdat de Scottish National Party (SNP) vasthoudt aan het Britse pond en het Brits koningshuis, en lid willen blijven van de Europese Unie. “Willen de Schotten baas zijn in eigen land, dan moeten zij niet alleen afscheid nemen van het Verenigd Koninkrijk, maar ook van de Europese Unie.” Tom Van Grieken houdt niet van halfslachtige oplossingen, en dat blijkt ook verderop in Rebel! als hij titelt Besparen. Ook op cultuur.
“Besparen is beter dan belasten”, orakelt Tom Van Grieken. “Diverse beleidsdomeinen moeten volgens VBJ (de Vlaams Belang Jongeren, nvdr.) maar hun steentje bijdragen. Het ambtenarenapparaat afslanken, de beheersovereenkomst met de VRT herbekijken en uiteraard zo snel mogelijk stoppen met het geld elders door ramen en deuren te gooien, door onder meer allerhande multikulprojecten en andere hobbyclubs te financieren.” In Terzake zei Tom Van Grieken dat hij hard wil zijn voor het systeem, maar niet de indruk wil wekken standpunten in te nemen tegen mensen, tegen individuen. Stoppen met wat Van Grieken “allerhande multikulprojecten en andere hobbyclubs” noemt, raakt anders wel rechtsreeks een aantal mensen, een aantal individuen.
“Cultuur zonder enige vorm van subsidie is een illusie”, zo gaat Van Grieken verder. “Maar moeten perverse ideeën die voortgesproten zijn uit een omhooggevallen pseudo kunstenaarsbrein nog langer door belastingsgeld gefinancierd worden? Moeten experimentele theaterstukken uitgevoerd door tweederangsacteurs door u en ik betaald worden? VBJ denkt alvast van niet. Wanneer je je broek niet kunt ophouden met kunst, dan ben je geen professioneel kunstenaar. Zoiets heet een hobby. En hobby’s beoefen je als je echte werk er op zit. Ongetwijfeld een standpunt dat in bepaalde kringen – ook in onze partij – niet op applaus onthaald wordt. So be it.” Met Tom Van Grieken krijgen we dus een zeden- en cultuurmeester. Wat voor die censor niet door de beugel kan, moet niet meer gesubsidieerd worden. Als Tom Van Grieken hiermee denkt Alexandra Colen terug te winnen voor zijn partij, is hij volgens ons toch aan het verkeerde adres.
Met privé investeerders creëer je “een maatschappelijk draagvlak voor culturele projecten én vooral toegankelijke cultuur op maat van alle burgers” betoogt Tom Van Grieken. Het is hem dus echt niet alleen om het besparen te doen, maar ook om een andere inhoud van de cultuur te krijgen. “Haal een deel van de culturele sector van de subsidie-infuus en we worden er allemaal beter van. En dan vooral de cultuursector zelf”, besluit Van Grieken. Gelukkig past men dat principe al toe op de partijfinanciering. Na de verkiezingsuppercut op 25 mei verloor het Vlaams Belang miljoenen euro’s aan partijsubsidiëring, waardoor 73 van de 93 Vlaams Belang-personeelsleden moesten ontslagen worden. Daar worden we allemaal beter van, en vooral het Vlaams Belang zelf.
!
UITLEIDING
Wij noteren graag vanwege Lieven Verstraete, de Terzake-hooernalist, de gewone huis- en keukentaaltoon van de VRT gehersenspoelde van dienst. Hoffelijkheid zullen ze daar nooit leren. Reden waarom Terzake of andere ondermaatse programma’s hier zo goed als nooit op het scherm komen. Veel liever zien we ’n  Hyacintje-DVD, dat is tenminste kolder van de bovenste plank.
Maar ik geloof anders stellig dat Tom ook dat soort boskabouters zal kunnen temmen. Door bvb iedere keer even brutaal tegengas te geven, door te vragen of ze weer kast hebben van hun gal. Of dat ze EPO gepakt hebben… Met als resultaat nooit meer de binnenkant van een studio te zien. Maar als communicatiespecialist weet Tom wel hoe hij daarover zou moeten communiceren.
Recht op antwoord, AFF-schiijverlaars, daar ooit al van gehoord? Het Vlaams Belang, Mr de Juge Pee, is een partij als een ander, en wenst dan ook als om het even welke andere partij behandeld te worden door de Overbodige Openbare Onafhankelijke Omroep, de vierdubbele nullen van de O.O.O.O
Al-met-al een pint goed bloed gelachen. Doe zo verdr: hoe zotter hoe liever.
Enne O ja: BDW zal nog spij krijgen dat hij de Leeuw en de hele Vlaamse Ontvoogdingsstrijd als voltooid verleden tijd heeft aangezien. Als wegbereider van die éne Vlaamse Onafhankelijkheidspartij die haar hoofddoel zal nastreven zonder achter zich te kijken. Want in 1302 zouden de BDWërs aan de andere kant, tussen de Leliaards hebben gestaan. De kant waar de klappen vielen!
*
PS
Het Zwan-misdrijf speelde zich af in een Schotense school. Schoten, dat is Antwerpen en dat ligt bij mijn weten niet ergens in een of ander verloren gat van de Islamitische wereld, waar halal-dierenleed vlees het enige is. Om de o zo begeerde integratie te bevorderen, had men beter in Schoten een BBC gehouden met normaal vlees, ook voor de kleine Islammertjes. Dat ‘halal’ ook aan de blanke Schotense jeugd wordt opgedrongen, is niet normaal. Wat gij, verschrikkelijke Gaia?
Op een eeuwig zwijgen en nergens en door niemand verder te vertellen.
(Get) Digitalia
*
EINDE
*

Geen opmerkingen: