maandag 10 augustus 2015

2759



*
Maandag 10 augustus
Zon 6u22-21u13
H Laurens, patroon van de boekhouders, heemkringen en koks
Sint-Laurens hangt de regen op de haag

.

*
.
Hij ook vloog te dicht bij de zon….
*
INLEIDING
Het is natuurlijk een der oudste dromen van de mensheid, dat alle mensen in vrede met elkaar en met de dieren, ja zelfs met de planten, zouden kunnen leven. Dat heeft helemaal niets te maken met de wereldwijde Nieuwe Orde, noch met Unicef of Amnesty International. De ideale wereld om in te leven heeft zelfs ooit in werkelijkheid bestaan, allez, ik wil zeggen in de Traditie der oude Christelijke Waarden, meestal als ‘de Bijbel’ voorgesteld. Maar die is nu niet meer van onze tijd. Dat heette toen ‘Het Aards Paradijs’ en het was de tijd dat de dieren nog konden spreken. Maar dat hebben Adam en Eva van direct vercloot, door gelijk te willen zijn aan God, door te proeven van de vruchten van de Boom van Kennis van Goed en Kwaad. Allez, ge verstaat wel. Ze hadden wel geen ‘deeltjesversneller’, maar hun grijze massa wel behoorlijk.
Met hun Icarus moeten de Antieke Grieken daar ook een idee over gehad hebben, dat al evengoed desastreus eindigde als dat van het Eerste Mensenpaar.
Ook onze Beschaving is er na de Verlichting lichtelijk over. Zie de homo-parades die meer volk trekken en succes kennen dan ooit de Processie van het H Hart kende. Zie de ontelbaar vele ‘festivals’ waar de jeugd in dichte drommen de extases wilt leren kennen van opzwepende wilde oerwoudklanken, van roesmiddelen van over de ganse wereld, van leven in het wild als konijntjes in het veld, maar dagen later naar huis komt met – op kosten van de Ziekenbond of van de Werklozenkas, barstende hoofdpijn, blijvende gehoorstoornissen en met voor altijd een soort benevelde geest. Dat alles natuurlijk tot de grote spijt van veel ouders, die dikwijls geen raad weten met de vele vruchtafdrijvingen…..
Zie de vergoddelijking van de vele sportkampioenen, de fortuinen die daar de pan uitswingen, aan urenlange na-beschouwingen op het scherm, enz.
Zie de almaar door ergere en stijgende criminaliteitscijfers, de werkonwilligheid die zwaar gepropageerd wordt door Linkx, Uiterst Linkx en Extreem Linkx.
Zie jammer genoeg de laatste stuiptrekkingen van ons Voorvaderlijk Geloof, de leegstaande of opgestookte kerkgebouwen en de sluipende vooruitgang van een zekere barbaarse woestijn-‘godsienst’ waarvan het voornaamste punt van geloof is het afslaan van andermans hoofd. Om ondertussen, kont omhoog, onze straten te komen afzetten met hun gebogen ruggen, verstand op grondniveau.
*
Als we dat allemaal zo zien, dan heeft de H. Stoel misschien wel gelijk met de zoveelste poging om voor alle mensen van zowel boven als onder de Evenaar, van Pool tot Pool, de hemel op aarde te willen. Gewoon de hand, of liever beide handen in het vuur van de hel steken. Want het is inderdaad schandalig hoe de rijkdommen der aarde allemaal dezelfde kant blijven uitstromen. Wat niet wil zeggen, dat negers of pietrol-pompers minder intelligent kunnen zijn. Alleen zijn die gewoon een paar duizend jaar achter op ons, Blanken. Zij mankeren alleen maar wat tijd, om even beschaafd of zelfs beschaafder dan wij te worden.
Eenzelfde soort riskante onderneming als de Planetaire Nieuwe wereldorde, hebben wij de laatste jaren ook beleefd of zelfs persoonlijk meegemaakt of weten, ja zien gebeuren. zowel bij Engels, Marx, Lenin en Stalin, als bij Hitler en de Nationaal Socialisten in Duitsland. Ook zij wilden, weze het op hun eigen uitzichtloze manier, het beste voor hun volk, ja zelfs voor de hele wereld. Zij zongen uit duizenden kelen ook in onze straten, dat zij ‘de ganse stad beheersten’, ‘und Morgen die ganze Welt’… Die Helden van het Volk werden door miljoenen op de handen gedragen, tot zij stilaan hun ware aard als despoten lieten zien.  Voor de enen was dat de Goelags, voor de anderen de ovens. Allemaal met de beste bedoelingen hoor!  Want de massa moest en zou de weldaden van de Nieuwe Orde opgedrongen worden.
*
Ook de plannen voor de Planetaire Nieuwe Wereld Orde van Rome in samenwerking met Het Pentagon, becommentariëerd in vorig opstelletje, gaan in dezelfde richting. Laten we daarbij vooral niet spreken over de vergeten tijden van de Inquisitie, waar het duidelijkste argument voor de Goede Zaak de… brandstapel schijnt te zijn geweest.
Nee, nee, met de koewachters uit de Wastobbe wordt dat iets helemaal anders. Die werken niet met plaatselijke lapmiddeltjes. Die werken direct in ’t groot; zoals de Japanners een paar dagen geleden nog herdachten. Want voor hen was die vlieger de Enola Gay, zekerlijk helemaal niet vrolijk….
Dit alles doet me denken aan onze Grote Keizer Karel, als Vlaming geboren in Gent. Eenmaal die de Macht had geërfd, hebben hij en zijn zonen; de latere Phlipsen, continu oorlogen gevoerd, om wereldwijd de vrede en het gezag van Rome te bevechten. Hij was een Habsburger, die toe al, zijn en ons Land aan vreemde Meesters toespeelde. Ha ja, want toen bestonden er nog geen Coburgers, en hadden de Habsburgers het voor het zeggen.
Ook onze bloedeigen Leopold met den Baarde, zoon van zijn vader, Leopold I, ging aan de Zwartjes in de Congo de Beschaving brengen. Als die daarvoor al eens niet happig bleken te zijn, deed hij aan handje-kap, in plaats van handje-klap. Allemaal vanwege en uit bekommernis voor hun bestwil.
Dat hij er zelf wèl bij voer, is gewoon een storende voetnota van de Geschiedenis.
*
In eer en geweten, de volle waarheid, geheel de waarheid en niets anders dan de waarheid.
(Get) Digitalia

*
EINDE
*

Geen opmerkingen: