donderdag 26 maart 2015

2490



*
Donderdag 26 maart
Zon 6u33-19u05
H Lutger
Is Sint-Lutger vochtig dan blijft de korenzolder vochtig

*

2490 - DE CLAH DR TITANEN, BEIDEN WEREMLDLEIDERS IN DE MISDAAD
*
Als dat nog lang duurt, zal ’t rap gedaan zijn….
.
C’est la lutte finale
*
INLEIDING

Het leest zoals een van die veel verkochte computerspelletjes, waar groot en klein grut van uit de living, of van op de keukentafel, oorlogje spelen, in afwachting dat het eten klaar is.
Bloemen verwelken, scheepjes vergaan, vliegtuigjes vallen, maar onze lafheid zal eeuwig bestaan. Wij, de vrije burger –zo denken we toch – zijn gewoon de mat in de boksring, waar tweede figuren elkaar bekampen, en ons daarbij onder hun voetzolen vertrappelen. Waarbij er minuscule stofdeeltjes terecht komen ergens ver weg tegen een bergflank in de Franse Alpen.
O Dio, denken de programmmakers meteen, rap-rap een nieuw scenario schrijven, want dit verhaal hier geraken we niet meer aan de straatstenen kwijt. Misschien dat chloorgas efficiënter is, zo denkt de ene partij, terwijl de andere zich in allerlei achterkamertjes terugtrekt om een of andere plasibele uitleg te brainstormen. Beider doelstelling is dus, wat net gebeurd is, uit de weg te gaan, om de vloermat, wij dus, geen argwaan te geven.
Op 11 Km hoogte, net Marseille (of was het Nice?) voorbij, het toestel op automatische piloot, voor een van  de commandanten er even de riem wil afleggen (een vaste gewoonte van hem?), en de tweede begint meteen aan zijn 9/11 opdracht en zet zijn duikvlucht in. Nog tijd zat om de ware bestemming te laten voor wat ze is. Dan ineens 2-3 Mirages op onderscheppings-missie…
*
Tot daar de vaststaande feiten, klaar als pompwater: radiostilte, 8 minuten duikvlucht, Mirages omtrent, het einde.
Er is dus iets grandioos verkeerd gegaan. Het Beest knippert even met de ogen en kijkt meteen elders. Zijn medeplichtigen met de twee gezichten, onze bedriegende bedrogen Overheden, willen niet dat de vloermat (wij dus) weet heeft van de verdere intenties der twee boksers, en serveert iets waarin ze sterk zijn: hun warme bezorgdheid. Nergens klare wijn, alleen maar verwrongen staal en verhakkelde lichamen die voorgoed zwijgen. Zoals in een lijf-aan-lijf gevecht op het front, tot iedereen dood is om op een later tijdstip wel weer ‘gehuldigd’ te worden.
*

MIDDENSTUK
Onder voorname dankzegging
overgenomen door Digitalia bij
*
Waarom raakte de piloot niet meer binnen in de cockpit?

Eén van de piloten van de betreurde vlucht van Germanwings kon de cockpit niet meer binnen, zo blijkt uit geluidsopnames. Hoe is dat mogelijk?
Sinds de aanslagen van elf september 2001 zijn cockpits van passagiersvluchten steeds uitgerust met een codeslot. Dat slot moet voorkomen dat indringers - zoals kapers - de vlucht kunnen verstoren. Enkel de piloten zelf en het hoofd van het cabinepersoneel beschikt over de code om de deur, die enkel van binnenuit kan worden geopend, te ontgrendelen.
Wie de cockpit naar binnen wil, moet dus eerst toestemming krijgen van de piloot die in de cockpit zit. De deur proberen in te beuken heeft overigens geen zin omdat Airbussen een zwaar versterkte deur hebben met elektronische vergrendelingen.
Voor noodgevallen is er wel een speciale code beschikbaar, waardoor de deur toch van buitenaf kan worden geopend. De noodcode kan niet door de piloot zelf veranderd worden. Waarom de buitengesloten piloot geen noodcode heeft gebruikt, is niet duidelijk.
*
UITLEIDING

Wat een straatje licht zou kunnen brengen in dit mysterie, is de verfilmiog van alle 150 begrafenis plechtigheden. Gewoon daarbij het CV van alle bertrokkenen als een open boek voorleggen aan de speurders. De ‘geradicalisserden’ en hun plaats in het vliegtuig zouden wel eens de sleutel tot succes kunnen zijn.
Ook het nazicht van de boordwapens van die 3 Mirages zou daarbij kunnen helpen, alleen al om te bewijzen dat daarmee niets verkeerds is gebeurd.
Want, Mijne Dierbaren zelfs de familie-leden van een doodgeslagen vlieg hebben het recht om te weten. Zo, dat die tenminste niet meer op dezelfde fatale plaats gaan zitten.
Als het mensen moesten zijn, dan hadden ze al lang de twee vechtenden de klop moeten geven. Maar ja, wat kan je van een vloermat verwachten? Vloermatten zijn noch mossel noch vis, maar kwallen.
En al wat geen kwal wil zijn, komt in een vangnet terecht, het vangnet van het ‘cordon sanitaire’, bediend door de Aanhangers van Het Beest, een der bokskampioenen waarvan hoger sprake was in de schertsvertoning van de Ring van het Beest zelf.
*
Op een eeuwig zwijgen en door niemand verder te vertellen……
(‘Get) Digitalia

*
EINDE
*

Geen opmerkingen: