zaterdag 21 maart 2015

2479



*
Zaterdag 21 maart
Zon 6u44-18u57
H Filemon
*


2479 - DAAR HANGT GEEN HORZEL MAAR EEN OP SCHERP GESTELD HANDGRANAAT BOVEN UW HOOFD
*
.
*
INLEIDING

De kleine, minder dan 1 Kgr wegende “drone’, overal vrj en aniniem te koop via het Internet, lijkt op een vliegende doodskop. En dat is het dan ook.
Als kind vliegerden we met een zelfgemaakte papieren vlieger, waabij we moesten lopen tot we erbij neervielen. Nu is dat allemaal veel profressiever. Je hang t er een op scherp gestede handgranaat aan, zoals die vrij circuleren in terroristenkringen bij de 500 à 600.000 Aanhangers van de Godsdienst van de Wrede,  en die vracht mik je dan vazn op afstand in het bord van wie je niet lief is.
Het mag wel niet, en na 5 jaar en meer dekt onze Overheid er nog altijd niet aan, om wetten te maken, maar de zaken gaan goed en bij tal van ‘speelgoedhandelaars’ is het kassa, kassa, kassa.
Alleen de dag dat de lucht vol hangt met die dingen, die zoals elke nieuwe uitvinding, het eerst gebruikt en misbruikt wordt om dood en vernieling te zaaien – die men dan later vergoelijkt door jaarlijks grote geldsommen uit te betalen – zullen er maatregelen komen.
*

MIDDENSTUK
Onder voorname dankzegging
overgenomen door Digitalia bij
*
Duizend nieuwe drones per maand in ons land
Maandelijks vliegen in ons land 1.000 à 2.000 nieuwe drones de deur uit. Dat blijkt uit een marktbevraging van de Limburgse droneontwikkelaar Skyeye bij de grootste importeurs, zo bericht De Tijd vandaag.
Alleen al in het laatste kwartaal (Kerstmis en Nieuwjaar) van vorig jaar werden in België 10.000 drones van minstens 800 euro verkocht. "Dat is wellicht een onderschatting", zegt Geert Nijst van Skyeye. "Een groot deel van de verkoop gebeurt online en is moeilijk te traceren."
Maar wie denkt dat hij in zijn tuin zomaar een drone kan laten opstijgen, heeft het bij het verkeerde eind. "Met de toestellen mag je enkel terecht op daartoe bestemde modelluchtvaartterreinen", zegt Peter Drieghe van de gespecialiseerde zaak Aerobertics in Brugge.
De verwarring bij de consument is te begrijpen. Omdat er in België nog steeds geen wettelijk kader is voor drones, vallen de vliegtuigjes deels onder een koninklijk besluit uit 1954, de Europese speelgoedrichtlijn en een circulaire voor modelluchtvaartuigen met een gewicht boven 1 kilogram. De Belgische drone-industrie smacht naar duidelijke regels, klinkt het in De Tijd
*
UITLEIDING

Eigenlijk zouden deze geniepige oorlogstuigen niet mogen bestaan, of in ieder geval nergens te koop worden aangeboden. Het zijn anonieme geniepige moordenaars waarvan de automatisatie op grote afstand wordt bediend.
Op de slagvelden van beide wereldoorlogen werden langs weerszijden van de loopgraven dynamiet-honden ingezet, die met het pakje op hun rug  gebonden tussen de vijandelijke troepen hun eigen dood tegemoet liepen. Om hen op te leiden, was veel geduld en dierenliefde voor nodig, en derhalve kwamen de Dienrechten Organisatie als gauw tussenbeide.
Met deze drones zouden de legers te velde hun boterhammen en/of warme soep kunnen gebracht worden, om dan verder gestuurd te worden, voorzien van een dodelijke lading. Voor de kostprijs moet men het niet laten.
In de ergen zijn de reddende Sint Bernardhonden al vervangen door heli’s bestuurd door mensen van vlees en bloed. Streks zal men het klassieke vaatje rum  aan de hals van die vliegende schotel kunnen hangen. Het is alleen jammer, dat er geen Paters meer zijn, om het geheeld van de reddingswerken te organiseren. Die deden dat gratis en voor niks, de mensen redden en hen een warme aaltijd bezorgen, nu zijn dat zwaar betaalde ‘Rescue Teams’ die met veel publiciteit op borst en rug, over het scherm zwermen.
Drones, in se, zijn goed. Maar et als buskruit zullen die voor 99.99% gebruikt worden om te doden.

Pssst
Over buskruit weet ik toevallig hoe dat kleine 0.0001% goed en tot nut van de mensheid gebruikt wordt. Regelmatig klinken hier in de Noordelijke heuvels doffe ontploffingen, die zelfs de grond tot ver in de omtrek doen trillen. Het zijn lijk doffe donderslagen, waardoor onze herdershonden zo rap ze kunnen het hus invluchten. Precies of ze kennen iets van oorlogen. Maar het gaat om de ontginning van een bergflank, waaruit de ‘lapillo’ wordt gewonnen, de poreuze waterhoudende kalkkorrels die we kennen als ARGEX. Dagen later liggen de bladeren in de tuin dan vol wit-grijs stof, en rijden de 30-tonners de bossen uit en het binnenland in.
*
Op een eeuwig zwijgen en door niemand verder te vertellen……
(‘Get) Digitalia

*
EINDE
*


Geen opmerkingen: