woensdag 17 december 2014

2271



Woensdag 17 december
Zon 8u40-16u37
H Begga, patrones van de begijnen
Draagt Begga een wit kleed, dan is de winter gauw gereed
*

De ‘Dagklapper’ die hier elk dag verschijnt, is ® van Roularta, via ’t Scheldt gekopieerd. Door die over te nemen hoop ik hen ook wel lezers voor ‘tSCHELDT te bekpren, maar ik doe  het in de eerste plaats om onze rijke Christelijke & Vlaamse  Cultuur in het zonnetje van elke dag te zetten.
*
.
*
Talibanner  of ‘Staker’?
Of komt er eerstdaags een naadloze overgang?
*
INLEIDING

Voortgaande op de kleur van de koppen der twee cowboy-aanvoerders van de kleursyndicaten, zijn door bemiddeling van Boko Haram, de Kalasjnikovs reeds besteld… Met op de Begroting van de Sociale Zekerheid geleverde patronen rechtsreeks uit de FN-fabrieken van Herstal. Het ware Internationaal Socialisme is inderdaad op komst.
Ondertussen is de poco-wereld er dus blijkbaar in geslaagd om de halve wereld te doen geloven, dat ‘Taliban’ een soort onder-nationaliteit is van een bepaalde bevolkingsgroep in Pakistan/Afghanistan .
Het zit zo. Gisteren was ik weer in de ‘Bar Central’ in het Centro Storico van ons dorpje van hooguit 2.000 zielen. Deze keer weer om geen hond door te jagen, dus zaten we bij de open haard om gezellig van onze espresso te genieten. Net als in de café’s thuis, ging het over de laffe aanval van de ‘Taliban’ op schoolkinderen in Pëshawar (Pakistan). Niemand had ooit nog van dat stadje gehoord en men vroeg zich terecht af waar het land der ‘Talibanfrtd’ dan wel lag. Eerder een normale vraag bij eenvoudige landlieden, dacht ik, en dus voelde ik mij geroepen om dat nader te belichten….
De reactie was ‘gemengd’. Ha, die ‘Talibanders’ zouden gewoon zoiets zijn als Boko Haram, IS, of Hezbollah, of Hamas Kortom, het waren gewone primitieve Islamm-moordenaars, die daar deden waar alle Islammers goed in zijn. Aanvallen uitvoeren op schoolkinderen. Of op vrouwen. Laffe sluipmoordenaars et zelfmoordenaars die wijsgemaakt werden dat ze daardoor naar de hemel konden als martelaar.
Pas toen de barhouder op zijn tablet ge-Googeld had op het Internet, wilde men mij geloven….
En het nieuws zal nu in veel huisgezinnen besproken worden, als om 18 uur de Rai, ook al een Staatszender, het zal hebben over de Pakistaanse ‘Taliban’….
Zo ziet U maar, dat desinformatie geen unicum is voor de TV-zenders in ons eigen taalgebied aan jullie kant van de Alpen…..

MIDDENSTUK
Onder voorname dankzegging
overgenomen door Digitalia bij
*
Aanval taliban op Pakistaanse school voorbij: 130 doden
Bij een raid op een school in Peshawar, in het noordwesten van Pakistan, zijn 130 mensen om het leven gekomen. Het merendeel zijn leerlingen van de school, die beheerd wordt door militairen. Na ruim zeven uur is de aanval, die werd opgeëist door de taliban, afgelopen. Alle terroristen zijn gedood.
Mededeling taliban
We hebben de school aangevallen omdat het leger onze families aanvalt. We willen dat zij onze pijn voelen
Volgens politieofficier Mudassar Abbas bestormden minstens zeven gewapende militanten vanmorgen de Army Public School en openden ze het vuur op kinderen en leerkrachten. Het leger kwam snel ter plaatse en sloot het gebied af. Toch hielden de vuurgevechten en de gijzeling nog ruim zeven uur aan.
Zelfmoordterroristen
Rond 10 uur liet de woordvoerder van de taliban, Muhammad Khorasan, weten dat een van de zelfmoordterroristen zichzelf in de school heeft opgeblazen. Sindsdien werden volgens verslaggevers ter plaatse nog zeker tien explosies gehoord.
Inmiddels zijn alle terroristen gedood. "Vijf militanten zijn gedood door de commando's en een ander deed een zelfmoordvest op zijn lichaam ontploffen, toen hij omringd was door soldaten", aldus een statement van het leger. De soldaten kamden het gebouw uit, maar werden daarbij gehinderd door bommen die door de terroristen in het gebouw waren gelegd.
De doden-tol staat inmiddels op 130. Eerder bevestigde Pakistaans minister Pervez Khattak dat de raid het leven kostte aan 104 slachtoffers, waarvan 84 leerlingen.
Enkele tientallen kinderen raakten zwaargewond door kogels. Ongeveer 100 mensen zijn gewond, zei de provinciale minister van Onderwijs, Mushtaq Ghani, eerder vandaag.
Zo'n 500 studenten konden al snel geëvacueerd werden, maar een grote groep werd nog gegijzeld door de aanvaller. Met mondjesmaat konden enkele kinderen en personeelsleden door speciale legertroepen bevrijd worden. Meerdere politiewoordvoerders hebben nu gemeld dat alle terroristen gedood zijn en dat de aanval is afgelopen.
Vergelding
De Pakistaanse taliban (TTP, Tehreek-e-Taliban Pakistan) eiste de aanval op als vergelding voor een militair offensief tegen de militanten in de noordwestelijke stammenregio. "We hebben de school aangevallen omdat het leger onze families aanvalt. Wij willen dat zij onze pijn voelen", klonk het in een mededeling.
De taliban beschouwt de school die het vandaag heeft aangevallen als een militair doel, omdat er veel kinderen van militairen naartoe gaan. Maar de helft van alle plekken in de school is bestemd voor burgerkinderen.
*

UITLEIDING

Niet dat ze, de syndicaten, omdat ze hun gram niet halen, zo maar meteen met ‘n hemelvaartcommando kinderdagverblijven en kleuterklasjes zouden aanvallen. Om de vaders van die kinderen te dwingen om toe te geven. Neen, zo extreem zijn ze nu ook weer niet. Al zijn ze aardig onderweg.
Want net als de ISIS Jihadisten, spellen ze hun achterlopers leugens op de mouw. Langer werken is een vloek in hun ogen, al is ‘werken’ op zich dat ook al. Ze zien de werkgever proper gekleed achter zijn bureau zitten, en willen gewoon in zijn plaats zijn. Daar zitten en niets doen, buiten wat tokkelen op de computer, en nu en dan, tegen de jeuk,  de telefoon opnemen.
Volgens mij zit het er aan te komen, dat Olio di Poepo, nu zijn haring niet meer braadt in de Wetstraat 16, hij de boer zal optrekken verkleed in viswijf.
*
Op een eeuwig zwijgen en nergens en door niemand verder te vertellen.
(Get) Digitalia
.
*
EINDE
*

Geen opmerkingen: