woensdag 25 februari 2015

2420



*
Woensdag 25 februari
Zon 7u36-18u16
H Walburgis
Regen in Sint-Walpurgisnacht, heeft steeds de kelders vol gebracht
.
*
.

’t Landuyt op de mosselschuit
.
Met Van de La La Liere als grootste schavuit…..
*
INLEIDING

De ‘Belgica-mossel’ tegen de Vlaamse mossel: neen, die twee criminelen van de afbeelding hierboven, die zijn het niet. Die zijn gewoon twee Coburger mosselen buiten categorie!
Ik moet dus verwijzen naar het artikel in HLN hieronder, daaraan toevoegend Van het Westelijk Mosselfront geen Nieuws. Terzake  gaf gisterenavond, raar toch, de schuld aan die beide ex top-ministers: zou het dan toch waar zijn, dat ze alle twee gewoon kunnen doorgaan voor vallende sterren aan het Rode firmament? Dat de Slinxen voor vele lichtjaren ver, verwijderd zijn van de vetpotten?
*

MIDDENSTUK
Onder voorname dankzegging
overgenomen door Digitalia bij
*
Juridische stappen tegen Vlaamse mosselen
De producent van de giftig gewaande Belgicamosselen kondigt juridische stappen aan om de Vlaamse mossel uit de rekken te laten halen. Dat meldt De Morgen.
De Vlaamse mossel, een product van de overheidsdienst SDVO, een concurrent van de Belgicamossel, komt dinsdag op de markt. Het was de SDVO die een staal naar het laboratorium bracht dat leidde tot het verbod op de verkoop van de Belgicamossel. Uit het analyseverslag dat De Morgen kon inkijken, blijkt dat er in de mosselen DSP-azaspiracide "aanwezig" was, maar het lab liet na te meten in welke concentratie. De EU laat 160 microgram azaspiracide toe per kilo mosselen. De vernietigde oogst bleek achteraf kerngezond.

De producenten van de Belgicamossel broeden nu op een juridische procedure om ook de Vlaamse mossel zo snel als mogelijk uit de rekken te laten halen. Ze spreken van concurrentievervalsing. (belga/sps)
*
UITLEIDING

Wie zou het niet meer weten, dat kinderliedje van De Mosselman?
Via deze link zit U er meteen midden-in:
De prerogatieven van beide SPA-ministers gaan nu over naar die andere Oostendenaar, de John Crombez. Die zal dus vòòr Jueplees zijn, al was het maar om Den Cleynen Toebackzal dwars te zitten, want die is er tegen.
Het Oost Ende is het West Ende niet, want Middel Kerke houdt de kerk in het midden.
Let op mijn woorden, nu beide Grote Excellenties naar de vergeetputten sukkelen, zal straks heel de provicie West Vlaanderen verloren gelopen zijn in het duinengebied.
*
Op een eeuwig zwijgen en nergens en door niemand verder te vertellen.
(Get) Digitalia
.
*
EINDE
*



Geen opmerkingen: