maandag 16 februari 2015

2396



.
*
.
*
*
.
*
INLEIDING

Ach, de Kruistochten! Toen was er tenminste actie! Zelfs bijna gedurende 250 jaa, met wisselend succes, maar we konden ze buiten Europa houden.
*
De ISIS-feuilleton, waarin er gedood wordt à volonté, maar nooit uit ideologische motieven. Het is wel even wennen aan dat soort massa-vertoningen. Om de paar dagen, weken, maanden, één is veel gruwelijker om mee geconfronteerd te worden, en in die zin moet ik Stalin gelijk geven: één dode is drama, 1 miljoen doden zijn ‘n statistiek. Waar de Islammerij woedt, is het slechter dan oorlog. Gewoon omdat er ooit wel eens ‘n einde komt aan die oorlog, maar nooit aan de Islam.
Het waren maar Koptische Kristenen, en dat maakt de zaken lekker heel wat eenvoudiger. Die vechten zelden terug, maar bieden gewoon, zoals hen is voor getoond door de Zachtmoedige, de andere wang aan.
En nog hebben onze ‘Leiders’, de Verlichte Grote Verstanden van de As Parijs/Bruellabad, de traag op gang komende oorlogsmachine, het nog niet door: de ISIS nodgt gewoon ten dans! De beruchte ‘Dace Macabre’, waar om middernacht op alle kerkhoven de doden (op zoek naar gezelschap) hun graven openen. Juist daarom wordt dat 1.000 jaar oude woord – KRUISTOCHT - voor verzet tegen de Islam uit de kast gehaald. Wat goed is, want de Leiders in Europa hadden dat woord voordien nooit gehoord. Van Geschiedenis weten ze namelijk niks van af. Ze staan daarboven, en weten dus niet dat de Geschiedenis zich voor de zoveelste keer herhaalt. Nu zal minstens hun nieuwsgierigheid geprikkeld zijn. Even Goochelen en ze zullen klaar zijn voor het debat onder elkaar.
Al aan gedacht, wat optrekken onder het teken van Het Kruis beteknt! Daar moeten  lange en vele discussies aan voorafgaan. Er moet eerst in debat gegaan worden, met het gevoel dat er geen tijd mag verloren gaan. Er moet dus ten gronde ‘gedebatteerd’ worden tot het een frank effen is.. Of tot het niet meer nodig is, omdat iedereen toch dood is.  
Wat is dan het probleem? Het kruis-embleem is een groot probleem. Een probleem dat zekerlijk moet ‘benoemd’ worden. Want op de tanks en andere voertuigen van Herr Hitler stond op de flank ook een kruis, en daar mogen zeker geen misverstanden over ontstaan.
*
Zodat het moorden rustig nog even kan blijven doorgaan. Tenzij de Pegida-Doenders ondertussen het heft in eigen handen zouden nemen. Om er met de grove borstel door te gaan. Kruis of munt: ook hier bestaat het ‘Voorrecht van Rechts’. En dat moet daarom niet eens in de bebouwde kom zijn! Rechts heeft altijd voorrang!
*

MIDDENSTUK
Onder voorname dankzegging
overgenomen door Digitalia bij
*
"IS staat voor onze deur": Italië wil troepen sturen naar Libië
"Europa, word wakker! We moeten nu ingrijpen"
*
"IS staat voor de poort van Europa, de internationale gemeenschap moet tussenkomen om de toekomst van de Westerse wereld veilig te stellen", dat verklaart Angelino Alfano, de Italiaanse minister van binnenlandse zaken in de krant La Repubblica. Italië is bereid om duizenden soldaten naar Libië te sturen om IS te bekampen.
Libië bevindt zich niet alleen dichtbij Egypte en Algerije, enkel de Middellandse zee scheidt het land van Europa. Het toenemende geweld drijft duizenden vluchtelingen naar Italië. IS heeft al meermaals Rome genoemd in haar expansiedrang. Voldoende reden voor Italië om aan de alarmbel te trekken. Het land wil het voortouw nemen in een internationale coalitie tegen IS in Libië.
Brand blussen
"We hebben geen minuut meer te verliezen", zegt Alfano. "De troepen van het Kalifaat rukken sneller op dan dat de internationale gemeenschap beslissingen neemt. Hoe kunnen we dan de brand in Libië blussen en de migratiestromen stoppen?"
Exodus
"We riskeren een exodus die oncontroleerbaar wordt. De situatie is dermate urgent dat we nu moeten ingrijpen." De minister sluit ook niet uit dat jihadi's vermomd als vluchtelingen het land zullen binnenkomen om aanslagen te plegen in Italië.
Risco imminent
Ook premier Matteo Renzi en minister van defensie Roberta Pinotti hebben zich de afgelopen dagen al in die zin uitgelaten. "Het risico is imminent", aldus Pinotti. "Langer wachten is uitgesloten. "We kunnen niet dulden dat de landen aan de andere kant van de Middellandse Zee gerund worden door een terroristisch Kalifaat."
Wakker worden
Premier Matteo Renzi verklaarde op de openbare omroep dat Rome bereid is om te interveniëren en riep op tot een VN-missie. "We vragen aan Europa en de internationale gemeenschap om wakker te worden. Italië is klaar om haar rol te vervullen en onze vrijheid te verdedigen."
Trainingskampen
Sinds het regime van Kadhafi werd omvergeworpen in 2011 valt het land ten prooi aan gevechten tussen milities. Wanneer die onrust blijft voortduren, kan IS daarvan profiteren om gebieden in Libië te veroveren. Nu al zijn er trainingskampen van de terreurorganisatie in het land.
Voet aan de grond
Gisteren nog verspreidde IS een gruwelijk filmpje waarop 21 Egyptische koptische christenen werden onthoofd op een Libisch strand. Hiermee maakte de terreurorganisatie nogmaals duidelijk dat ze ginder voet aan de grond hebben. "We staan ten zuiden van Rome", zei een beul.
Als reactie heeft het Egyptische leger verschillende doelwitten van IS in Libië gebombardeerd. Volgens de Libische luchtmacht namen ook eigen toestellen aan de raids deel. Egypte pleit net zoals Italië voor een stevige interventie.
*
UITLEIDING

In de Italiaanse Pers is het lijstje (met foto) verschenen dat bij USUS de ronde doet, om dringend te worden vernietigd. Ze staan al ten Ziden van Rome! Overal op die plaatsen staat van alarm: Firenze – Pisa – Venetië – Roma – Assisi en nog vele andere. U moogt twee keer raden welke soort monumenten op dat lijstje voorkomen. Zeer hoopgevend voor de Italiaanse Kustwacht om, met gevaar voor het eigen leven, honderden drenkelingen uit zee op te vissen voor de kust van Lampedusa…. De Premier is hal-over-kop nzzr Brixellabad gevogen voor…overleg en om de rekening te presenteren. Net als bij de buren, de Grieken, is het geld op.
Zie afbeelding hieronder: Premier Renzi moppert over de UNO – balbo0Keje voor het openingsbal van ISIS – ergens op het strand van Libië, hun vroegere kolonie….  De waanzin is niet meer ver weg!
*
Op een eeuwig zwijgen en nergens en door niemand verder te vertellen.
(Get) Digitalia
.
*
EINDE
*

Geen opmerkingen: