zaterdag 30 mei 2015

2654



*
Zaterdag 30 mei
Zon 5u37-21u44
H Reinhilde
*
.


*
De oerknal, nieuwe versie.
Nieuwe probatie bij de Parti Scandale
*

KAPSTOK v/d DAG

*
Onkelinx: "PS moet zich meer met het milieu bezighouden"
PS-fractieleidster in de Kamer Laurette Onkelinx wil dat haar partij zich veel meer met milieu en klimaat gaat bezighouden. De PS, die op federaal vlak voor het eerst sinds lang in de oppositie zit, is aan een interne herbronning begonnen.
"Ik zou willen dat de Parti socialiste in de toekomst nog veel meer voor het milieu opkomt", zei Onkelinx vrijdag op Bel-RTL. Ze zet zich daarmee op de lijn van PS-voorzitter Elio Di Rupo. Die had deze week, toen hij aankondigde dat zijn partij een grote inhoudelijke denkoefening (een 'chantier des idées') start, gezegd dat "de redding van de planeet de allergrootste uitdaging" is.
Onkelinx meent dat milieu en klimaat in die denkoefening een belangrijke plaats zullen krijgen. "Het is dringend, willen we onze kinderen en kleinkinderen een sociaal beter leven geven dan het onze. De planeet is momenteel in gevaar. Er zal een veel revolutionairder beleid nodig zijn".

*
*

*
En dus nu de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie……

*
Het zal allemaal wel een beetje toeval zijn, maar als kleindochter Lauretteke van de op een haar na oorlogsmisdadiger Maurice Onkelinx, op de Dag van de Capitulatie op 28 Mei 1940 een boom wil opzetten over de bronnen van het o zo heerlijke socialisme, kan er haar geen betere literatuur aangeprezen worden dan bovenstaande link over Hendrik De Man, de zelfverklaarde intieme raadgever van Koning Leopold III en zijn  Maman, in de bange oorlogsdagen van Mei ’40. Daar zult U o.a. kunnen lezen, dat het dank is aan de socialisten, dat Leopold III zich heeft overgegeven.  Zelfs de oorspronkelijke woorden van Adolf Hitler over de voorwaarden voor de capitulatie vindt U er terug, naast de intieme gesprekjes tussen deze socialistische vaandeldrager en Koningin Elisabeth die hem ergens in het licht van de maan, opbiecht altijd al op de Roden te hebben gestemd. Terwijl rond hen de oorlog woedt, hadden die twee gezellige wandelingen langs het strand of in de duinen. Terwijl de man van hot naar her drilde, om bij de Duitse medestrijders in het gevlei te komen, zodat er samen aan de Nieuwe Orde kon gewerkt worden.
In dat verhaal vindt U eten en drinken, en komen de Socialisten van toen en later in het volle daglicht te staan.
Dat het sindsdien alleen aar bergafwaarts is gegaan, kunnen we best eens navragen aan de actoren van het Agusta-schandaal. Neen, neen, het gaat niet over Blatter deze keer, maar over Willy Claes, ooit Secretaris Generaal van de Navo, en over Lewie van Leuven die dat kleine percentje van 1 mio Befkes netjes in het kasboek had laten registreren op twee verschillende data als 2 x 550.000 Fr, als opbrengst van… steunkaartenverkoop. En bij Willy Claes vond de politie op zolder… 2 mio die ‘zijn vrouw daar verstopt had om later van hem te kunnen scheiden’….
Vindingrijk zijn ze altijd geweest, die Charles en dus zal Lauretteke ook nu wel weer een paar nieuwe zaken uit haar duim kunnen zuigen. Voorbeeld dat me zomaar te binnen schiet: het onverdoofd slachten van dieren voor het Offerfeest. Dat zal dan ‘Vrijheid van Godsdienst’ heten…. En zoals U weet zijn de socialisten  daar ten zeerste voor te vinden, voor dat soort van vrijheden. Altijd al gewest, sedert Volraire. Voordien waren ze dat ook, alleen wisten ze dat nog niet zo heel duidelijk…..
*
Op een eeuwig zwijgen en door niemand voort te vertellen.
(Get) Digitalia
*

Geen opmerkingen: