vrijdag 29 mei 2015

2653



Vrijdag 29 mei
Zon 5u38-21u43
H Maximinus van Trier
*
29/5/1453 VAL VAN CONSTANTINOPEL.
In 1291, net geen 200 jaar vroeger, sneuvelde de laatste Tempelier toen Akko, de laatste burcht der Hospitaalridder viel. En vandaag, meer dan 500 jaar geleden, viel ook het De Stad van Constatijn, het Centrum der Christelijke Beschaving, in handen van de dodelijke Islam. Weer 200 jaar later stonden de Turken dan voor de poorten van Wenen, waar ze, door onenigheid, deze keer mislukten.
Als de Islam nu weer bezig is, om Europa gewapenderhand in te palmen, iets waarvoor we ten zeerste tolerant moeten zijn, kunnen we alleen maar vaststellen, dat die een beetje over tijd zijn. Is waarschijnlijk de schuld van die twee wereldoorlogen die iedereen de vorige eeuw elders aan de praat hielden. Trouwens, in WO I werden, samen met de Duitsers, ook hun bondgenoten, de Turken, in de pan gehakt. Mogen we niet aan denken, wat moest de oorlog anders zijn uitgedraaid!
En zo moeten we op dat punt de Socialisten gelijk geven: Wat er zit aan te komen is (in ons nadeel) ‘la lutte finale’… en, as we niet dringend in het verzet komen, zal Het Beest ons binnenkort allemaal een voor een naar de keel vliegen. Want de vijand is al voltallig en overvloedig overal reeds ‘binnen onze poorten’.
*
*
.
*
KAPSTOK v/d DAG
.
*
De VS hebben het ontstaan van de “Islamitische Staat” (IS) bewust niet verhinderd
*
Een bericht van de Amerikaanse geheime dienst toont aan dat het Westen al in 2012 aanwijzingen had voor het ontstaan van een “Islamitische Staat”. Maar de Amerikanen hebben niets ondernomen, integendeel: ze zagen in zo´n constructie een kans om Syrië te destabiliseren en Assad ten val te brengen. Het document getuigt van een volledig mislukte politiek, die de reden voor de vluchtelingengolf naar Europa en de wereldwijde massale beperking van de burger- en vrijheidsrechten is.
In de zomer van 2014 was de westerse publieke opinie enorm verbaasd: vanuit het niets was in het Nabije oosten een “Islamitische Staat” (IS)  ontstaan. Niemand kon echt verklaren hoe een zwaar bewapende en goed uitgeruste groepering van radicale islamieten ondanks totale observatie door de talrijke geheime diensten van de ene dag op de andere de grootste bedreiging voor de wereldvrede had kunnen worden. Sindsdien gaat er geen dag voorbij waarop niet de IS-terroristen als gevaar voor Europa worden bezworen. De burgerrechten in Europa en de VS werden beperkt, moslims staan sindsdien onder een algemene verdenking. De situatie in Syrië werd steeds erger, duizenden Syriërs vluchten sindsdien naar Europa – waar hen wantrouwen en afwijzing tegemoetkomt.

In de actuele vluchtelingendiscussie wordt weliswaar af en toe ter sprake gebracht om over het ontstaan van vluchtelingengolven na te denken en deze indien mogelijk ter plaatse al te stoppen. Maar met het oog op Syrië en Libië blijven de impulsen algemeen en vaag, waardoor de indruk ontstaat dat men in principe niets zou kunnen doen – oorlogen zouden overal en altijd voorkomen. De EU stuurt oorlogsschepen naar de Middellandse Zee om ondanks alle waarschuwingen van mensenrechtenorganisaties de vluchtelingenboten af te houden. Tegelijkertijd weigeren grote Europese landen zoals Groot-Brittannië, Frankrijk, Polen of Spanje meer vluchtelingen op te nemen.

De nu opgedoken documenten laten zien dat deze ellende hoogstwaarschijnlijk voorkomen had kunnen worden. Maar een combinatie van incompetentie, cynisme en ijskoude machtscalculatie heeft er blijkbaar toe geleid dat de situatie in het Nabije Oosten met de oprichting van de IS buiten controle is geraakt.
De Amerikaanse waakhond Judicial Watch heeft een deels vrijgegeven bericht van de Amerikaanse militaire geheime dienst Defense Intelligence Agency (DIA) gepubliceerd. Hieruit blijkt dat de DIA al in het jaar 2012 aanwijzingen voor het ontstaan van een “Islamitische Staat” in het Nabije Oosten had. Volgens het document zouden Syrische oppositiegroeperingen zich hebben ingespannen om zo´n staat als meest effectieve wapen tegen de Syrische president Baschar al-Assad op te bouwen. Maar de Amerikaanse geheime diensten zouden dit plan niet verhinderd hebben, integendeel: ze zagen in het plan een kans om hun eigen belangen in het Nabije oosten door te drukken. Het hoogste doel was in het jaar 2012 de val van Assad.

De onderzoeksjournalist Nafeez Ahmed, die vroeger voor “The Guardian” had gewerkt en nu schrijft voor het Amerikaanse tijdschrift “Vice”, publiceert op de website “Medium” een ontnuchterende analyse In de ontwikkeling. Hij verklaart dat de westerse landen in “coördinatie met de golfstaten en Turkije bewust gewelddadige radicaalislamitische groeperingen hebben gefinancierd om Assad te destabiliseren – hoewel ze anticipeerden dat dit zou kunnen leiden tot een ´Islamitische Staat´ in Irak en Syrië.”
Echter in plaats van de ondersteuningen voor de groeperingen, waarvan de geheime diensten wisten dat ze gelieerd waren aan Al-Qaida, stop te zetten of – nog beter – vastberaden tegen hen op te treden, besloot men in Washington en andere westerse hoofdsteden de ontwikkeling positief te bekijken. Ahmed schrijft:
“Uit het onlangs vrijgegeven Amerikaanse document blijkt dat het Pentagon de opkomst van de ´Islamitische Staat´ als rechtstreeks gevolg van deze strategie heeft voorzien. Maar het Pentagon omschreef deze mogelijkheid als strategische kans om ´het Syrische regime te destabiliseren´.”
De strategie was volgens Middle East Ey gebaseerd op de overwegingen van de RAND Corporation, die jaren geleden al had aanbevolen om de verschillende geloofsrichtingen van de moslims tegen elkaar uit te spelen. Als de sjiieten en soennieten elkaar bestrijden, zou dit de Amerikaanse regering de mogelijkheid bieden om haar invloed in de regio uit te breiden. Deze strategie is goed bekend als “divide et impera” (“verdeel en heers”) en maakt altijd al deel een vast deel uit van alle politieke activiteiten.
Ahmed, die een uitermate vooraanstaand journalist is en die met talrijke deskundigen uit het leger en bij geheime diensten heeft gesproken om zijn analyse te onderbouwen, spreekt in dit verband van “huichelarij” wanneer het Westen nu een globale strijd tegen de IS zou voeren. Hij verwijst ook naar de geostrategische betekenis van het conflict, dat hij een plaatsvervangende oorlog noemt: de voorlopers van de IS zouden geld en wapens van het Westen hebben gekregen, omdat, zoals in het document staat, “het Westen, de Golfstaten en Turkije de Syrische oppositie ondersteunen, terwijl Rusland, China en Iran aan de kant van het Assad-regime” zouden staan.
Uit het document van de geheime dienst blijkt dat alle andere geheime diensten van de VS net zo op de hoogte waren van de gebeurtenissen als het ministerie van Defensie, het ministerie van Buitenlandse Zaken en de westerse bondgenoten.
Ahmed´s conclusie:
“De opkomst van de IS heeft ertoe geleid dat er nieuwe maatregelen bestaan in de strijd tegen het terrorisme – zoals de massale controle en de Orwelliaanse plicht van de burgers om elkaar te bespioneren. Plannen, die de regeringen aan deze en aan de andere kant van de Atlantische Oceaan in staat stellen media te censureren, zijn buitenproportioneel gericht tegen activisten, journalisten en etnische minderheden, vooral moslims.
Maar het nieuwe bericht van het Pentagon onthult dat, anders dan wordt beweerd door de regeringen van het Westen, de oorzaak voor de bedreiging afkomstig is van hun eigen, compleet mislukte politiek, omdat deze stiekem de radicaalislamitische terreur heeft ondersteund om dubieuze geopolitieke doelen te volgen.”
Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de
Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(
www.ejbron.wordpress.com)
*
*

*
En dus nu de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie……

Samen met nog ’n paar geïmporteerde uitdrukkingen als ‘Fuck you’ en ‘Fuck your Mother’ heeft naast het woord ‘shit!’ ook de shit-realiteit wortel geschoten. We moeten, net als mussen zoeken in een achtergelaten dampende paardenvijg, daartussen zien de beste beetjes te vinden. Want samen met de lieverdjes van de opgefokte wreedaardige Islammerij, is onze economie, onze cultuur, onze samenleving, onze Diepste Overtuiging, ook daardoor in de stront geraakt. En neen, nu we daar tot over onze nek inzitten, mogen we zekerlijk ons hoofd niet laten hangen wegens het gevaar in de shit te stikken.….
Samen met de lapzwanzers Laurel & Hardy leerden we opeens terug springen en bulderen lijk de primitiefste  Bosjesmannen uit de diepste regenwouden van Noord Amerika. Straks zal klassieke muziek, mooie schilderijen, stichtende literatuur, bij Wet verboden worden want in strijd metde Koran, om alleen nog tsingel-tsjangel, hees getier en vulgaire teksten toe te laten. Uiteraard, begeleid door intens druggebruik en revolverschoten. The American way of life, na de sloscène van hun genocide op de vroegere bewoners van vòòt  Christoffel Colombus.
Maar zo lang er nog geen drones boven ons hoofd snorren, één per hoofd, zij we nog ’n beetje veilig. We kunnen zelfs even achterom kijken.
*
En wat we zien is niet mooi. Bovenstaand  (veel te) lang artikel heb ik meerdere malen doorgenomen, om te kunnen besluiten dat wijlen Adolf Hitler en zijn kompaan Benito Mussolini naïeve schoolkinderen zijn geweest, in vergelijking met de Duvels in het Pentagon en in Bruxellabad. We leren er het woord geo-strategisch in al zijn verschrikkingen, waarbij onze Grote Verstanden van de Verenigde Nazie’s zich glorieus bij de neus hebben laten nemen. Een mensenleven betekent hier nog minder dan een lastige vlieg dood meppen.
Geo-strategisch moeten de Pietrolboeren de Rus kunnen voor zijn, om Europa met gas te bevoorraden, en daarvoor moeten zij vrije doorgang krijgen door Syrië. Niet alleen willen ze Ivan voor zijn, het zou ook betekenen dat het Westen dan helemaal uit hun handen moet eten.
Eigenlijk is de nieuwe Islamstaat die daar in Syrië bevochten wordt, het toekomstbeeld voor gans het Westen. En daar kunnen wij alleen een stokje voor steken door de volgende keer resoluut te kiezen voor totaal andere Leiders. Deze hangen wij, lijk versleten strijkinstrumenten, gewoon aan de wilgen….
Het zullen de Vrije Verkiezingen zijn van de laatste kans. Want daarna daalt het ijzeren Gordijn over onze vrije wil. En verglijden we langzaam maar zeker in de wreedaardige grijparmen van de meest primitieve samenleving ooit.
*
Op een eeuwig zwijgen en door niemand voort te vertellen.
(Get) Digitalia
*

Geen opmerkingen: