zaterdag 18 oktober 2014

2060



***
Zaterdag 18 oktober
Zon 8u10-18u44
H Lucas, evangelist, patroon van dokters, schilders, drukkers
Lucas is de portier van de winter
*



*
2060 HET SLEUTELGZT CHRISTENDOM EN DE KATAFALK VAN UW DODE MOEDER
*
Anzegem: de brand begon op het doksaal
.
En werd veroorzaakt door een defecte chauffage-ketel….
*
INLEIDING

Dat van die defecte chauffage-ketel is de versie van het Parket van dezelfde avond. A.h.w. nog voor de brand werd vastgesteld. In de plaatselijke bladen staat echter (zie Google), dat de eerste zangers van het kerkkoor de brand met 3 blusapparaten probeerden te blussen op het doksaal.
Ondergetekende heeft nu bijna de helft van zijn leven in de omgeving geleefd, en nooit heeft iemand gerept over die wel speciale plaats voor een mazoutbrander. Op een doksaal staat een orgel voor de koster, komt er niemand veel en het ligt daarboven altijd vol goed brandbaar materiaal.
Besluit door de Overheid gedicteerd: dit is zeker geen opzettelijke brandstichting, omdat dergelijke geruchten, zelfs al zijn ze waar, kunnen gemist worden als de pest. En wat dan nog: het boeltje was goed verzekerd, dus zal de Brandverzekering alles betalen.
Capito, si o no?
Of deze kerkbrand nu de eerste zal blijken te zijn van een lange reeks, is in Allahs handen….
In ieder geval, in Anzegem is een nieuw tijdperk aangebrokenvoor heel het land. Zo’n gebouw is uit de tijd, en trouwens veel te groot voor die handvol snel uitstervende gelovigen. De heropbouw, zegt de Burgemeester, zou moeten multifunctioneel zijn. Met minaretten en zi? Laar dat zegt de man net niet. Vandaar in de titel bovenaan: het sleutelgat-katholicisme.
Mis horen in de nieuwbouw zal dus in dat uitgestorven textiel gat als door een kijkgaatje gebeuren. Om niemand te storen en al zekerlijk om geen Islammers te beledigen. Geen wierook meer, geen kaarsen. Zelfs de Priester aan het altaar zal digitaal computer-gestuurd geprogrammeerd zijn.
De ruïnes zien er vandaag uit als de zwarte rouw-katafalk waaronder een Moeder begraven wordt. Ja, het was een lastig mens geworden, heel haar leven trouwens, zoals Moeders kunnen zijn.  Maar nu ze aflijvig is, zullen we haar missen….
°°°
Kerken in brand steken. Ik dacht dat zoiets alleen in het Midden Oosten kon gebeuren. Maar tot mijn afrijzen moet ik vaststellen, dat het Midden Oosten opgeschoven is tot in de ziel van onze plattelandsgemeenten.
Om daar iets aan te doen, zouden wij de pinnetjesdraad van het ‘cordon sanitaire’ versterkt en uitgebreid met bewaakte grensposten, over ons hoofd moeten doorgeven tot aan de Staatsgrenzen. Vreemd gespuis er buiten, eigen volk er binnen tot een stuk voorbij de bestaande taal, haat en armoe-grens. Om de meest recente gebiedsroof terug te draaien. Moeskroen, Komen, enz, om maar iets te zeggen.
Blauwe Michel & C° moeten een tandje bijsteken, voor de syndicaten het Land helemaal zullen hebben kunnen afbreken.

*
Op een eeuwig zwijgen en nergens en door niemand verder te vertellen.
(Get) Digitalia
*
EINDE
*

Geen opmerkingen: