zondag 16 januari 2022

MSTOMME ELK AL LANG ZAT. DE VRETEN NU DE UIER OP EN STRAKS HET HELE BEEST

 

.

ZONDAG 16 JANUARI 2026*

O Vaderland, o edel land der

Belgen

*

500795 – ONZE PLITICI, DE ZOGENDE KALVEREN ZIJN DIE MSTOMME ELK AL LANG ZAT. DE VRETEN NU DE UIER OP EN STRAKS HET HELE BEEST

*

I N H O U D

Dat onaangekondigd Chinees Griepke was – nu al + 2 jaar geleden - het gedroomde excuus om de Bevolking completer dan compl

eet in het gateel te krijgen, zodat de ‘Ladsleiding’ rustig de duik onder de kiesdrempel kon voorbereiden. De zakken goed vol, rijkelijk onderweg naar de Europese Snelweg--vetpotten om hun fortuin voor de toekomst veiilig te stellen.

Het uur der Wraak? Dat is, nrt als voorheen, voor een andere keer… Dit Cloteland immers is gebouwd op het geduld der Vlamingen.

Vergeten we vooral niet, dat na de Marrakesh Machtsgreep van Keizer Lodewijk Michel, het Vivaldi Kliekje in de plaats is gekomen. ’n Allegaartje van innferieuremini-partijtjes die op zogezegd Demoicratisch Recht, de Vlaamse Maagdelijke Meerheid heeft verkracht. Een oud al eeuwenl       bg aanslepend verhaal, dat BDW, met al zijn getater, nooit had mogen overkomen. Zogezegd. Maar het is te laat de put gevuld, als hij, het kalf, verdronken is….

http://blog.seniorennet.be/guvaal/

*

GREENFLATION

*

Het woord van het jaar 2021 was ‘knaldrang’. Voor dat van 2022 is het nog even wachten, maar er is al een kandidaat die veel kans maakt: ‘Greenflation’ of, in het Nederlands, ‘Groenflatie’,

We kennen al het woord ‘inflatie’, dat aanduidt dat alles duurder wordt en ‘deflatie’, dat het tegenovergestelde betekent. Greenflation – ik hou me aan het Engelse woord dat beter klinkt, ook t.o.v. bv de Green Deal van Timmerfrans - betekent dat door de vergroening, die ons wordt opgedrongen, de prijs verhoogt van o.m. energie en grondstoffen en dus van bijna alles.

---

Ondertussen gebeurt er met de komst van de omikron variant van Covid 19 bijna exact wat men ervan voorspeld had van bij de uitbraak in Zuid-Afrika: meer besmettingen, maar minder gevaarlijk, minder mensen op Intensieve Zorgen en minder sterfgevallen. Dat schreef ik al in mijn blog van 22 december 2021 en heb ik al enkele keren herhaald, maar dat past natuurlijk niet in de paniek-verhalen van onze media en ‘experten’.

Eenzelfde verhaal over de Pfos en Pfas. Reeds in mijn eerste blog daarover op 21.06.2021 (‘Absurdistan aan de Schelde’) schreef ik dat er inderdaad een vervuiling had plaatsgevonden, maar dat het belachelijk was de mensen daar nu te verbieden nog eigen groenten en eieren van de eigen kippen te gebruiken, nadat ze dat al 20 jaar deden, sinds het storten van die Pfos had opgehouden en er nog altijd een eerste klacht of melding van ziekte moet bekend gemaakt worden. Dat is nog altijd zo en de hele zaak lijkt steeds meer op een bezigheidstherapie, te vergelijken met die van de Bende van Nijvel. De zaak past als gegoten in de ‘Greenflation’ waarbij men de Oosterweelverbinding minstens wil saboteren met een grote schade voor Antwerpen én Vlaanderen als gevolg. Weg met ons!

HET BELGISCH VOETBAL IS ZIEK.

*

Peter De Groote

Hoofdredacteur

*

De sleutelspelers in de sector hebben niet de discipline om het spelletje op te kuisen. Tijd voor een harde hand.

Zo mooi het er soms op een plein aan toe gaat, zo weinig fraai gaat het er in de machinekamer van het Belgisch voetbal aan toe. Ruim drie jaar na de eerste huiszoekingen heeft het federaal parket zijn fraude onderzoek klaar. Het resultaat is om ongemakkelijk van te worden. Bestuurs-lui en makelaars gelinkt aan of aan de slag bij meer dan de helft van de clubs in de eerste klasse dreigen voor de rechter te belanden. Ze worden verdacht van schriftvervalsing, fiscale fraude, witwassen of een combinatie daarvan.

Er is nog niemand veroordeeld, maar de schaal van de praktijken die uit het onderzoek naar voren komen, geeft aan dat de ziekte van het Belgisch voetbal systemisch en wijdverbreid is. En het dossier waarvan sprake is zelfs nog niet alles. De Bijzondere Belastinginspectie gaat los van deze zaak financiële malversaties na bij het gros van de Belgische topclubs. Er loopt nog een onderzoek naar buitenlandse constructies met makelaars en ook nog één naar matchfixing.

Het cynische is dat de wantoestanden geen kentering of loutering teweegbrengen. Omdat de winkel sowieso blijft draaien. Lucratieve uitgaande transfers doen elk jaar vlot miljoenen naar het Belgisch voetbal vloeien. In het seizoen 2019-2020 was dat ruim 109 miljoen euro. Het enthousiasme van supporters kreeg een deuk door de pandemie, maar fans haken pas echt af als er op grote schaal sportief gesjoemeld wordt. En dat lijkt - hout vasthouden - vandaag niet het geval in ons land.

Deugdelijk bestuur

Het gros van de clubs aan de top in België is nog altijd structureel verlieslatend, maar ook dat is geen incentive om het huis op orde te zetten. Het enthousiasme van Belgische ondernemers om in de sport te stappen lijkt dan wel wat bekoeld, buitenlandse investeerders staan te trappelen. Deze week nog verdween de Brusselse tweedeklasser RWDM in handen van een rijke Amerikaanse investeerder. Ook de meeste sponsors liggen niet wakker van de kwalijke reputatie van de sector. Ze zien een groot podium voor hun merk. En een fijn avondje uit, met klanten.

Die populariteit is de sport gegund. Maar er hoort meer deugdelijk bestuur tegenover te staan. Veel meer. Tekenend: bij de 57 verdachten zit ook een schare ondernemers die jaren geleden met hoge woorden over professionalisering en moderne bedrijfsvoering in de sport stapten. In het moeras van het voetbal blijkt het heel moeilijk niet weg te zinken. Ook al omdat het schijnbaar onuitroeibare systeem van spelers transfers - waarbij werknemers met een tijdelijk contract kunnen worden weggekocht tegen vaak astronomische bedragen - zo vatbaar is voor fraude.

*

WAAROM GEEN SOLIDARITEITSTAKS VOOR DE GROENE PROFITEURS VAN DE ENERGIEHAUSSE?

**

België Bananenrepubliek

Satire - 16/01/2022

*

Op een kalme zee lijkt de grootste brokkenpiloot een goede stuurman. Het is pas tijdens een storm dat schepen met kwakkelige kapiteins stuurloos stranden. Tijdens deze corona crisis zwalpen álle regeringen richting de zandbank van de schaamte. Regerende politieke partijen solliciteren dan weer voor een verblijf onder de kiesdrempel terwijl scheepslui halsoverkop zoeken naar een reddingssloep voor loon, naam en faam. De kapiteins: Jan Jambon, Alexander De Croo, en Elio Di Rupo, zitten samen op de ezelsbank van onbekwaamheid en besluiteloosheid. Het stikstofdossier, de kernuitstap, de betonstop, de pensioenen, de activering van het arbeidsbeleid, enzovoort. Alles zit muurvast. Het enige wat ze schaamteloos hanteren is de sleutel van hun jojo-beleid: opsluiten, vrijlaten, opsluiten, vrijlaten, opsluiten… Laat het duidelijk zijn, een goede gevangenisbewaarder of beul maakt je nog geen fatsoenlijk bestuurder.

een knok-kabinet van kibbelpartijen

De oppositie kijkt toe hoe vooral op Vlaams en federaal niveau de ministers en parlementsleden van de meerderheid elkaar richting guillotine duwen. Ze voeren meer oppositie tegen elkaar dan ze besturen. Het is een knokkabinet van kibbelpartijen die intern nog verdeelder zijn dan een scheidend faalhuwelijk.

We slikken het prikken als gedwangvoerde ganzen zonder kop

Het corona-beleid is een onsamenhangende hutsepot van smaakloze ingrediënten die ze ons dwangvoeren uit smetvrees of kiesdrempel paniek. Minister Frank Vandenbroucke is de angst pyromaan die alle andere Vivaldioten en regeringsleiders aansteekt met zijn covidmanie. Hij is de omicronvariant: besmettelijker dan Marc van Ranst maar minder ziekelijk dan Geert Molenberghs. De balloze heren De Croo, Jambon, en Di Rupo likken als schoothondjes zijn hielen.

Er werd onlangs een varkenshart geïmplanteerd bij de mens. Kunnen ze nu ook de bonobo-hersenen van onze teringlijders – regeringsleiders zijn ze al lang niet meer – vervangen door mensenhersenen? Of wil je hen alsjeblieft ‘bolas de toro’ aannaaien?

De huidige vaccins zijn auto’s zonder wielen die pretenderen dat ze ubers zijn en geld aanrekenen om ter plaatste te blijven trappelen.

Tot voor kort was ik een braaf, slaafs prikkebeest. Tweemaal Pfizer-gepriemd. Groen CST-pasje. Voorbeeldige onderdaan. Tot ik in december op een covid-safe-feestje onder pseudo-veilige gevaccineerden besmet werd en een kleine twee weken ziek in bed lag. De booster kunnen ze steken waar de zon niet schijnt. Ik laat me niet meer extra vaccineren tot ze een vaccin leveren dat daadwerkelijk helpt. De huidige vaccins zijn auto’s zonder wielen die pretenderen dat ze ubers zijn en geld aanrekenen om ter plaatste te blijven trappelen. We slikken het prikken als gedwangvoerde ganzen zonder kop. Er is echter geen Gaia om ons te helpen, want onze verkozenen verschuilen zich achter hun zetel uit schrik voor gezichtsverlies.

De groene profiteur betaalt

Onze energie factuur – je weet wel die maandelijkse extra belastingbrief – slaat door een explosie van de gasprijzen een zwart gat in onze portemonnee. Gelukkig is er de klimaatopwarming en kennen we een zachte winter, anders moesten we hout gaan sprokkelen of onze kerstboom in de living opstoken. De grote winnaars van dit verhaal zijn de energie-boeren van alle groene en duurzame energie bronnen: kernenergie, windmolens en zonnepanelen. De productieprijs blijft voor hen hetzelfde maar de winstmarge stijgt met +/- 270 %.

De oplossing voor de dure facturen ligt dan ook voor de hand. Een tijdelijke solidariteitstaks bij de groene energieproducenten en deze aanwenden om een energie cheque te bezorgen aan elk van ons. Omdat het om het extra belasten gaat van haar groene vrienden, is waanzinnige Tinne voor één keer tegen een belasting. Onze energiefacturen voor miljarden euro’s bezwangeren met groene belastingen, daar streed ze voor op de groene barricades van de Wetstraat. De vervuiler betaalt, weet je wel. De groene miljarden multinationals, waar ze vroeger met haar advocatenbureau voor werkte, een extra solidariteitstaks opleggen, dat is voor de groene godin van de waanzin heiligschennis. Wel laat mij een nieuw adagium lanceren: ‘de groene profiteur betaalt’.

Dit was niet op de afbraak:

   In Limburg alleen al werden zeventig gevallen van sociale huurfraude vastgesteld. De door links gepamperde sukkelaars die hun land ontvluchten blijken baronnen van onroerend vastgoed in hun land van herkomst.

   Minister Hilde Crevits schrapt 64 opleidingen van de subsidielijst. Het gaat onder meer om niet-erkende opleidingen tot psychotherapeut, het postgraduaat Voeding en Oncologie of de opleiding ‘welzijn voor werknemers met of zonder werk’ De opleiding ‘hypocrisie voor politici’ blijft erkend.

   Na een cyber-aanval op het Belgische leger en het lezen van onze militaire e-mails, weten de Russen nu ook dat het Belgisch leger het kleutergehalte niet overstijgt.

   De Dikke Van Dale heeft bij 15.000 woorden een genderneutrale (x) toegevoegd. Mag het duidelijk zijn dat de minister, de voetballer, de held, de bakker, de auteur, de klant of de crimineel ‘soms’ geen geslacht hebben. Waarvan nota.

   Bart De Wever trok naar de PFOS-commissie en hanteerde een eeuwenoude juridische tactiek: als u de feiten aan uw zijde hebt, argumenteer dan de feiten. Als u de wet aan uw zijde hebt, argumenteer dan de wet. Als u geen van beide heeft, val de voorzitter aan. Het systeem Rieder zeg maar.

Om af te sluiten nog even deze hersen-spoeling. U kan nog steeds ‘het jaar van de banaan 2021’ deze is leverbaar voor de prijs van 22,00 euro. Doe je parlementair/politicus van om de hoek of je politiek gekke oom of tante een leuk cadeau voor kerst of nieuwjaar. Bestel de cadeaubox: ‘Het jaar van de banaan 2020-2021’. Twee boeken die je meenemen op een satirische trip door politiek Vlaanderen. Een banaan in het oor onder de kerstboom. Het is eens iets anders.

Jasmijn Walldorf

CORONA, DELTA, OMIKROM

& CENSUUR VRIJE

*

STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

*

De verticale duik van de Voetbal Top, nu ook al + 2 jaar geleden - is de beste ullustrie hoe een corrupt Gezag de das kan worden omgedaan: door onderlinge vetes. Brood- & Penisnijd.

En al kunnen ze bij de ZES ‘Regeringen’ die ons Land rijk is, elkaar de kop afbijten om zelf de grootste te zijn, iets weerhoudt hen telkens. En dat is de zekerheid dat het spel daarna OVER and OUT is.

Als deze (laatste) zwans-regering van zakkenvullers ooit ten einde komt, zelfs als ze opkomen onder een en dezelfde kleur, zoals de Blauwe Gans dat nu ineens begint te zeggen, dan nog valt het mes.

-

O Ja, de EU zal ‘tegen’ zijn, en dus kan het niet.

Dan maar ’n 2de Brxit prganiseren, de Vlexit. Zo zijn ze nog met 26 om Herr Hitler verder op te volgen.

*

Digithalys

Geen opmerkingen: