vrijdag 30 juli 2021

500326 WERELDLEIDERS TWEETEN GRAAG EN ANDEREN STROOIEN MET GELD EN ZWEET

 

              

VRIJDAG 30 JULI 2021

500326 WERELDLEIDERS TWEETEN GRAAG EN ANDEREN STROOIEN MET GELD EN ZWEET

*

I N H O U D

 De Ex-Dekaan     van de Leuvense Mater Alma en zijn tweets. Doet ùe ’n beetje denken aan den Donald uit Amerika. Wat niet al lachende kan gezegd worden, is de waaheid nidt.

Vooral niet als de ‘gekwetste’ zich op de tenen getrapt vorlt en als reactie nog wat meer (broeikas) gas geeft. Door het bijvoorbeeld met alle mogeelijke (Overheids)midddelen bij het publiek in te drammen.

Wat de gedroomde manier is om de aandacht van de in slaap gesuste Bevolking af te leiden van datgene waarmee de Overheid in weerkeljkheid zonder ophouden bezig is te bekokstoven. Namelijk de ommezwaai naar de Nieuwe Wereld Orde, gebaseerd op het woke waanidee dat alles nu eenmaal, net als het weer, regelmatig moet veranderen.

De Mensheid herscheppen naar zijn eigen persoonlijk door de Overheid gecontroleerd ontwerp.

-

Gelukkig is daar het menselijk vernuft dat meestal de zaken weer rechtzet zoals het hoort.. Eenmaal gekoppeld aan ondernemings-en werklust, staat niets meer het

Algemeen Welzijn in de weg. Zelfs niet – bij hoge uitzondering, - beneden de Taal-Armoede- en ¨Pretetiegrens. %eetwat graagt dus De Tijd geciteerd die er terecht prat op gaat dat er ook in Waals-Brabant xlimme koppen wonen mrt twe werkzame handen.

*

WAALS ODOO WAARDEVOLSTE TECHBEDRIJF VAN BELGIË

*

CEO Fabien Pinckaers op het hoofdkwartier van Odoo in het Waals-Brabantse Ramillies. ©BELGA


Gisteren om 14:00

 

De Amerikaanse durfkapitalist Summit Partners koopt twee andere aandeelhouders uit bij Odoo. Volgens onze informatie wordt het Waalse softwarebedrijf bij de operatie gewaardeerd op 2 à 2,5 miljard euro (2,4 à 3 miljard dollar). Dat maakt van Odoo België's waardevolste private techbedrijf.

 

De Belgische eenhoorns - niet-beursgenoteerde techbedrijven met een waardering van minstens 1 miljard dollar - zijn dun gezaaid. Enkel het databeheerbedrijf Collibra - vorig jaar op 2,3 miljard dollar gewaardeerd - en het webhostingbedrijf Team.blue (ex-Combell) behoren tot dat clubje. De softwarebedrijven Deliverect en Showpad zijn goed op weg om die miljardenstatus snel te bereiken.

 

Ook Odoo mag zich voortaan een eenhoorn noemen. Zelfs een dubbele eenhoorn. CEO Fabien Pinckaers houdt de lippen stijf op elkaar, maar De Tijd vernam dat het Waals-Brabantse softwarebedrijf bij een recente hertekening van zijn aandeelhouderschap op 2 à 2,5 miljard euro (2,4 à 3 miljard dollar) werd gewaardeerd. Dat maakt van het bedrijf niet enkel de eerste Waalse 'unicorn', maar ook de waardevolste Belgische start-up.

De essentie

 

   Summit Partners koopt sommige aandeelhouders (deels) uit bij het Waalse softwarebedrijf Odoo.

   De Amerikaanse durfkapitalist legt daar 180 miljoen euro voor op tafel en wordt de tweede aandeelhouder na CEO Fabien Pinckaers.

   Officieel wordt met geen woord gerept over de waardering van Odoo bij de deal. Uit goede bron vernam De Tijd dat die 2 à 2,5 miljard euro (2,4 à 3 miljard dollar) bedraagt.

   Dat maakt van Odoo de waardevolste Belgische start-up en de eerst Waalse eenhoorn ('unicorn').

 

Bij die operatie legt de Amerikaanse durfkapitalist Summit Partners, die anderhalf jaar geleden in het kapitaal van Odoo is gestapt, 180 miljoen euro op tafel om zijn mede-investeerders XAnge (volledig) en Sofinnova (deels) uit te kopen. Sofinnova zat sinds 2009 in het kapitaal van Odoo, XAnge sinds 2014.

Michael Sephiha

*

KLIMAATJENNER

*

Klimaat-jenner Rik Torfs jaagt klimaat-gekkies op de kast.

*

foto: ©BelgaImage / Nicolas Maeterlinck

-

Schuilt er een klimaat-jenner in Rik Torfs?

Een mogelijke interpretatie van een paar opmerkelijke klimaattweets

Commentaar - 29/07/2021 Koen Tanghe - Leestijd 4 minuten

-

We kennen al termen als klimaat-negationist, klimaat-gekkie, klimaat-scepticus, klimaat-treuzelaar en klimaat-realist. Misschien moet er nog eentje aan dit lijstje toegevoegd worden: klimaat-pester of -jenner.

 

Het betreft klimaatrealisten, -treuzelaars, -sceptici of -ontkenners die zich dusdanig ergeren aan het oeverloze klimaat-geblaat van de gekkies dat ze hen op een subtiele manier jennen met relativerende weer- of klimaat stellingen. Genre: ‘We hadden in 1342 ook al eens een zware overstroming.’ ‘In 1976 was het eveneens zeer warm.’ ‘We moeten ons aanpassen.’ Of, de ultieme dooddoener: ‘Het klimaat veranderde altijd al.’ Het zijn waarheden als koeien die gekkies al eens met de mond vol tanden achterlaten.

Over koeien en pesten

 

Toeval of niet, maar koeien lijken de lievelingsdieren van Rik Torfs te zijn. Hij noemt ze zelfs zijn vriendinnen (het spreekt voor zich dat deze volstrekt onschuldige opmerking allesbehalve katholieke gedachten ontlokte aan sommige van zijn minder godvruchtige en in het canonieke recht beslagen volgers).

 

Over pesten weidt hij ook al eens uit. Zo zou politiek een legale versie van pesten op het werk zijn en zou hij opkomen bij de gemeenteraadsverkiezingen, mocht ‘het in Leuven zijn’, ‘al was het alleen om Tobback te pesten‘.

 

Of wat denkt U van deze: ‘Een mooïe (sic) passage uit het boek “Vertrouw op je gefoel (sic)” van Nikolaas Sintobin: “Mensen pesten onderling veel. Een van de redenen hiervan is dat het leuk is.” Dat word (sic) weinig gezegd en is, helaas (pindakaas) heel misschien, helemaal waar.’’

 

Niet alle extreme weersomstandigheden zijn een gevolg van klimaatverandering

 

Een en ander doet een mens op zijn minst vragen stellen bij een aantal van zijn recente klimaattweets. Zoals daar zijn: ‘Niet alle extreme weersomstandigheden zijn een gevolg van klimaatverandering.’ Of: de stelling dat de huidige overstromingen het gevolg zijn van de klimaatcrisis verwart weer met klimaat en kan wetenschappelijk niet bewezen worden.

Een pedant intermezzo

 

Als ik eventjes pedant mag doen: geen enkele weersomstandigheid is een gevolg van klimaatverandering. Een klimaat is namelijk een statistische afgeleide van een heleboel concreet weer. Zoals een stroming in de kunst een afgeleide is van een groot aantal concrete kunstwerken. Het zijn systematische wijzingen in dat weer die zich, per definitie, vertalen in een wijziging van een bepaald klimaat. Niet omgekeerd.

 

En wat zit er dan wel achter weersveranderingen, vraagt U zich misschien af. Onder meer wijzigingen in de temperatuur van de aardse atmosfeer en ook wijzigingen in temperatuurverschillen tussen verschillende delen van die atmosfeer.

Wetenschappelijk bewezen versus wetenschappelijk

 

Maar dat is dus semantische pedanterie of pedante semantiek. Mijnheer Torfs heeft gelijk, in die zin dat één weercalamiteit inderdaad niet met absolute zekerheid causaal gelinkt kan worden aan de opwarmende atmosfeer. Al betekent dit dan weer niet dat dat causaal verband per definitie onwetenschappelijk is, zoals overigens blijkt uit mijnheer Torfs’ eigen woorden.

 

Als reactie op de verontwaardigde kritiek van de klimaat-gekkies tweette hij alweer enigszins jennerig dat wetenschap om twijfel draait en haaks staat op ‘pensée unique’, dogma’s en, jawel, religie:

 

Daarmee wilde hij, voor zover ik hem goed begrepen heb, zeggen dat het vraagteken dat hij plaatste bij de genoemde causale link wetenschappelijk was, terwijl het uitroepingsteken van de gekkies dat niet was. Al kan de uitspraak ook in klimaat-sceptische zin geïnterpreteerd worden.

 

Het betekent echter ook dat het leggen van een causaal verband tussen één extreem weerfenomeen en onze opwarmende atmosfeer wel degelijk wetenschappelijk kan zijn, ook al is het niet boven alle twijfel verheven. Het volstaat dat dit verband een hoge probabiliteit heeft, om het wetenschappelijk te noemen. Wetenschap draait ook in die zin rond twijfel, of kan dat doen.

Klimaat-gekkies op de kast

 

Een en ander wekt de indruk dat mijnheer Torfs gewoon wat aan het jennen was: hij zocht spijkers op laag water teneinde de klimaat-gekkies de kast op te jagen. Feit is in elk geval dat hij die gekkies inderdaad de kast op kreeg met zijn tweets, of dat nu de bedoeling was of niet.

 

Zij zagen in de schier bijbelse zondvloed in Wallonië en elders immers een gedroomde kans om de klimaat-sceptici, -twijfelaars, -realisten en wat dies meer zei een klimaatgeweten te schoppen. Of daar in elk geval een zoveelste poging toe te doen.

 *

CORONA & CENSUUR

VRIJE COMMENTAAR

*


Ook hier komt aan bod dat de internationalisering doorzet. Gelukte plaatselijke initiatieven worden door verkocht tegen grof geld en komen zp in buitenlandse handen. Waardoor vanzelfsprekend vreemde eenden in de bijt komen zwemmen.

Om er vervolges, na verloop van tijd de lakens uit te delen?

Weeral belastingsvrije verkoop van privé-aandelen? Met bestemming privé-fortuinen in Belstingsparadijzen…

*

Digithalys

 




Geen opmerkingen: