vrijdag 1 april 2016

3281



*
3281-  Ja JA, LOUIS NEEFS: HO HO IK HEB ZORGEN. EN NET ALS KABOUTER LUI WORD IK DAAR ZO MOE VAN…
*
*
INLEIDING / GROTE SPRONGEen
*
Een goede vriend mag toch in alle omstandigheden zijn hart luchten en de waarheid zeggen, nietwaar? Zelfs al is hij zoals U verder zult lezen, een geboren en getogen Hollander. Maar dat Jean Achterhesp, een Coburger Hovaardigheidsbekleder ‘Buiten Categorie’, in het buitenland bepaalde waarheden durft uit te brengen, die (wegens technische problemen) niet konden uitgezonden worden op de eigen Coburger TV, dan is er… stront aan de knikker. Ja, die joelende en klappende Bol-Lim kinderen in de straten van Broeksellabad, daar had die het over! Ook Geert Burger had beloofd om deze keer op die slak zout te blijven leggen, maar blijkbaar mag die dat niet van zijn Mama.
En dan is er nog … Argenteuil, met nipt verijdelde aanslagen, gedirigeerd uit 3 landen, met weeral het Molentje aan de Vliet in de hoofddrol, de grootste drol, gedragen door heel de Bom-Lam Gemeenschap. Stel U voor: op de parking in Marke zocht men gisteren met man en macht naar de ontbrekende stukken uit de collectie van Parijs: oorlogswapens, springtuigen, valse paspoorten, gestolen GSM’s enz. De jihadisten hadden daar een verwilderd leegstaand pand ontdekt, waar ze ongestoord hun gangen konden gaan. Net zoals op die plaats (ex-Restaurant ‘De Marquette’ (*), goed herkenbaar op de TV) in de gloriedagen, de Kortrijkse ‘big monde’ daar champagne zat te zuipen. Toen een Aards Paradijs van kreeft, oesters en fijne Franse wijnen, nu een paradijselijk verdoken nestje met privé-toegang tot de autosnelweg naar Parijs….  Ja, de Politie wist dat wel, net zoals alle omwonenden, maar daar kwam ze niet. Veel te gevaarlijk!
Ja hoor, ook bij de Politie in Kortrijk weet men, dat anarchisten zich toch ergens moeten kunnen geborgen voelen.
Kortom, zeggen de Autoriteiten, er is teveel versnippering. De Politie moet dringend hervormd worden. Toch nooit om er weer een gedisciplineerde Rijkswacht (zonder syndicale machtsgreep) van te maken!
MAAR WORDT ER ONDERTUSSEN IETS AAN GEDAAN?
Ik bedoel wel ‘wordt aan gedaan’, een welbepaalde goed omschreven vorm van de Tegenwoordige Tijd. Al is dat niet zeer logisch in het taalgebruik van de belovers, van zij die ‘in debat zijn gegaan’ over de problemen. Die problemen moeten eerst grondig ‘worden doorgenomen’, om er alle enerzijdsen en anderzijdsen van te wikken en te wegen. Waarbij ondertussen de politie zich ‘onbegrepen’ verklaart, de Bom-leggers zich tijdelijk ‘onder de radar’ houden, maar inmiddels druk bezig zijn met oorlogswapens, haarlak en azijn, gemakkelijk te verkrijgen in elk grootwarenhuis, om bomgordels en rugzakken mee te maken, klaar voor gebruik. Want ze weten: hun vriendjes in de gevangenis komen straks toch voorwaardelijk op vrije voeten. Of, zelfs met een enkelband om, is er niets dat hen kan weghouden uit hun kazernes ‘gebedshuizen’.
Maar buiten deze kleine akkefietjes: tout va très bien Madame la Marquise.
Het mag U dus niet verwonderen dat er ondertussen dapper verder gewerkt wordt aan onze ondergang.

(*) het vroegere restaurant ‘de Marquette’, omringd door één van de chicste villawijken van  ‘Le tout Courtrai’, blijkt nu  gevangen te liggen tussen twee autostrades : een stuk van de al jaren onvoltooide Ring R8 en de E17.  Het moet zijn dat die van Kortrijk content zijn over de politiekers die hen dat gelapt hebben: dat snelverkeer in hun achtertuin, dat ze er maar altijd voort blijven voor stemmen!  Kortrijk is zoals U weet, als gewezen rijke textielstad, het wingewest der tsjeven! Hoe Quickie dat regelt is nog moeilijker in te schatten dan de 3300 jaar verborgen gebleven kamers in het graf van Toetancaman in de Egyptische Vallei der Koningen.
*
*
MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD
*
&
*
Vice Premier Jambon: De media zwegen toen honderden Belgische moslims feestvierden na de aanslagen in Brussel

ISIS gaf foto’s vrij van Jihadis die snoepgoed uitdelen om de terreuraanslagen in Brussel te vieren. De foto’s werden op de dag van de aanslagen genomen in Deir Ezzor, Syrië, waar militanten in de straten chocoladerepen en snoepjes uitdeelden aan kinderen en ouderlingen. Meer foto’s hier.

In de dagen die volgden op de terreuraanslagen van 22 maart te Brussel braken in verscheidene plaatsen in België straatfeesten uit om het succes van de Jihadisten te vieren, aldus vertelde de vice-premier van België, Jan Jambon.

Op woensdag 30 maart ’16 was Jan Jambon, Belgische vicepremier en minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken gastspreker op een internationaal symposium in Den Haag dat door CIDI.nl werd georganiseerd met als thema “Terrorisme, Israel en Internationaal recht.”
Jihadisme probleem in België
Opzienbarend was Jambon’s mededeling dat er in sommige Brusselse wijken als reactie op de aanslagen straatfeesten werden gehouden. “Dat er sympathie bestaat voor terreur is een feit,” voegde de minister daaraan toe. Hij sprak over ‘een wij/zij verhaal’, waarbij de vredelievende gemeenschap “niet tegenover de moslimgemeenschap, maar tegen de gewelddadige extremisten is komen te staan. Die breuklijn loopt dwars door de moslimgemeenschap heen.”

Jambon, een conservatieve politicus en Vlaamsnationalist voor de partij N-VA, deed zijn uitspraken terwijl hij tegelijk toegaf dat België een jihadisme probleem heeft. België, één van de kleinste landen van de Europese Unie, heeft per hoofd van de bevolking het grootst aantal jihadisten die vechten in Syrië en Irak. In februari onthulde Jan Jambon dat de Belgische inlichtingendiensten 451 burgers als jihadisten had opgelijst waarvan er reeds 117 zijn teruggekeerd naar ons land.

Echter, Jambon zei dat profilering van jihadisten op basis van afkomst ineffectief is. Hij vertelde tevens dat de Belgische jihadisten verschillende maatschappelijke achtergronden hebben “met inbegrip van dokters, advocaten en criminelen van gemeenrecht en niet enkel komen uit verpapuerde buurten. Slechts één op zes jihadisten in België zijn van arme afkomst.” Jambon drong aan op een betere pan-Europese samenwerking omtrent terreurbestrijding. Lees ook het artikel van Soeren Kern: “Waarom België de springplank voor Europese Jihadisten is“.

Belgische en Vlaamse media verzwijgen moslim straatfeesten
Jambon’s uitspraken over straatfeesten na de aanslagen volgde op de kritieken van het falen van de media om over dergelijke incidenten te berichten.

Wegkijken van problemen met moslim immigranten is een nationale sport in de Belgische politiek en de media in het algemeen. Totdat uiteindelijk op 22 maart in Zaventem letterlijk het plafond naar beneden kwam. Luckas Vander Taelen, een gewezen parlementslid voor Groen, muzikant en freelance journalist, zei er gisteren nog dit over:

“Wegkijken van ongemakkelijke feiten, marxisten deden het al in de tijd van de Sovjet-Unie of het China van Mao. Wie zijn kritiek openlijk ventileerde, was een verrader. Net zo is dat jaren gegaan in Brussel. Linkse partijen adopteerden de allochtonen als het nieuwe proletariaat. Wie het over problemen durfde te hebben, werd meteen afgedaan als racist.”

Ook premier van het Vlaamse Gewest, Geert Bourgeois, ergerde zich aan de media die de straatfeesten verzwegen. Bourgeois zei dat kort na de aanslagen, waarvan algemeen wordt aangenomen dat ze gepleegd werden door militanten van ISIS (Daesh), dat de omroep in het Vlaamse Gewest helemaal niet berichtte over moslim relschoppers.
Zoals bekend gebeurden de aanslagen vier dagen na de arrestatie van Salah Abdelslam, die wordt verdacht banden te hebben met de aanslagers in Parijs in november verleden jaar waarbij 130 mensen omkwamen. “Het is, wat mij betreft, bijzonder schokkend dat na de arrestatie van Abdelslam, 200 jongeren van vreemde origine de straat optrokken en onze politie bekogelden met flessen en stenen,” vertelde Bourgeois. “Het is betreurenswaardig dat onze nationale televisiezender geen beelden toonde van deze incidenten.”

De VRT, de Vlaamse openbare omroep, die weigerde te berichten over de straatfeesten, had besloten om de gekende opportunistische redenen het hele ding botweg te verzwijgen. Officieel haalde de Vlaamse omroep “technische oorzaken” aan als excuus waarom er niet over dergelijke incidenten bericht werd.
*
UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL
*
Moeten we nu voor deze (buitenlandse) openhartigheid van Jantje Charcuterie blij zijn of kwaad? Of moeten wij eerder onze Leugenpers op het matje roepen dat ze de waarheid over de echte ‘Jihadist’ helpen verstoppen?
Kijk, daar had ik al allang willen mijn hart over luchten. Over het versluierd taalgebruik als het over de vijand gaat die moordend en brandend ons land probeert te overweldigen.

PS
Op deze  blog wordt ten stelligste ontkend dat er onderhandelingen zouden zijn tussen de ‘in zake succesvolle erfgenamen’ van de Marquette, inzake de verkoop van de vaderlijke eigendom aan ISIS-Saud-Arabia.

*
*
*

Geen opmerkingen: