vrijdag 21 mei 2010

DE EUROPESE GRONDWET


.




















.
DE EUROPESE GRONDWET



Bijbel moet op scholen Italië
19-05-2010 - Linda Otter - De Volkskrant
Bron Iskander.
Op de Italiaanse middelbare scholen wordt de Bijbel verplichte stof. Het ministerie van Onderwijs en een groep bekende schrijvers en kunstenaars vinden het van groot belang dat leerlingen weer vertrouwd raken met hun spirituele wortels en cultuur. Na de zomervakantie gaan de eerste proefprojecten van start. Het ministerie hoopt dat de Bijbel snel vertrouwde kost wordt op alle middelbare scholen. ‘Bijbelteksten hebben een grote invloed gehad op de literatuur, kunst, filosofie en geschiedenis. Zonder grondige kennis van de Schrift zijn onze kunstwerken niet te begrijpen’, zegt een woordvoerder. ‘Het is dus belangrijk dat jongeren weten wat er in de Bijbel staat en dat ze nieuwsgierig worden.’
Hij benadrukt dat de kerk zich nooit heeft bemoeid met het project en dat het geenszins de bedoeling is religieuze sentimenten aan te wakkeren. ‘Italië is een katholiek land. Maar juist voor de katholieken is het lezen van de Bijbel nooit zo belangrijk geweest. Het boek zal bovendien niet ter sprake komen tijdens het lesuur religie, maar tijdens de vakken Italiaans, geschiedenis en kunst.’
Het thema ligt gevoelig in Italië. Vorig jaar ontstond ophef toen niet-kerkelijke ouders protesteerden tegen de aanwezigheid van kruisbeelden in de klaslokalen. Ook het verplichte religieuze uur is voor niet-kerkelijken al jaren een bron van ergernis.
Opvallend genoeg is de grote drijfkracht achter het project juist de areligieuze stichting Biblia, die in 2007 tienduizenden handtekeningen verzamelde met de petitie ‘Redt de Bijbel’. Schrijvers, kunstenaars en filosofen, onder wie schrijver Umberto Eco, verklaarden achter de campagne te staan.
Wetenschapper Margherita Hack pleit voor kennis van wat in de oude geschriften staat. ‘Je kunt de Bijbel wel degelijk zien als een bron van wetenschap, al is het uiteraard geen wetenschappelijk boek. Het past in de cultuur van zijn tijd en kan op school gelezen worden als de Ilias of de Odyssee.









FOTO II
De Abdij van Senanque (Gordes, Vaucluse, Frankrijk), toevluchtsoordvoor de Middeleeuwers onderweg op bedevaart van Canterbury, via onze Lage Landen en Frankrijk, naar Rome (of Santiago di Compostella of het Heilig Land): bakermat van onze beschaving…

Het Verdrag van Rome, inzake de Europese Grondwet, die geen ‘Grondwet’ mocht genoemd worden, daar 2 landen, Frankrijk en Nederland, het Verdrag niet goedkeurden bij volksraadpleging – wat achteraf gefixt werd door een nieuw Verrag van Lissabon te fabriceren) werd ondertekend aan de voeten van een reusachtig heiligenbeeld van de hand van (denk ik) Michelangelo. Oorspronkelijk werd daar voorzien dat in Art.1 zou gestipuleerd staan, dat Europa gebaseerd was op de Joods-Christelijke Beschaving. Dit feest ging, onder druk van de Loge en diergelijken, niet door. Er was, ging de toon, geen nood aan dergelijke onzin, want Europa diende gebaseerd te zijn (althans de uitleg) op de Verworvenheden der Franse Revolutie.
Aldus geschiedde, dat niet de Egel Gods, maar Dr. Guillontin de patroonheilige werd van Europa…
En toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan….
Nergens werden op openbare plaatsen, de laatste maanden in Italië, meer Kruislievenheren opgericht, da sedert ‘Europa’ (d.i. 4-5 raadsheren met het juiste petje op) de Italiaanse Staat opleden de kruisbeelden uit de scholen te verwijderen, omdat een (1) eenzame Italiaanse mama daartoe alle rechtbanken, van klein tot groot had afgedweild, om daar overal bot te vangen. Men zegt dat de dame sedert het Europese vonnis niet meer op straat durft te komen uit schaamte….
Mij bekruipt de goesting om de belse Staat te dagvaarden voor het instandhouden van die resem kerkelijke heiligendagen, waarvan bijna niemand meer weet waarvoor ze staan. Waarom blijven ze dan op de kalender als betaalde feestdag? Afschaffen dat ouderwetse circus en op die dagen gewoon het arbeidsproces laten doorgaan, de tijden zijn er slecht genoeg voor. De economie kan er maar baat bij hebben! Wat meer is : als die Christelijke rommel de deur uit is, hebben de Muzelmannen geen reden meer om ook hun ‘feestdagen’ te claimen. December 25 wordt een gewone werkdag – evenzo Augustus 15 –enz.
Als men dan toch bezig is met afschaffen, doe dan maar hetzelfde met 21 Juli, 11 november, enz,: de arbeids-ethiek kan er maar deugd aan beleven.
Niet te vergeten : die 10 betaalde dagen mogen/moeten werken, betekent ook dat er bespaard zal worden. Want wie ziet men nu ook maar één Eurocent uitgeven als de aanwezigheid op de werkvloer (en op school) dat verbiedt?....
Ondergetekende houdt zich dan ook warm aanbevolen, om, mits geslaagd in het ingangs-examen dat door de PVV voortaan voor elke minister geclaimd wordt, de zware last van BiZa-minister te worden. Waar BiZa dan staat, neen, niet voor Binnenlandse Zaken, maar voor …iets dat nog moet uitgevonden worden, maar in ieder geval iets dat zwaar betaald wordt…….

Geen opmerkingen: