donderdag 31 december 2015

3083



*
3083 - POLEN DRAAIT HET KOMPAS IN DE JUISTE RICHTING: HET NOORDEN IS TOCH RICHTING DE NOORDPOOL??!!

*

.

*

INLEIDING / KENNISMAKING
*
Het daghet in den Oosten…..

Of is het eerder de kerk in het midden houden?
Kijk, zoals U ziet, zijn er in onze Moedertaal voor de écht goede dingen in het leven, diverse mooie spreekwoorden ter beschikking. Ik zou er nog kunnen aan toevoegen, omdat het past op een dag als vandaag:
Daar alleen is ’t leven goed,
Waar men stil en ongedwongen,
Alles voor elkander doet.
*
Gloria Alleluja!!!! Zou het inderdaad kunnen dat dààr in het Land der Oudchristelijke Voorvaderlijke tradities eindelijk de Nieuwe Europese Dageraad ter kimme stijgt?
Een mens zou er lyrisch door worden. Want daar is ook Hongarije, Servië, Oostenrijk= het houdt niet meer op….
Maar de Polen zijn toch een geval apart. Als ‘Untermenschen’ door de Nazi’s vertrappeld en uitgeroeid. Bedrogen, in de steek gelaten en verraden door de Geallieerde overwinnaars op de Nazi-beesten. Dit niettegenstaande zij in de legers na de Landing in Normandië overal de heetste kooltjes uit het vuur hadden moeten halen.  Daarna jaren de wurgende Marxisme dictatuur overleefd. Later weer, omwille van het oorlogsstoken tegen die van het Warschaupact, op een treiterachtige manier opgenomen in de schoot van de  EU en de Nieuwe Verenigde Europese Nazies. Is het Poolse Volk eindelijk mondig genoeg geworden om voor zichzelf op te komen.
En dat is precies iet dat niet in de kaart speelt van de wereldverbeteraars der Planetaire Nieuwe Wereld Orde in Polen. Dus dansen die op hun achterste poten en smijt de optimisten voor de voeten, precies wat zij zelf al die tijd hebben gedaan: de massa indoctrineren.
Maar hoe kan men nu indoctrineren door dat Volk als met een spiegel, de Waarheid en de Rechtvaardigheid voor te houden?
De mondig geworden Bevolking van elk cultuurland bemint bovenal niet slechts één God, maar meteen ook de Vrijheid.
Wereldverbeteraars trappen op de ziel van hun eigen Volk, om zelf, via die schouders, op een persoonlijk voor hen profijtiger niveau te geraken. Dat kan alleen maar slagen, door… indoctrinatie.
Indoctrinatie is dan ook zeer nauw verwant met de Islamitische Taqyilla, de in de Koran voorgeschreven heilige bedot-plicht. Vandaar dus dat Islammerij en het Marxisme als twee handen zijn op één buik. Voor hen op de rug gaan liggen, met de keel naar bloot, dan kunt U rustig genieten van de door hen beloofde ‘Wrede’.
*

*
MIDDENSTUK / KAPSTOK

.
*
POOLSE REGERING: ‘OPENBARE MEDIA “ONBETROUWBAAR”’
*
De Poolse partij Recht en Gerechtigheid heeft een wetsvoorstel ingediend om de publieke televisie en radio te hervormen. De partij wil meer overheidscontrole op de openbare media. ‘In een parlementaire democratie is het onaanvaardbaar dat [openbare] media alleen kritiek leveren op de regering’, aldus parlementslid Izabela Kloc.

De Poolse nationaalconservatieven van PiS willen via de wetswijziging de media naar eigen zeggen ‘opnieuw dichter bij de Polen brengen’. Het hoofd van de Poolse openbare radio en televisie wordt vervangen door een bestuur dat is aangeduid door de regering. Dit is een eerste stap in de richting van een nieuw systeem met grotere overheidscontrole. In tweede instantie worden de nationale media anders georganiseerd en gefinancierd.

‘Onbetrouwbare’ media

Het wetsvoorstel werd dinsdag voorgelegd in de Sejm, het Poolse Lagerhuis. Tijdens het debat verklaarde PiS-parlementslid Elzbieta Kruk dat de huidige openbare media ten onrechte ideologieën en publieke opinies voorstelden als dè publieke opinie. Ideologieën die volgens haar niet werden gedeeld door de meerderheid van de kiezers.
Fractieleider Ryszard Terlecki vroeg vaart te zetten achter de hervorming omdat de openbare media ‘onbetrouwbaar’ zouden zijn. Parlementslid Izabela Kloc beargumenteerde het voorstel verder: ‘het is onaanvaardbaar in een parlementaire democratie dat [openbare] media alleen kritiek levert op het werk van de regering’.

Open brief

Het huidige hoofd van de National Broadcasting Council, Jan Dworak, schreef een open brief naar de Sejm als protest tegen het voorstel. Het voorstel is ‘een ontkenning van de principes van openbare media in een democratische maatschappij.’ Hij ziet in de hervorming een terugkeer naar de media als instrument van een dictatuur: ‘Het is een terugkeer naar het model dat we kennen uit het verleden. Ook toen waren de nationale media volledig in handen van de overheid.’

‘Belachelijk gemaakt op wereldniveau’

Sinds de nationaal-conservatieve partij Recht en Rechtvaardigheid op 18 november 2015 aan de macht kwam, stuurt ze Polen een heel andere kant uit. Critici waarschuwen dan ook dat de Poolse regering via de hervorming zijn invloed op de media wil vergroten. Eerder deze maand zette de regering al het Grondwettelijk Hof, dat de regering controleert, buitenspel.
De ongerustheid in het land neemt toe. Tegenstanders van de regering kwamen de voorbije weekends op straat. Ook Lech Walesa, die in Polen mee het communisme ten val bracht, uitte reeds zijn ongenoegen: ‘Deze regering handelt tegen Polen, tegen onze verworvenheden, onze vrijheid en onze democratie. Om nog te zwijgen over het feit dat ze ons belachelijk maakt op wereldniveau.’
*
UIT LIJDING
*
In Polen smeedt men dus het ijzer terwijl het heet is. Iets dat in Coburgia niet lukt, omdat er altijd, buiten Wetten, ook nog Praktische Bezwaren in de weg staan.
Een daarvan is het Koningshuis, iets waarvan men in Polen al een paar honderd jaar geen last meer van heeft.
Tweede bezwaar is de wereldfaam van het land, via de Rables Rouges van de Waal Willemots. Neen, niet de Duivels van wijlen de Resistance/Het Verzet, maar die bonte mengeling van ballenshooters die zorgen dat er voor de massa brood en spelen op de plank komen.
Als derde en misschien wel grootste bezwaar, is de wurggreep van ‘Parijs’ op de keel van de Vlaamse economie: de machines van de energie en van de Banken. Hoe harder de Vlamingen werken, hoe meer geld er naar de Place Pigalle stroomt.
We mogen daarbij ook niet de slippendragers van de Meesters uit het Zuiden en Midden Oosten vergeten. Die van beneden de taal- en armoegrens hebben niet alleen via hun pretentie overal VETO recht, maar de Vlamingen staan tot op de huidige dag toe, dat zij de hefbomen van de Buitenlandse Diplomatie in handen krijgen. De Vlamingen? Die hebben zogezegd geen ‘Bovenlaag’ die dat aankan. Want in de wereld moet niet La Flandre, maar de Francofonie de aandacht krijgen. Uiteraard op kosten van ‘les sales Flamands’. Parce que, U weet wel, le pays entier leur appartient.
Officieel is het land inderdaad al een tijdje tweetalig. Met het Frans als voertaal. Da’s toch de evidentie zelf! Dat die Vlaamse ‘boerkens’ hun broek wat hoger optrekken en wat harder werken. Zodat de Franse mamzellekens m/v het wat breder kunnen laten hangen.
*
Gelukkig is in Vlaanderen de wind stilaan aan het draaien. De zweep-partij in Vlaanderen noemt zichzelf wel niet de Partij van Recht & Rechtvaardigheid, de Partij Voor Vrijheid & Vooruitgang, het Front National:  namen  zoals in de buurlanden, maar gewoon Ons Belang. Dat staat even hoog, zo niet hoger, dan Nationaal Front of Recht op Vooruitgang. In Ons (Vlaams) Belang is alles geconsenteerd weergegeven. Geen Tsjeefse dubbelzinnigheid of verwaterd Liberalisme. En al zeker zonder het minste spoortje van, zoals Steve Stunt het zei, van zelf eerst er beter van worden, vooraleer we aan de anderen kunnen denken.
**

*

Geen opmerkingen: