dinsdag 29 december 2015

3077



*
.
*
3077 - OOK DE VLAMINGEN ZULLEN STRAKS WEER ONDER DE WAPENS WORDEN GEROEPEN DOOR EN DOOR VREEMDE MOGENDHEDEN

*
Zelfs ezels …

.

Vallen geen twee keer over dezelfde steen….

*
INLEIDING / KENNISMAKING
*
Het zal zowat 70 jaar geleden zijn, dat ‘onze jongens’ in twee tegengestelde kampen ‘onder wapens’ werden geroepen. Niet in het belang van Vlaanderen, maar in het belang van ‘Vreemde Mogendheden’, zowel bij de Geallieerden, de Goeden, als bij de Wehrmacht van Hitler, de Slechten. Als schooljongen heb ik de ‘stoeten’ in de omliggende dorpen nog mee gemaakt, waar de geschopte en geslagen Feldgrauen, bewaakt door mannen met witte armbanden en onder bedreiging van dreigende stenguns, mee moest in opstappen, met een straten breed houten hakenkruis achter zich aanslepend vol koeienstront. Met daarop een opschrift : ‘Met mijn besch.ten kruis trek ik naar huis’… Daar achter een groepje kaal geschoren vrouwen, half ontkleed, met hakenkruisen in teer op hun voorhoofd. Of erger. Maar daar mochten wij niet naar kijken….
Als naar gewoonte was, het nadien dus zeer duidelijk van ‘Wee de Overwonnene’ en Leve de Overwinnaars.
Toch curieus dat de Europese Verenigde Naites steeds meer en meer op de échte Nazi’s beginnen te lijken. En dat het weer diezelfde Duitsers zijn, die daarin de Eerste Viool willen spelen…..
*
Dedju! En net nu, nu het Armee Belge-Bels Legers zich voor miljarden in de schulden heeft gewerkt voor nieuw oorlogsmateriaal. Hadden die van de NV-A beter naar het bord moeten kijken! Die Minister Vandeput rijdt ons regelrecht IN de put!
Kan hij niet anders met zo’n familienaam. In Italiano vertaald zou dat ’n di rupo zijn, een ‘uit de put komende’ want een ‘rupo’ is in de taal van Dante Aligieri een ravijn, een afgrond. Denk maar aan die ene Elio di Rupo, en diens regering van geld-smijt-weg.
*
*
MIDDENSTUK / KAPSTOK
*
Schäuble eist de oprichting van een EU-leger
*
De Duitse minister van Financiën, Wolfgang Schäuble (CDU), wil meer belastinggelden voor militaire uitgaven beschikbaar stellen. Dit zou nodig zijn vanwege de “vluchtelingen”-crisis. Dit leger zou dan ingezet kunnen worden in het Midden-Oosten en Afrika.
Wolfgang Schäuble houdt vanwege de “vluchtelingen”-crisis rekening met hogere uitgaven voor militaire operaties van de EU-landen. “We zullen veel meer financiële middelen aan gemeenschappelijke Europese defensie-initiatieven moeten uitgeven”, zei Schäuble in een bericht vooraf in de “Bild am Sonntag”. De buitenlandse en veiligheidspolitiek van de EU-landen zouden stap voor stap met elkaar verbonden moeten worden. “Uiteindelijk moet ons doel een gemeenschappelijk Europees leger zijn”, zei de minister. “De financiële middelen die we aan onze 28 nationale legers besteden, zouden samen veel effectiever ingezet kunnen worden.”
Al enkele maanden geleden had de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, de oprichting van zo´n leger geëist. Als het aan Juncker ligt zou dit leger de EU tegen Rusland moeten beschermen. Rusland geldt in de nieuwe NAVO-doctrine als vijand. Het Duitse leger heeft zijn militaire doctrine desbetreffend aangepast en ziet de vijand nu eveneens in het oosten.
Met een eigen leger zou de EU opnieuw een competentie naar zich toetrekken. Politiezaken moeten, net zoals de grensbewaking, gecentraliseerd worden. Daarmee zou de EU duidelijk dichterbij haar doel van een uniforme staat in Europa komen. Burgerrechtenactivisten maken zich zorgen: onlangs hadden de Denen in een referendum de centralisering afgewezen.
De “vluchtelingen”-crisis zou tot een sterkere gezamenlijke betrokkenheid van de EU is de crisisregio´s moeten leiden. “Voor Duitsland betekent dit dan dat er in de buitenlandse en veiligheidspolitiek een groter beroep op ons wordt gedaan dan ons lief is”, zei Schäuble. “Het Nabije en Midden-Oosten zullen we niet kunnen stabiliseren zonder een sterkere Europese betrokkenheid.” Datzelfde zou gelden voor Afrika.
Schäuble wil de financiële middelen voor ontwikkelingshulp verhogen. Het doel, 0,7% van het bnp voor ontwikkelingshulp, zou sneller vervuld moeten worden. “Hier moet sprake zijn van extra vooruitgang. Daarvoor zal ik me inzetten.” Op dit moment besteedt Duitsland slechts 0,43% van zijn bnp aan ontwikkelingshulp.
*
UIT LIJDING
*
Nooit geen rook zonder vuur, en een verwittigd man is er twee waard.
Met een legermacht op Europese wereldschaal  is het hek voorgoed van de dam. Dan rest er niets en niemand meer om de Nationale Souvereiniteit te beschermen. Dan is Europa geen lappendeken meer van volkeren, maar één grote grijze massa. Een soort herziene herwerkte en verbeterde tweede uitgaven van de Feldgrau-dictatuur.
Neen, bedankt, Herr Obergruppenführer Schauble. Één  keer volstaat. Gij en heel Uw CDU/CVP/EVP klote-leiders kunnen de pot op. Of herkent U de tekenen des tijds dan niet? Geteld, gewogen en te licht bevonden, weet U nog?
Al die volkeren, waaronder ook de Vlamingen, staan al meer dan 100 jaar voor ZELFBESTUUR. We zingen er zelfs over in onze Vlaamse Leeuw, dat wij in ons land geen vreemde heersers tot Meesters dulden, noch dat wij Groten ter wereld willen vleien.
En deze keer staan wij niet alleen!
*

*


Geen opmerkingen: